Zapraszam fanów Lola, Doty i Smite do ... pojedynku na głosy
Nie, nie będzie to Voice of Pollleeeeeeen, ale ankieta i otwarta dyskusja o grze która rządzi tym serwisem.
To ja skromnie zacznę, po gimbusowym.
Tu rządzi lol, lol
Zapraszam fanów Lola, Doty i Smite do ... pojedynku na głosy
Nie, nie będzie to Voice of Pollleeeeeeen, ale ankieta i otwarta dyskusja o grze która rządzi tym serwisem.
To ja skromnie zacznę, po gimbusowym.
Tu rządzi lol, lol
Pod względem popularności liga nie ma większej konkurencji. Ale jeśli wziąć pod uwagę inne czynniki.... to.... LoL w porównaniu do konkurencji jest śmierdzącą, jednolitą i nudną kupą piasku. Może nie do końca konkurencji, bo SMITE jest/był w dużym stopniu klonem LoLa przeniesionym do trzeciego wymiaru.
Tak więc Dota.
80 % portalu to uczniowie "gimbazjum umyslowego " , wiec dla mnie wynik oczywisty
"gimbazjum umyslowego "-woohoo,jestem gimbusem na wyższym lvlu . _ . .Lol jest popularny,ale ludzi ma gorszych niż dota rusków.Smite w skillach to kopiuj,wklej z lola.Za to dota ma rusków (Drą się na chatcie po swojemu że zgineli,i co ja mam zrobić skoro niewiem o co dokładnie im chodzi?)Dlatego nie oddam żadnego głosu.
Przepraszam, gram aktualnie od paru miechów w lola ze znajomymi(tylko) i naprawdę dobrze się bawimy.
@UP Ze znajomymi a z randomami to co innego,nie prawda?
Czyli co lol, wygrywa?
Drugie miejsce dota
a trzecie, ostatnie, smite?
argumenty typu "gimbaza" i inny shit wymyślony w internetach nie są warte funta kłaków, liczby pokazują wszytko jasno i wyraźnie, na razie oprócz tego że na świecie rządzi LOL to jak widać na forum też
ale
moim zdaniem to się nie długo zmieni, LOL się starzeje a DOTA2 zyskuje z dnia na dzień na popularności, kwestia roku żeby DOTA wyprzedziła LOL w paru statystykach
i
super wyglądają ludzie grający w DOTA2, którzy nie wytrzymają jak nie obrażą graczy lola, nazywając ich gimbaza, polacz... (tego słowa nawet nie napiszę), głupców bo przecież dota trudniejsza itd. co samo w sobie pokazuje jakie piękne jest community doty
2 gry są eleganckie, a wybieram LOL bo w to gram i tyle, nie dlatego że lepsze czy gorsze po prostu dlatego że to moja gra
Hmm, stroną rządzi administracja,moderatorzy etc, a o ile mi wiadomo wcześniej wymienieni nie przepadają za LoLem, a za Dotą, więc teoretycznie na stronie rządzi Dota, ale wśród odwiedzających portal wygrywa prawdpodobnie LoL gdyż jest poprostu popularniejszy. Akurat ja gram aktualnie w LoLa, ale to prawdpodobnie dlatego iż gram tylko ze znajomymi, a Dota im nie podchodzi , a że nigdy nie gram solo w Moby , tak więc padło na LoLa. Najkrócej grałem w Smite więc na jego temat się nie wypowiem. Jak dla mnie wszystkie tytuły mają coś w sobie, każdy powinien poprostu wybrać ten który odpowiada mu najbardziej. Dobrym pomysłem było by wyłączenie możliwości pisania postów w tym tematcie a pozostawienie możliwość głosowania bo wiadomo( wyżej ładnie można to ujżeć) zacznie się kolejna kłutnia i hate ze strony fanów owych tytułów.
Mój głos oddaję bezkompromisowo LoLowi, za jego szlachetną community oraz to, w jak łatwy sposób można kogoś podejść, ubić, i zmusić przeciwników by spamowali poszkodowanemu... Evil
Szkoda SMITA. Gra wg mnie najlepsza a wszystkich 3 i ma największy potencjał, a tak mało głosów :/
Jestem graczem SMITE'a i nie będę uczestniczył w tej durnej ankiecie, bo jest ona poniżej Naszego poziomu. Pozdrawiam resztę graczy My wiemy co jest dobre, a wy możecie się gimbuski kłócić.
@UP
Słabe prowo.
Riot Bogiem, League of Legends nałogiem. A tak serio to LoL, bo tylko w to grałem (SMITE nie liczę, bo to łakerski łak).
Zagłosowałem na lola, bo aktualnie w niego gram, ale prawda jest taka i trzeba się z nią zgodzić, że Dota,jako jeszcze mod, była pierwszym moba i nic tego nie zmieni. Dota2 jest jej kontynuacją, a League of legends zyskało taką sławę dzięki temu, że była (chyba)pierwszą darmową grą tego typu. Dodatkowo Dota w porównaniu do LoL'a jest trudniejsza. Co do SMITE to się nie wypowiem, bo nie grałem, gra nie jest w moim stylu, niby moba, ale to już nie to samo. Moim zdaniem korona należy się Docie, ale to tylko moje zdanie.
Grałem we wszystkie trzy i pozostałem przy tym co było moim pierwszym wyborem czyli przy LOL'u.
Uważam że Dota 2 też jest fajną grą, a ze Smite z pewna dozą niezadowolenia z rozgrywek i nie chodzi mi o to że słabo mi szło bo szło koncertowo, ale jakoś nie miałem prawdziwej zabawy w tej grze.
Tak więc głos na LOL'a
Prawdę mówiąc Dota bardziej zmusza do teamworku,albo ja jestem noobem,bo nigdy nie moge dogonić przeciwnika będąc słabo nafeedowanym.Lol robi się coraz bardziej casualowy z powodu że coraż łatwiej przegranej drużynie wyjść na prostą,ba,wygrać gre nie robiąc nic.Dlatego głos idzie na Dote.(Przemyślałem sprawe,dlatego zamiast nie głosować,daje głos na dote)
To chyba nie oznacza causalowości. Zresztą wciąż potrzeba zgrania i trzeba myśleć do końca i się nie poddawać. Mnie te 3 kompletnie nie ruszają, bo mimo różnic są jednak takie same. Najbardziej spodobało mi się Dawngate w ostatnim czasie. Jakieś inne trochę jest.
Zagłosowałem na LoLa, ponieważ sprawa jest oczywista, że w niego gram. Ale tylko 3v3 albo 5v5 z FULL premade, bo inaczej się nie da, kto grał wie o co chodzi. Od czasu do czasu jakiegoś ARAMa zagram solo, ale i tak mam już dość tego community.
Nie rozumiem tych spin jednej i drugiej strony (a ostatnio i trzeciej). LoL to LoL, Dota to Dota, a Smite to Smite. To, że są grami MOBA, nie oznacza, że każda jest taka sama. Czy Dragon Age, który jest RPG, to to samo, co Skyrim? Nie? No właśnie... Dajcie już spokój z wyzywaniem każdego, kto ma inne zdanie od gimbusów, bo od dłuższego czasu to jest żałosne. Każdy, kto ma inny gust, ma albo "ból d*py" albo jest gimbusem.
Grałem we wszystkie z nich (zaczynając od Doty 1). Ostatecznie zostałem przy LoL'u, ponieważ gra rankedów w Platynie i wyżej dawała sporo frajdy. Dota jest inna, ma inne mechaniki, niektóre (jak np skille postaci) są ciekawsze jak te LoL'owe, ale mnie brakowało competetive scene i stylu graficznego, który w LoL'u właśnie mnie przyciąga. Smite to całkiem inna bajka i totalna nowość. Pomysł zrobienia MOBA z perspektywy trzeciej osoby, to super urozmaicenie!
Każda z nich ma swoje plusy i minusy, więc każdy gracz wybiera co jemu podoba się najbardziej. Proste, prawda?
PS. Jeżeli twierdzisz, że community w LoL'u jest niedojrzałe, a przez trollów nie możesz wyjść z silvera, to jesteś dokładnie tam, gdzie być powinieneś. Pozdro
Smite sprzed ~roku było brzydkim i nieoryginalnym klonem Ligi, teraz jest o wiele lepiej, dynamiczniej i ładniej. HiRez w końcu zaczęło robić grę "po swojemu" zamiast rżnąc żywcem od innych i wyszło im to na dobre. Community jest do kitu w każdym MOBA, tego się raczej nie zmieni. Szkoda, że nie ma więcej gier z zamierzeniem Solstice Arena. Gra może i ssie, jest nudna, brak tam jakiejkolwiek taktyki, ALE jej ogólny zamysł jest świetny. Żeby to było jakoś lepiej wykonane i przemyślane, to w takie super szybkie cuś z chęcią bym zagrał.