Konsolety

Zastanawiam się, dlaczego tu brak tematów o konsolach i grach na nie. Czyżby komputer tak bardzo wyprzedził konsole? Przecież to konsole są główną domeną gier, a tu tak pusto. Temat rozpocząłem tak, a nie inaczej, bo jestem podirytowany tą sytuacją. ;D

Czy już nikt nie pamięta o PSX, PS2? Jeśli chodzi o mnie, to mam obie konsole, lecz tylko PS2 przetrwał próbę czasu. PSX leży gdzieś zakurzony w szafie, zepsuty. Ale mam zamiar zainwestować w wymianę części, bo w końcu liczy się klasyka. :)

Jeśli już założyłem ten temat mając nadzieję, że się utrzyma, to pierwsze pytanie do Was. Co myślicie o konsolach i grach na nie? Jakie gry polecacie lub do których macie duży sentyment?

Na pc gram w mmorpg,a w resztę gier na x360.

Bezprzewodowy pad,tv 42'HD i wygoda na sofie <3

Ta, odpoczynek od garbienia się przy monitorze. ;D

Do tego browarek, pizza, koledzy i turniejek jakiś w np. Tekkena. To jest tooo. :)

tydzień temu odkopałem mojego PSOne :D

i gry typu Tekken3, Tomba, Silent Bomber czy Millenium Soldier: Expendable :D

pamiętam jak siedziałem noce przed konsolą :D

tydzień temu odkopałem mojego PSOne i gry typu Tekken3, Tomba, Silent Bomber czy Millenium Soldier: Expendable pamiętam jak siedziałem noce przed konsolą

Ta, PSOne, klasyka jak nic. ;D

A gry które wymieniłeś, chciałoby się do tego wrócić. Do C&C na PSOne, do Spyro 1 i do wielu, wielu innych. Chyba przyspieszę proces naprawiania. ;D

Gran turismo, tekken, syphon filter, crash gry które pamiętam najlepiej ;] z...nocki ze starszym to coś czego mi brakuje. Bło miło ale się skończyłoo. Aktualnie peceta mam do mmo a ps3 to pocinania w mordobicia itp;p teraz zapylam w dragon age origins

wystarczy konto na chomiku i 2zł sms na transwer 2GB... znalazłem tam wszystkie gry jakie chciałem :D

nawet Soul Blade (Soul Calibur) xD

dobrze sie je nagrywa programem Alcohol 120 bo ma opcję nagrywania obrazów specjalnie na PlayStation :)

ale to w wersji full :D jakby ktoś potrzebował to PM :)

wystarczy konto na chomiku i 2zł sms na transwer 2GB... znalazłem tam wszystkie gry jakie chciałem nawet Soul Blade (Soul Calibur) xDdobrze sie je nagrywa programem Alcohol 120 bo ma opcję nagrywania obrazów specjalnie na PlayStation ale to w wersji full jakby ktoś potrzebował to PM

Ale jednak nie czuć wtedy tego klimatu. Ale jak ktoś nie ma konsolety, a chętnie by pograł to spoko.;D

grałem w tekken'a na PC... to była masakra :D

Ja mam PS2 i PS3...

Na PS2 ulubiona gra to Smackdown vs Raw, ale pamietam jak jeszcze w pierwsze tomb raidery i Crash'e pykałem :D

A na PS3 to bezkonkurencyjnie Red Dead redemption.

I lubie sobie pykać z kumplem w GTA4 u niego, można się pośmiać z tej gierki (niektórzy pewnie będą wiedzieli o co mi chodzi xD)

Jeśli chodzi o mnie to mam ps1, 2 i 3 :D a dominuje na nich Tekken. Choć z ps1 najbardziej pamiętam crasha z ps2 god of war a ps3 heavenly sword oraz mortal combat vs dc universe. Dużo tego jest, może niech ktoś założy ogólną dyskusje w wątku oddzielnie o bijatykach, slasherach itd. ?

Na ps2 moją najukochańszą grą jest Shadow of The colosuss, a ICO cięzko zdobyć, więc kupuję PS3 i odświeżoną wersje ICO i Sotc. to są piękne gry...

I lubie sobie pykać z kumplem w GTA4 u niego, można się pośmiać z tej gierki (niektórzy pewnie będą wiedzieli o co mi chodzi xD)

O tak, grałem w GTA4 na pudle 360 i pewne momenty na prawdę potrafiły mnie rozśmieszyć, choćby ten pedzio, nie pamiętam jam mu tam było, miałem z niego bekę. ;D

Powiem tak, wychowałem się na PC, ale Konsole mają coś czego można pozazdrościć.

Przede wszystkim najlepsze bijatyki wychodzą na konsole, co mnie wkurza niesamowicie. -.-

Najnowszy Mortal Kombat będzie dostępny tylko na konsole, no strzał w stopę. Ja rozumiem, że tak zwykło się czynić, ale nie rozumiem dlaczego nie można wydać takiej gry również na PC ?

O seri Dragon Ball Budokai nawet nie wspominam.

Jednak mimo wszystko sporo pocinałem dawniej na PSX, w serie Resident Evil, Sillent Hill, czy Tekken 3. Dobrze wspominam te czasy, jednak jestem zapalonym graczem gier Rpg, a konsole to raczej dla mniej wymagających graczy są. Dlatego pozostaje przy tym, że PC jest dużo lepszy niż konsole. : )

Nie jestem fanem mordobicia. Chyba ze jakis bardziej realnych jak UFC 2010 to ok.

Co do gier... coz jestem bardziej fanem FPSow a gra w FPSy na konsoli to kaleczenie samego siebie.

Mam klocka 360 i gram glownie w gry typu God of Wars(nie ma go na 360 ale w takie gry mozna grac na konsolach :) ). Czasem wpadaja do mnie koleszcy i gramy w Forze czy Gears Of War. Probowalismy tez w coopie grac z Zombie moda w CoD: WaW. Gra sie przyjemnie...gdyby nie te pady ;/.

Teraz mam zamiar zainwestowac w Wii bo widzialem ciekawa gre o kolesiu ktory ciagle biega z mieczem :D .

Ja osobiście mam PS2 ale przymierzam się na xboxa.A z gier to oczywiście Tekken6 i kilka wersji. ;)

Osobiście mam PS2 ale mam zamiar zainwestować w xboxa,ponieważ coraz więcej fajnych gier wychodzi.A co do gry to oczywiście Tekken5 i starsze wersje. ;)

warn_ico.png
Warn, nie piszemy postów jeden pod drugim, używaj opcji edycji postu - Cree
Powiem tak, wychowałem się na PC, ale Konsole mają coś czego można pozazdrościć.Przede wszystkim najlepsze bijatyki wychodzą na konsole, co mnie wkurza niesamowicie. -.-Najnowszy Mortal Kombat będzie dostępny tylko na konsole, no strzał w stopę. Ja rozumiem, że tak zwykło się czynić, ale nie rozumiem dlaczego nie można wydać takiej gry również na PC ? O seri Dragon Ball Budokai nawet nie wspominam.Jednak mimo wszystko sporo pocinałem dawniej na PSX, w serie Resident Evil, Sillent Hill, czy Tekken 3. Dobrze wspominam te czasy, jednak jestem zapalonym graczem gier Rpg, a konsole to raczej dla mniej wymagających graczy są. Dlatego pozostaje przy tym, że PC jest dużo lepszy niż konsole. : )

Odpowiedź jest bardzo prosta. Na PS czy XBOX jest dużo łatwiej zrobić bijatykę (jeśli chodzi o sterowanie).

Jak ty sobie wyobrażasz :rolleyes: Na dobrą bijatykę składa się kilkanaście klawiszy a na klawiaturze było by to po prostu nie wygodne (oczywiście według moje uznania. Może inni dali by sobie z tym świetnie radę)

Ja mam jedną konsolę i jestem z niej zadowolony, dokładnie jest to przenośna konsola Nintendo DS. Trackmania Turbo, GTA Chinatown, Pokemony (nie ma co się śmiać na prawdę są dobre), FIFA Street 3 i Assasin Creed, obecnie w to pykam. Teraz czekam na FIFA 11. Ze starszym bratem teraz zbieramy na Xboxa 360. I nie ma co się okłamywać popularność PC spada, przykładem są spadające ceny gier. Widzieliście co jest teraz w ekstraklasyce? FEAR 2, Warhammer Dawn of War 2, Medival II Total War, Gears of War i Unreal 3. To jest śmieszne.

A teraz wychodzi nowe Nintendo 3D ,ale będzie za pewne cholernie drogie.

@UP ok 1000 zł jak nic.