Ksiazki - temat bardzo ogolny

Ja czytam głównie fantasy i sci-fictions .

Obecnie czytam książkę pt. "Hominidzi"

Ja obecnie czytam trzeci tom Wiedźmina pt. "Chrzest Ognia" oraz książkę "Kroniki Imaginarium Geographica". :P

ja ostatnio czytalem "nowicjuszka", a teraz sie zabieram za piaty aniol. poczatek dosyc ciekawy. zreszta, lubie czasme poczytac historyczne fantasy.

Jestem w trakcie serii "Star Wars - Dziedzictwo Mocy". Na razie przeczytałem III tomy. Fanom SW polecam, niby żadna innowacyjna historia ale ciekawie napisana.

w jakim czasie jest umiejscowione dziedzictwo mocy? osobiscie nie trawie niczego, co dzieje sie w tak zwanej wojnie klonow.

Widzę ,że jako nie jedyny czytam Gwiezdne Wojny;) Polecam obie książki komandosów Republiki ,a w kwietniu w Polsce pojawi się trzecia część.

Co do dziedzictwa mocy to 'chyba' są czasy nowej republiki czyli po VI części filmu.

w jakim czasie jest umiejscowione dziedzictwo mocy? osobiscie nie trawie niczego, co dzieje sie w tak zwanej wojnie klonow.

Akcja "Dziedzictwa Mocy" dzieje się dokładnie 40 lat po "Nowej Nadzieji", czyli zero związku z wojnami klonów. Crracked - konkretnie to są już czasy Galaktycznego Sojuszu, czyli parenaście lat po Nowej Republice.

The Hobbit...Kocham. Czytam juz ktorys raz i znowu jest tak, jak za pierwszym razem. Osobiscie podoba mi sie bardziej, niz trylogia Wladca pierscieni. Ksiazka raczej dla osob w kazdym wieku. Moze czytac dzieciak jak i dorosly. Jak ktos nie czytal, to polecam.

Racja, Hobbit jest zdecydowanie ciekawszy i poniekąd nie nuży.

Czytałem go, jak byłem jeszcze w gimnazjum, to był jedna z najlepszych książek jakie przeczytałem.

Władca Pierścieni, trochę za nudny... Serio, nużyło mnie czytanie 3 stron o strumyku, drzewach i kamieniach :D

Zbyt dużo opisów przyrody.... Mniej akcji, w sumie nie doczytałem daleko Drużyny Pierścienia, więc d*pa..

Może kiedyś wrócę ;)

A mi się najbardziej podobały ksiazki z podstawówki a najbardziej "Sposób na Alcybiadesa" Chodzi tu o szkołe i pomysły żeby się nie uczyć czyli takie sposoby które były kupywane od starszych kumpli,kiedy się miało te sposoby na wszystkich nauczycieli można było miec wszystko w d*pie bo nauczyciele myśleli że sa o program do przodu ;D

Fajna ksiażka

POLECAM ;D

Mi się "podobajom" książki z działu II Wojny Światowej, sory ale jestem fanatykiem wojny :)

A polecę może "Historia II wojny światowej - Antoni Czubiński"

I jedną miałem taką cool ale zapomniałem tytułu (ale noob ze mnie).

--------------------

userbar733402.gif

A Wołoszańskiego? Polecam książkę napisaną przez była sekretarkę Hitlera.

Dawno tu nie pisalem, a ostatni czasy przeczytalem pare ciekawych pozycji.

Walka o Hiszpanie. Bardzo ciekawa ksiazka historyczna. Nigdy takich pozycji nie czytalem, a teraz przekonalem sie, ze historia traktowana jako przyjemnosc, a nie obowiazek szkolny, jest bardzo wciagajaca. Ksiazka traktuje o wojnie domowej 1936-1939. Pierwsze starcie totalitaryzmow. Z jednej strony rebelia, wspomagana przez niemcy i wlochy z 2 strony republika, ktora wspomaga ZSRR. Polecam:)

Koralina. Krotka, momentami kierowana do dzieci, ale niezmiernie ciekawa i 'dziwna' w pozytywny sposob. Koralina to dziewczyna, ktora podobnie jak Alicja, trafia do innego, alternatywnego swiata. Dziewczynka musi wybrac, miedzy wiecznym szcesciem, a prawdziwym, realnym swiatem. Ksiazka na 2 godzinki, ale i tak warto.

Teraz czytam Retrospektywa, jednego z moich ulubionych autorow fantasy i sc-f, czyli George R. R. Martin'a. Jest to zbior opowiadian (czytam tom 1 , a sa 3) z jego wczesnych lat pisarskich. Czytajac, mozemy dostrzec, jak autor sie rozwijal przez te lata. Jego pierwsze opowiadania byly wyraznie slabsz eo tych pozniejszych. Az dziw, ze w tak krotkim czasie tyle osiagnal. Mowie tutaj o pierwszych 2 opowiadaniach i o paru nastepnych, gdzie widzimi juz George, jako znakomitego pisarza!

Książki które mi się najbardziej podobały to:

Wiedźminy (przeczytałem Miecz Przeznaczenia i Ostatnie Życzenie),

Seria Tunele,

Pottery,

Hobbit,

Pendragon,

Wilczy Brat

Dla fanów Sience - Fiction polecam "Solaris" Stanisława Lema. Książka jest naprawdę super! Jestem właśnie w trakcie

lubię fantasy. Jako pierwszą książkę przeczytałem "Harrego Pottera". W 3 klasie podstawówki przeczytałem "Władcę Pierścieni". Oprócz tych przeczytałem już od tamtego czasu m.in:

Dziedzictwo(Eragon, Najstarszy, Brisingr)

2 Części Trylogii Thrawna (1 i 3-2 nie było w bibliotece szkolnej)

Opowiadania o Wiedźminie(Ostatnie Życzenie i Miecz Przeznaczenia)

Tunele

Ulysses Moore

itd.

Zamierzam skończyć Wiedźmina i po raz trzeci przeczytać "Władcę Pierścieni". Obcego skończyć, Pana odowego Ogrodu, Opowieści z Ziemiomorza i Vernego. Tyle pamiętam.

PS Pójdę do 6 klasy po wakacjach.

Ja gustuje w książkach psychologicznych. Aktualnie czytam "Sekret"

Tylko fantastykę, czasem Science Fiction. Czytałem Wiedźmina, doszedłem do Miecz Przeznaczenia ale po przeczytaniu , odechciało się dalej czytać. Jutro śmignę do biblioteki i wypożyczę następną książkę Sapkowskiego :P .

Polecam:

Sean McMullen- "Szklane Smoki" Ciekawa , wielowątkowa , z humorem.

Eoin Colfer - "Nadnaturalista" Sci-Fi Dla wszystkich ( W sumie to dla młodej młodzieży ^^, ale i tak starszym polecam) , lekkie , opowiadająca o grupie nastolatków widzących "niebieskie stworki" :lol:

Ja teraz czytam książkę Tess Gerritsen "Autopsja". Ale zwykle preferuje fantasy.

Teraz siekam opowiadania murakamiego, a potem biore sie za poezje i opowiadania poe (wczorajszy wypad do ksiegarni;p).

doszedłem do Miecz Przeznaczenia

To chyba moj ulubiony zbior opowiadan. Swietny zbior i dobre wprowadzenie w swiat Sapkowskiego.

Dziedzictwo(Eragon, Najstarszy, Brisingr)

Chyba nigdy po to nie siegne. Naczytalem sie, ze raczej mocno srednie, wiec na wstepie jestem uprzedzony.

Opowieści z Ziemiomorza

Czytalem tylko te opowiadania. Srdnio mi sie widzialo. Moze saga jest lepsza? Kiedys po nia siegne. Swoja droga: do przeczytania tych opowiadan, zachecilo mnie anime. Oczywiscie nie musze mowic, ze ksiazka jest znacznie lepsza?:P

PS Pójdę do 6 klasy po wakacjach

A co to ma do tematu?:o