Witam. Chętnie " wbije " w wasze szeregi jeżeli można : )
Niestety nie mam, żadnej wiedzy odnośnie Metina, ale bądź co bądź mam nadzieję, że pomożecie.
Witam. Chętnie " wbije " w wasze szeregi jeżeli można : )
Niestety nie mam, żadnej wiedzy odnośnie Metina, ale bądź co bądź mam nadzieję, że pomożecie.
Nie ma sprawy, ja coś tam wiem to mogę Ci z chęcią pomóc.
jak nie masz pojęcie na temat metka to graj szamanem najprostsza i przydatna postać.
A najłatwiejszy czasem nie jest wojownik ? ^^
Mam tylko jedno pytanie, odnośnie IS.
Rozumiem, że daję przewagę, całkiem zrozumiałe, ale czy gra wymaga " wkładu " finansowego, aby osiągnąć cokolwiek ?
Taki właśnie mam zamiar, grać szamanką.
O, szamanka też nieźle . Hm.. Da się osiągnąć, w metinie to w dużym stopniu zależy od szczęścia, np. dropniesz miecz na 30 poziom, i on ma taki bonus losowy średnie obrażenia, czyli o ile % więcej bijesz, możesz wylosować 5% a możesz 40%, wtedy bardzo dużo zyskasz.
Odnośnie szamanki, to z tego co widzę, istnieją 2 typy : Healer / Smok. Który preferujecie ? Dodam, iż nie posiadam żadnej wiedzy odnośnie Metina, jest to dla mnie coś zupełnie nowego ; )
IS daje przewagę, w expie i w dropie, ale bez tego można przeżyć Nie trzeba wydawać kasy na IS,.
Szamanka o to panie, będziesz miał problem w samotnym expieniu, chyba że weźmiesz skille pod exp, a nie pod buffa.
Healer posiada czar leczący siebie, i przyjaciół, ma bardzo mocne skill, co gwarantuje zazwyczaj wygrana w pvp.
Smok posiada buffy na krytykę, obronę dlatego zazwyczaj robi się go na buffera, skille są poteżne, jednak KU jest droższe.
Bardziej przydatny do party jest smok jako buff, ale healer też się przydaję. To zależy od Ciebie jak wolisz grać
W Pvm i pvp wiele zależy od twojego ekwipunku i umiejętności.
KU - to księgi umiejętności czytając je powiększamy poziom umiejętności. od m1 do g1
A, widzę, że mnie wyprzedziłeś.
smok na 100% daje dobre buffy i ma większe dmg.
No dobrze, więc mam do was pytanie. Jaką postać mi oferujecie ? Teraz padnie pytanie, a jaki styl gry preferujesz? Więc tu padnie odpowiedź, że kocham Casterów : )
Grind mi nie przeszkadza, ważne aby grind był przyjazny, w sensie dość szybki.
Czekam na wasze propozycję.
A tu się z Tobą nie zgodzę. Grałem wiele razy Smokiem i Healerem i jednak jeżeli chodzi o dmg, to wiele zależy od rozwoju umiejętności. Healer ma oczywiście tańsze KU więc w rozwoju umiejętności jest łatwiej
Najszybszy exp z tego co wiem to ma wojownik body/mental i sura wp, w metinie teoretycznie każda postać jest casterem przez krótki czas odnowienia umiejętności.
Co mnie najbardziej bolało w metinie.... nazwy potworków i beznadziejne misje na zabijanie ich.... zabij 10 brązowych alfa dzików itp heh... Klas jest 4 ? Warior,Asura,ninja i szaman ? Jakiś krótki opis każdej z tych klas gdyby ktoś mógł i jaka będzie dobra dla początkującego ? Zawsze grałem ninją, ale coś nie wyhcodziło...
Mówisz? Tutaj wychodzi na to, że dobrze będzie Ci się grać Archerem, Smokiem, Healerm, BM'em. Ale oczywiście expienie nimi jest prawdziwą katorgą...
Archer, Smok , Healer mają zazwyczaj najtańsze Ku i ekwipunek.
Więc zostaję przy Shaman Smok ; )
Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie ^^
Na wojownika potrzeba dużo pieniędzy, choć bez i tak się obejdziesz, ciężko powiedzieć kto dla początkującego, zależy kto jak woli, choć ja bym powiedział wojownik, gdyż wolę wielkie obrażenia niż dużo małych od ninjy, po prostu mi to nie pasuje.
Wejdźcie na tsa to pogadamy, może coś doradzę, bo nie chce mi się pisać, gdyż expie ;p
Rozumiem
No, ale wybór już dokonany Smok Shaman, z tego co przeczytałem, postać dość wymagającą, lecz dającą dość sporą satysfakcję w późniejszych etapach gry.
Co z tego wyjdzie, zobaczymy..
@@
Jeszcze małe pytanko z mojej strony...
Czy gildia już stoi ?
WOJOWNIK
BODY - Rodzaj wojownika skupiający się na szybkim i mocnych atakach. Jego największa zaletą jest Aura Miecza, która dodaje Ci daną ilość dodatkowej siły, co zwiększa twój atak oraz Berserk dzięki któremu zwiększasz swoją prędkość oraz szybkość ataku. Postać zazwyczaj brana do dropka ponieważ najszybciej pokonuje grupy mobów. Wymaga dużego wkładu pieniędzy.
MENTAL - Wojownik, który skupia się na obronie. Jego umiejętność Silne Ciało daje nam obronę, lecz zmniejsza prędkość poruszania się. Posiada bardzo mocne umiejętności, lecz trzeba najpierw nimi trafić. Wymaga dużego wkładu pieniędzy.
Gildia jeszcze nie stoi. Na razie trzeba ogarnąć grę, samemu lub w grupię