Która postać jest najlepsza na zrobienia penta killa?

Raz mi się prawie udało Evelyn lecz walka było w bazie wroga i Jax mi uciekł na spawn.

Bardzo chcę zrobić penta killa.Która postać by się do tego nadawała?

Nie ma postaci idealnej do zrobienia penty . Graj postacią, którą umiesz najlepiej, a kiedyś może ci się uda :P

Nigdy nim nie grałem, ale koledzy mówią, że najłatwiej zrobić Karthusem ze względu na jego ulti ;)

Mordekaiser!

Vayne/Cassiopeia/Katarina

patrząc na wasze wypowiedzi nie dziwie się że potem przezywają polaków od noobów itp

Soraka z ulti łatwo zrobić pente. . . a tak na serio ten temat jest bez sensu, ktoś ci napisze że Karthus to bez namysłu kupisz go mając nadzieję że po paru grać uda ci się zrobić pente...

najlepiej nauczcie sie robic suicide 'y albo idzcie do wojska. Wszyscy wygraja z wyjatkiem Polski

lol to gra teamplay pentakill jest malo wazny liczy sie ACE naprawde jezeli grasz na fragi to jestes srednio potrzebnym czlonkiem druzyny . Najlepiej graj tak zeby wspomagac swoj team bo jak bedziesz latal na pente to zapomnij pentakill jest czyms przypadkowym co nie swiadczy o twoim skillu no chyba ze solo pojedziesz 5 graczy.

Odpowiadajac na twoje pytanie no to najlatwiej bedzie moim zdaniem Gragasem , Kennenem , MissFortune wszystkim co ma AOE DMG , oczywiscie podtrzymuje to co powiedzialem wczesniej Penta jest przypadkowa

garenem w ap xD

Najbliżej penty byłem ostatnio Katariną wbijając z ult w środku TF, xina uratował tylko flash i niestety był już poza zasięgiem shunpo ;(

Mi się udało zdobyć pente twichem, ale wtedy miałem niezłego feeda i składałem przeciwników na 3-4 hity. Ale za to mój znajomy zgarnął pente vladziem bez feeda. Po prostu po tf'cie dobił 3 z E a potem 2 z połową hp dojechał z reszty skilli.

Zależy czy chcesz zrobić PentaKILLA czy PentaSTEAL'A. Jeśli to pierwsze to jest to wielka rzadkość bo albo ty masz super feeda a przeciwnicy nie chyba że są noobkami ; )

A co do drugiego no to zrobisz każdą postacią którą umiesz kraść fragi u tu popisują się postacie jak Akali czy Katarina.

Osobiście w tym tygodniu zrobiłem PentaKILLA Masterem Yi pod AP ;]

Karthus & Darius = )

Dariusem na ulti miałem quadra.

Moim zdaniem Master Yi jest najłatwiejszy do penty :)

Feedowany victor na ulti zdziała cuda.

Viktorem 2vs5 z amumu, 2 stuny i moje ulti + laser quadra, Q + ignite penta.

Irelią też można łatwo pente zrobić.

Irelią to dajesz tak: pierwszego sam ubijesz, następnie 3 steale i 5. dajesz tez sam i jest penta :D żadnym champem nie wygrasz 1 vs 5 by zrobić pente (jeżeli ktos ma stuna i trzymają się razem)

Nie ma łatwiej czy trudniej ja np zrobiłem renektonem caitlyn i ashse ( solo)

Renektonem? Jesteś hardcorem.

Sfeedowany trynda na normal game.

Na rankedzie ludzie już wiedzą jak grać.

A karthusem wcale nie jest tak łatwo, Twój team musi im zjechać 90% hp (no chyba, że już jesteś feednięty na to 1000 ap) a Ty tylko castnać ulti będąc trupem. Rzadko się zdarza.