Konkursy

Możnaby je organizować o wiele częściej, i to nie tylko takie jak mmo maniac, ale także dotyczące konkretnej gry, w której nagrodami byłyby przedmioty z item shopu. Takimi konkursami mogłyby być na przykład zawody na najlepszego screena z gry, najlepszy film, opowiadanie itd.

Rozumiem że ty sponsor? xD

Pozatym chmary chętnych osób bym sie nie spodziewał.

Rozumiem że ty sponsor? xD Pozatym chmary chętnych osób bym sie nie spodziewał.

To zależy jaką, by to była gra. Jak, by chodziło o Metina 2 to był by zjazd dzieci... Mi ogólnie podoba się ten pomysł. Może przybyć nowych użytkowników, rywalizacja o nagrody :P. Tylko kto będzie sponsorem tak jak zauważył kolega wyżej ??

Ten kto jest sponsorem reszty konkursów...

Stali bywalcy by się zrzucali xd.

Mi się to podoba, ale ludzie rejestrowaliby się tylko i wyłącznie by spróbować się w konkursach, a potem znikali...To jest tylko moje przeczucie :P.

Jezeli konkursy byłyby organizowane systematycznie, to na pewno ludzie zostaliby na dłuzszy okres czasu.

Jest to serwis poświęcony grom MMO więc i nagrody powinny być z tym związane.

Np. Opłacenie miesięcznego abonamentu na grę Age of Conan, czy też na jakąś walutę w danej grze.

Chodzi o to, by nagrody nie były w cale drogie a jednocześnie przydatne i kuszące dla graczy.

Co do pozyskiwania nowych użytkowników to tak, konkursy w tym pomogą ale i same nie wystarczą.

Ludzie muszą też widzieć, ze strona się rozwija, że ten niby amatorski zespół stworzony z ludzi zachowuje się jak profesjonalny Team, że strona pod względem wizualnym się rozwija itd.

Oo kurde z tym abonamentem dobry pomysł już bym brał udział.

Zamiast tych kart graficznych mogły by być nagrody w postaci gier najnowszych np Dragon Age, też dużo ludzi by brało udział i więcej nagród mogło by być.

Drako, bo wszyscy śpią na kasie nie? ...

Ty widziałeś ile kosztuje ten DragonAge? Więcej nagród? Po jakiego grzyba? To chodzi o to, by skusić nowych użytkowników by zostali na dłużej... Nie wiem, może po dodaniu nowego wizuala na forum dołączy trochę ludu :P.

Zresztą wielu graczy darmowych mmo ma dosyć słabe komputery i nagrody typu porządna karta graficzna to dla nich naprawde wileka rzecz . Co do gierek nie oszukujmy sie , 80% graczy i tak ściągnie ją z torrenta.....

Wszystko by było dobrze, tylko jak by to weszło w życie, to mam nadzieję, że konkurs na najlepszego screena z gry będzie w osobnym temacie, a filmiki w osobnym. :P Żeby było uczciwie. :D Tylko czy to wejdzie na forum ??

No tak, tylko nie w każdym konkursie mogą być jakieś cenne nagrody. Prawda jest taka, że to wszystko ogranicza się do finansów Chmarusa, a wątpię żeby spał na kasie. Pożyjemy zobaczymy.

Pomysł z tymi konkursami jest świetny :)

Ciekawe co powie Chmarus na wieść że chcemy co miesiąc konkurs z super nagrodą :D :Dd

Zobaczymy jak pójdzie z tym konkursem i wtedy dopiero będziemy myśleć nad innymi. Póki co poziom prac nadsyłanych na MMO-Maniac'a pozostawia wiele do życzenia. Pomysł z konkursem na filmik bardzo fajny, ale wszystko w swoim czasie.

Nagrodą itemy z shopu w grach? Mi się to podoba ^^

Dlaczego myślicie tylko i wyłącznie o nagrodach a oprócz postu Maca dotyczy samej idei konkursu. Nie chcecie startować po prostu dla czystej satysfakcji/sławy na forum? Ej, czy to nie jest fajne jak w newsie na portalu znajduje się Wasz nick z pracą obok?

Hania, może dla Ciebie, ale biorąc to na logikę... nie? Po prostu ludzie zawsze czegoś chcą a wątpię żeby nick w newsie był czymś co mogło by zaspokoić ich materialistyczną rządzę :P

Moze jakies specjalne rangi na forum ;p lub kolor nicku :D.

Hania ja pisze raz na ruski rok ale chce za to jakieś nagrody ? Rdzeń userów będzie stały i chocby Chmar wydał milion na nagrody yo i tak niewiele pomoże bo ci usnerzy będą tymczasowi .

Jeśli to by mogło pomóc, to można trochę zwiększyć ilość reklam albo po prostu czasem na nie klikać i pozostawać na nich 10 sekund (tyle chyba jest wymagane w google adds), a potem wyjść, to od razu się strona będzie bogacić o te 3-4 złote dziennie.

A tak w ogóle Chmarus, to ty z tymi reklamami wychodzisz na plus z utrzymaniem witryny?

Jeszcze innymi nagrodami mogłyby być tymczasowe rangi (powiedzmy, na tydzień-dwa, związane z jakąś grą) oraz otrzymanie jakiegoś rzadkiego itemu ofiarowanego wcześniej na ten cel przez kogoś z ekipy, a chyba takie poświęcenie nie jest duże, jeśli przedmiot się nam nie przyda..