Konsole do gier - Rozmowa ogólna

minikonsole.jpg

Jak wiemy konsole na świecie są bardzo popularne i ludzie mają pewne pytania, sugestie, porady.Dlatego założyłem temat, w którym możemy te kwestie omówić. Rozmawiajcie tutaj o wszelakich konsolach do gier, pytajcie o ceny. Wady, zalety, jakieś porady i wiele, wiele innych. Jest to po prostu wolna rozmowa o wszystkich konsolach.

No to ja mam pierwsze pytanie:

Zamierzam kupić PS3 i do tego 3 gry...Jakie polecacie gry na początek?

Little Big Planet, Uncharted oraz Heavy Rain: The Origami Killer, ale na to ostatnie musiałbyś trochę jeszcze poczekać, ew. Dead Rising 2, ale to również ma premierę dopiero w I kwartale 2010 roku.

Nowa fifa. To zupelnie inna gra niz na PC, a teraz bedzie mozna grac w sieci takie spotkania, ze kazdy gracz kieruje tylko jednym zawodnikiem:). Miodzio.

Taa...PS3 będę miał w 2010 roku i wiem, żę Little Big Planet na pewno kupie. No a jak z telewizorem?? Aktualnie mam tylko jakiś 22 cale. 3 lata temu kupiony, wiem, że będzie pasował, ale czy grafika będzie trochę gorsza, niż od tych 42 calowych HD?

2010 Rok na Konsole PS3 wychodzą 3 gry MMORPG :) Final Fantasy XIV, DIablo III oraz Blade&Soul więc wynik jest prosty :P jesteś fanem MMORPG kup sobie PS3 :D

Taa...PS3 będę miał w 2010 roku i wiem, żę Little Big Planet na pewno kupie. No a jak z telewizorem?? Aktualnie mam tylko jakiś 22 cale. 3 lata temu kupiony, wiem, że będzie pasował, ale czy grafika będzie trochę gorsza, niż od tych 42 calowych HD?

Nie tak że gorsza, ale na HD ready albo full HD masz bardzo przejrzysty i krystaliczny obraz.

Ale jest duża różnica ^^

IMO x360 > PS3

Ja nie kupie Xboxa360, bo bym go przerabiał i bym stracił gwarancję, a wiem, że często jest Ring of The Death. Dlatego wolę nie piracić chociaż na konsoli, bo pirace na Kompie.

@up

Uzasadnij swoją wypowiedź...Dlaczego xbox360 jest lepszy? Sprzęt ma gorszy, ale oceniasz go lepiej, bo można przerabiać?

no xboxa trzeba często naprawiać i płacić za internet :>

a na PS3 wychodzą teraz Uncharted 2 (loffciam :D) najczęściej w sklepach są za 1290 zł z Uncharted:Drake's Fortune ,GT Prologue ,Ratchet

w empiku widziałem z ratcheta GT i jakąś wyścigówką PS3 Slim +killzone 2+pilot za 1500 z czymś i PS3+GTA4 ;>

Teraz w Auchanie jest za***ista oferta. PS3 80GB+ 3 gry. A te gry to :

-Gran Turismo 5

-Ratchet Lank...i coś tam dalej, ale nie mogę doczytać.

-Uncharted 2

Myślę, że oferta jest bardzo ciekawa.

Wszystko za 1190 zł +100zł na skarbonke! :D

Uzasadnij swoją wypowiedź...Dlaczego xbox360 jest lepszy? Sprzęt ma gorszy, ale oceniasz go lepiej, bo można przerabiać?

Zawsze byłem fanboyem sony miałem playstation ps one i dużo gier.

Inne konsole były dla mnie niczym np.Xbox

Ale teraz wole konsole M$ czyli x360

Nie wole go dlatego że można przerabiać.

-ma większa baze gier

-lepszy support

-Cena/jakośc

-Live!(co prawda płatne ale bije ps network na głowe)

-Exclusivy na ps już nie są exclusivami, a exclusivy z x nie są robione na ps.

Dlatego

x360>PS3

2bn4npsn1jhyh10fyqm_thumb.jpg

@To nie jest pełna wersja Gran Turismo tylko prolog

Uncharted 2? 16 października 2009 ( data wydania w Polsce ) wtf?

Ja uważam że xboxik jest z deka z dupci i daleko Microsoft odstaje od Sony ;]

XboX żeby nadganiać PS'a ciągle wypuszcza nowe wersje xbox'a i ciągle nowe i dalej nowe.... a kupuje raz PS3 i mam na długi czas.

Na razie nie widać różnicy w grafice ale w 2010 roku się to zmieni gdyż gry będą miały coraz większe wymagania, a jak wiadomo to XboX może pociągnąć na raz tylko 9,5 mlr szczegółów a PS3 aż 53 mlr'dy... chyba widać różnice?

Po za tym Darmowy net i jak dla mnie lepsze menu oraz pady ;]

-Exclusivy na ps już nie są exclusivami, a exclusivy z x nie są robione na ps.

...

... Punkt 2.3= Warn /Kuboszek

...

Jak miałem inaczej to napisać?

Asean

Jak może MS dostawać od Sony? Takie bajki to tylko u ciebie w głowie^^

Jak byś wiedzial to jest na odwrót.

widzę że kolejny flamewar fanboyów radze zamknąć ten temat

No ja jestem posiadaczem X360 i jestem z niego bardzo zadowolony. Nie przerabiałem i wszystko działa elegancko. A co do Rings of Death to teraz już nie występują, w "pierwszych" wersja tylko były. A jeśli boisz się przeróbki ze względu na RoD - to jedną z zalet przeróbki jest to, że zmniejsza szansę na RoD :) Póki co dla mnie również X360 jest lepszy niż PS3 (gry IMHO wyglądają ciut ładniej [porównania na YT] i różnica w cenie) ale to PS3 ma lepszy sprzęcior w środku i patrząc przyszłościowo - on będzie lepszy. Pożyjemy - zobaczymy. Obydwie konsolki trzymają klasę i do grania nadają się jak mało co.

Patrzac przyszlosciowo? To kiedy to ps3 ma byc lepsze? Za rok? Za dwa? Nie ma co patrzyc na przyszlosc bo i tak penwie za jakies 3 lata dostaniemy nowa generacje. Niby ps3 ma lepsyz sprzet w srodku, ale w grach tego jakos nie widac.

Ktos tam pisal, ze jak ktos jest fanem mmo to niech kupuje konsole. Co ty piszesz? Jak ktos jest fanem mmo, to niech inwestuje w pc:P

Szkoda, ze nia mam kasy. Z checia bym zainwestowla w jakas konsolke. Nie wiem jaka, bo nie widze za duzej roznicy miedzy xklockiem a ps3. Musialbym popatrzec jakie gry na jakiej konsoli sa i dopiero wtey wybrac, bo jezeli mowa o samych mozliwosciach sprzetu: na tym nie ma co sie opierac.

Duzym plusem ps3 jest blue ray:). Z drugiej strony ma predkosc tylko 2x...

Jak juz mowa o konsolach, to zapominami o wii. Chcialbym Wii tylko dla jednej gry. Mario !:F

Czyżby Super Paper Mario? Gra jest prze Chu... Grałem u kumpla. Wrażenia niesamowite. Dobre jest przechodzenie w 3D :).

W sumie to kupuję PS3 głównie dla dwóch gier. Killzone 2 I Little Big planet, ale wiadomo, że na tym nie poprzestanę.

Dla killzone? Cholera, ale to fps:P Tak wiem, na padzie tez gra sie fakjnie w fps, ale nie ma co sie oszukiwac, ze na pc jest jednak troszke lepiej.

Co do LBP: tez bym z checia zagral.

A chodizlo mi o mario galaxy, czy jak sie to zwie:)

Czyli waszym zdanie lepiej kupić PS3 niż X360 tak ?? Bo właśnie się zastanawiam nad kupnem jakiejś konsoli.

Jeśli do grania to x360.