Najpierw podaj ocenę obiektywną z plusami i minusami konsoli...Bo jeżeli, nie grałeś na PS3, to się nie wypowiadaj.
Hoold.
Ja narazie Ci nie pomogę, bo nie mam aktualnie ani Ps3, ani Xbox 360, ale miałem niedawno PS2 Slim i jest niesamowite
Najpierw podaj ocenę obiektywną z plusami i minusami konsoli...Bo jeżeli, nie grałeś na PS3, to się nie wypowiadaj.
Hoold.
Ja narazie Ci nie pomogę, bo nie mam aktualnie ani Ps3, ani Xbox 360, ale miałem niedawno PS2 Slim i jest niesamowite
Jak dla mnie konsole są tylko do spotkań ze znajomymi, początkowo zdaje się fajne, ale po dwóch miechach zmulne .
Miałem do czynienia z wii,ps2,ps3,xbox i powiem, że najwięcej frajdy dało mi Wii. Świetna zabawa gwarantowana, tylko że gier mało(da się przeboleć )
Dobrze Los gada, dac mu chleba
To fakt, konsole po pewnym czasie nuza. Sam mam x-a i w zasadzie gra sie na nim przy jakies bibce dla rozerwania towarzystwa. Nie uswiadczy sie tam nic ciekawego, procz gier ktore sa na pare wieczorow. No, ale jak to mowia rzecz gustu. Na Twoim miejscu Kuboszek to zastanowilbym sie nad tym badziewiem i pomyslal nad modernizacja blaszaka. Tam sie zawsze cos nowego da wsadzic. Ale widze, zes sie napalil, to prozna chyba ta gadka
Jak dla mnie konsole są tylko do spotkań ze znajomymi, początkowo zdaje się fajne, ale po dwóch miechach zmulne .Miałem do czynienia z wii,ps2,ps3,xbox i powiem, że najwięcej frajdy dało mi Wii. Świetna zabawa gwarantowana, tylko że gier mało(da się przeboleć )
z tym się zgodze ale Gier nie jest ani mało i jak masz w PS3 neta to już frajda na maxa tam możesz mieć neta 256 KB i tak ci nie będzie nic a nic zmulać wiem co mówie ;] nawet są MMO na PS3 Np. Final Fantasy
Napisałem już wcześniej.
Tobie kuboszek radze kupić wii
Hiho...
Mam zamiar kupić sobie konsolę PS3 lub PS2, gdyż cena to praktycznie grosze, a o allegro nie wspomnę, bo kumpel kupił z trzema padami, 2 grami za 30 zł i to nówkę (używaną kilka razy o.o), i to właśnie cena mnie zaintrygowała
I tak się zastanawiam... Czy duża jest różnica pomiędzy PS3 a PS2? Głównie zależy mi na grafice.
A tak btw... Jest może Fallout 3 lub Crysis na PS2? Bo jeżeli nie, to się chyba załamie (szczególnie jeżeli nie ma F3) :|
miedzy PS3 a PS2 to jest przepaść stary popatrzcie se na to jak nie wierzycie
Wiec tak.... Jezeli chodzi o mnie... ja tu stawiam na x360.... moj ziomek ma PS3... zj***l mu sie blueray po 3 miechach... oddal do srwisu i uwaga wymiata tego gowna kosztowac go mila praktycznie nowa konsole.... bo stwierdzili ze to jego wina
Poza tym nie kumam sporow traktowanych jako to ze ps3 ma lepsze parametry sprzetowe... jak w grach i tak roznicy nie ma.... Poza tym ja nie dam 200zl za gre... a mozliwosc przerabiania x360 jest wieelkim plusem
no i lepszy support techniczny jak i zasob gier na x360
Od razu dwie stówy no
Trzeba patrzeć na Ceneo i wtedy gadać o dwóch stówach
Proszę bardzo:
Little Big Planet: 85,00 zł do 220,00 zł.
Killzone 2: 88,90 zł do 220,82 zł.
Będę porównywał ceny i kupował jak najtaniej.
PS3 jest ośmio rdzeniowy a x360 jest 6 a jeden rdzeń to różnica wielka ;]
ta a moj pc ma 2 rdzenie a osiagi i tak lepsze od ps3? Stary, na co ty patrzysz? Te rdzenie ps3 i xboxa to nie sa takie prawdziwe rdzenie jak w pc. To jest zupelnie inna technologia i nie mozesz tego tak liczyc. Zreszta wiedz mi, dlaczego ten twoj 8 rdzenowy ps3, ma takie same isiagi w grach jak 6 rdzeniowy xbox?
Co wy wyskakujecie z takimi rupieciami Nie ma jak Sega Genessis, popylałem mając 5 lat w Mortal Kombat 3
,ale wracając do tematu grałem u kumpla na Nintendo Wii ,kiedyś na PS3 w Empiku i szczerze Wii dało mi więcej frajdy niż PS3. Na Wii grałem w Star Wars: The Clone Wars - Lightsaber Duels.
Ja u zioma gralem w Wii i machalem mieczem... po 30 minutach gry lal sie ze mnie pot ... to bardzo dobra konsolka
wlasnie zastanawialem sie nad kupnem jej
A Wii da się przestroić i za jaką cenę można już kupić w takim np. Media Markcie?
Nie wiem za ile w MM, ale w tutaj maj za 830 zl: )
http://www.pixmania.com/pl/pl/551646/art//...p;CodePromo=oui
ta a moj pc ma 2 rdzenie a osiagi i tak lepsze od ps3? Stary, na co ty patrzysz? Te rdzenie ps3 i xboxa to nie sa takie prawdziwe rdzenie jak w pc. To jest zupelnie inna technologia i nie mozesz tego tak liczyc. Zreszta wiedz mi, dlaczego ten twoj 8 rdzenowy ps3, ma takie same isiagi w grach jak 6 rdzeniowy xbox?
tym się różni zwiechami tym że specjalnie robi się konsole lepsze żeby mieć spokój i nie tracić kasy naprzykład gry nie mają tera wymagań nawet 3 rdzeniowych konsol ale jeśli Sony miałby robić co rok Konsole +1 rdzeń to by prędzej zbankrutowali a co do rdzeni to 1 Rdzeń Konsoli jest taki jak 2 Rdzenie procesoru komputera i widziałeś kiedyś żeby na Konsoli ci się gra zwieszała ? Bo obecnie mam Xbox'a 360 a PS3 ma więcej rdzeni bo wyszedł niedawno
więc jeśli wogóle nie grałeś na żadnych z tych Konsol to prosze cie nie udzielaj się tutaj.
Stary, myslisz, ze gry sie nie scinaja na konsoli, bo jest taka potezna? Tutaj chodzi o co innego. Torcy gier specjalnie robia zacofane technologicznie produkcje, aby one poszly bez sciecia na konsoli. I nie zrozumcie mnie zle! Mi sie to podoba. Dzieki temu, ze gry sa zacofane technologicznie, moge sie cieszyc wszytskimi produkcjami, na moim nie mlodym juz PC.
1 Rdzeń Konsoli jest taki jak 2 Rdzenie procesoru komputera
No i? Jaki to ma przeklad na moc? Wiadomo, ze w tej chwili PC sa mocniejsze technologicznie i nie ma sie co dziwic, skoro konsole wyszly pare lat temu. Gdzies kiedys czytalem (nie pamietam juz gdzies, sry), ze te rdzenie w konsolach polegaja na czym innym. Ze tutaj jeden rdze odpowiada za cos innego, a nastepny za cos jesczze innego, stad ta duza ilosc. Ja sie nie znam, wiec moze wypowie si ena ten temat kto inny:). Dodatkowo wiadomym jest, ze ilosc nie jest najwazniejsza. Wazna jest moc, czestotliwosc taktowania itp.
Brono, reszty twojego posta nie skomentuje, bo go nie zrozumialem.
I na koniec dodam (bo wydaje mi sie, ze Brono zle mnie zrozumial), nic do konsol nie mam. Wiecej: uwazam, ze to swietne maszybki do grania i gdybym mial kase, to bym w ktoras z nich zainwestowal.
Z tego co pamiętam to PS3 ma 4 rdzenie.
2 rdzenie- do gier
1 rdzeń- do utrzymania samej konsoli
i jeden zapasowy rdzeń.
Z tego co pamiętam to PS3 ma 4 rdzenie.2 rdzenie- do gier1 rdzeń- do utrzymania samej konsolii jeden zapasowy rdzeń.
Sony Playstation 3 (40 GB)
Procesor CPU Cell PowerPC 8 rdzeni 3.2 GHz
Możliwe że do tego służą te rdzenie a co z ich resztą ? xD
http://www.skapiec.pl/site/cat/56/comp/134339_komentarze/
@Dzz
Nie to że coś mam do ciebie. A co do Ścin to tylko winą "Ściny" może być zarysowana płyta taka jaką mam z DiRT2 ;]
Moze to Ci pomoze
Specyfikacja techniczna:
Specyfikacja techniczna PlayStation 3 (PS3) - Hardware
Procesor CPU:
Procesor Cell,który składa się z 8 rdzeni (SPE) na bazie PowerPC taktowanego z prędkością 3,2 GHz. Każdy rdzeń posiada:
* jednostkę VMX
* 512 KB L2 pamięci podręcznej
* 128-bitowe SIMD (rejestry ogólnego zastosowania)
Wydajność zmiennoprzecinkowa szacowana jest na 218 GFLOPS-ów.
Karta graficzna (RSX):
Zaprojektowana wspólnie przez firmy NVIDIA i Sony. Jej osiągnięcia można porównać do układu graficznego - 6800Ultra w trybie SLI (2x 6800 Ultra).
* jądro zbudowane z 300 mln tranzystorów
* taktowanie 550 MHz
* wydajność zmiennoprzecinkowa - 1,8 TFLOPS
* jedno wyjście wysokiej rozdzielczości (do 1080p)
* programowalne, szeregowe potoki cieniowania
* 256 megabajtów pamięci RAM dla grafiki
Pamięć operacyjna:
* 256 MB XDR DRAM pamięci (Rambus), taktowane z prędkością procesora (3,2GHz)
* 256 MB GDDR-3 pamięci graficznej taktowane z prędkością 700MHz
Dźwięk:
* Dolby Digital 5.1, DTS, LPCM, itp. (za przetwarzanie odpowiedzialny jest procesor)
Ogólna wydajność:
Szacunkowo 2.18 TFLOPS.
CD Disc media (odtwarzanie):
* PlayStation CD-ROM
* PlayStation 2 CD-ROM
* CD-DA (ROM), CD-R, CD-RW
* SACD Hybrid (CD layer), SACD HD
* DualDisc (muzyka), DualDisc (DVD)
DVD Disc media (odtwarzanie):
* PlayStation 2 DVD-ROM
* PLAYSTATION 3 DVD-ROM
* DVD-Video: DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW
Blu-ray Disc media (odtwarzanie):
* PLAYSTATION 3 BD-ROM
* BD-Video: BD-ROM, BD-R, BD-R
Komunikacja:
* Bluetooth 2.0
* porty USB 2.0 (4 wejścia z przodu)
* IEEE 802.11 b/g Wi-Fi (do łączenia się z PlayStation Portable - brak w wersji z 20 GB dyskiem)
* Gigabit Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) - 1 gniazdo
* sloty Standard/Duo oraz Standard/Mini Memory Stick (brak w wersji z 20 GB dyskiem)
* CompactFlash - sloty Type I oraz Type II (brak w wersji z 20 GB dyskiem)
* sieć IP
* slot na dysk 2,5 cala o całkowitej pojemności 20 lub 60 GB
Wyjście Audio/Video
* możliwe rozdzielczości: 480i, 480p, 720p (HD), 1080i (HD), 1080p (HD)
* jedno wyjście HDMI dające możliwość wyświetlania obrazu 1920x1080 bez przeplotu
* wyjście optyczne audio (SP/DIF)
* różne wyjścia analogowe
Standardy:
API i technologie potrzebne do tworzenia aplikacji na PS3.
Lista otwartych standardów wybranych przez Sony:
* Cg - C-podobny język programowania opracowany przez NVIDIĘ
* COLLADA - otwarty, oparty na XML-u format plików dla modelowania 3D
* OpenGL ES
P.S Ogolnie dla mnie konsole to wyrzucanie kasy w bloto. W ktoryms z wczesniejszych postow proponowalem Ci modernizacje za te pieniadze swojego blaszaka. Jaki sens dla 4-5 gier kupowac cale pudlo nie wiem