Ktoś monitoruje trolli?

Nie no, teraz pytanie na serio. Rozumiem że ktoś może w komentarzach (na głównej) rzucić kontrowersyjną uwagą (np. GW2 jest do kitu, WoW ssie itd.). Dopóki jakiś poziom się trzyma - jest ok. Ale ostatnimi czasy widuję jakieś 3 osoby, których zachowanie przekracza wszelkie normy. Jedna z nich przy każdym newsie pisze że GW2 jest do niczego* [sądzę że nawet przy newsie na temat nowych klapków w Tesco skomentowałby GW2] i obraża ludzi, drugi trolluje od dłuższego czasu, a ostatnio wrzuca linki na yt z próbą strollowania ludzi, a jeszcze inny zwyczajnie jeździ po ludziach. Nickname nie podam, bo to się mija z celem (pierwszą dwójkę zna każdy kto siedzi na portalu), moje pytanie brzmi raczej: czy wy wyciągacie jakieś wnioski z zareportowanych komentarzy? To nie trwa jeden czy dwa dni, spam na temat GW2 trwa od dość długiego czasu.

Ponawiam pytanie: czy warto w ogóle raportować komentarze bezsensowne czy obrażające ludzi? Bo zastanawiam się czy to ma sens (zwłaszcza że po zrobieniu tego człowiek wywalany jest na główną).

* - tak, kupiłem pre-ordera, może i kupię całego GW2. Nie, to nie znaczy że jestem fanboyem tej gry i to z tego powodu to zgłaszam. Po prostu męczące jest to, że jak widzę newsa to zdaję sobie sprawę z tego, że żeby przeczytać niektóre ciekawe komentarze będę zmuszony do zmiany strony po kilka razy z powodu spamu.

hahahaha

Nikt ci nie każe na nie wchodzić, to nie są hotlinki tylko zwykłe adresy które musisz przekopiować co robisz na własną odpowiedzialność.

Co do hejtingu to działa tak:

administracja ma dość informowania was o GW2 tak jak my (hejterzy) mamy dość waszej ekscytacji tym tytułem, dlatego ja na przykład lubię się wami bawić, jesteście tacy naiwni :D

Ja się śmieję a wy rozwalacie i gryziecie klawiatury na co doskonałym dowodem jest ten temat.

Zapytam więc: U MAD BRO?

Wiesz koneser chce byc "zabawny" , no moze dla ludzi na jego poziomie to jest smieszne . Robi z siebie ..... (kazdy myslacy osobnik doda sobie odpowiedni negatywny przymiotnik ^^), ale jezeli to mu odpowiada to juz jego wybor :)

Jeden z trolli wykazuje cząstkową inteligencję, drugi głupszy od pierwotniaka ameby. n4zArh nie daj się emocjom, potraktuj to jako zabawę i doświadczenie na przyszłość. Oni chcą grać nam na nerwach, dopuki nie będziemy wykazywać, że nas wkurzają, przestaną... kiedyś (oby).

hahahahaNikt ci nie każe na nie wchodzić, to nie są hotlinki tylko zwykłe adresy które musisz przekopiować co robisz na własną odpowiedzialność.Co do hejtingu to działa tak:administracja ma dość informowania was o GW2 tak jak my (hejterzy) mamy dość waszej ekscytacji tym tytułem, dlatego ja na przykład lubię się wami bawić, jesteście tacy naiwni Ja się śmieję a wy rozwalacie i gryziecie klawiatury na co doskonałym dowodem jest ten temat.Zapytam więc: U MAD BRO?

oni nie rozumieja pierwszej zasady trollowania," trollowanie ma byc zabawne dla trolla, a nie dla strollowanych" (specjalnie to tak napisałem xD)

btw. co do tematu "dopoki sa wejscia, najlepiej miec wszystko w d*pie bo $$$$$ lecą"

Jeden z trolli wykazuje cząstkową inteligencję, drugi głupszy od pierwotniaka ameby. n4zArh nie daj się emocjom, potraktuj to jako zabawę i doświadczenie na przyszłość. Oni chcą grać nam na nerwach, dopuki nie będziemy wykazywać, że nas wkurzają, przestaną... kiedyś (oby).

Nie daję się emocjom, w dyskusję z czystym trollem rzadko kiedy się wdaję - szkoda czasu, jak ktoś chce za wszelką cenę wkurzać innych to najbardziej zaboli go ignorowanie jego osoby. Problem w tym że sporo osób tego NIE robi, przez co w ostatnim czasie w komentarzach robi się burdel. To o tyle irytujące, że ludzie na tym portalu potrafią wypowiedzieć się w ciekawy sposób, a taki spam albo zniechęca, albo powoduje przeciskanie się przez strony (swoją drogą, polecam inny temat z tego działu na temat komentarzy, bo chyba został olany, a pomysł rzucił dobry).

Wiesz koneser chce byc "zabawny" , no moze dla ludzi na jego poziomie to jest smieszne . Robi z siebie ..... (kazdy myslacy osobnik doda sobie odpowiedni negatywny przymiotnik ^^), ale jezeli to mu odpowiada to juz jego wybor

Szczerze mówiąc nie będę się wdawał w wycieczki osobiste co do niektórych osób, powstrzymajmy się z takimi atakami - flamewara tu widzieć nie chcę.

hahahahaNikt ci nie każe na nie wchodzić, to nie są hotlinki tylko zwykłe adresy które musisz przekopiować co robisz na własną odpowiedzialność.Co do hejtingu to działa tak:administracja ma dość informowania was o GW2 tak jak my (hejterzy) mamy dość waszej ekscytacji tym tytułem, dlatego ja na przykład lubię się wami bawić, jesteście tacy naiwni Ja się śmieję a wy rozwalacie i gryziecie klawiatury na co doskonałym dowodem jest ten temat.Zapytam więc: U MAD BRO?

Nikt nie każe wchodzić, hotlinki to nie są, co nie zmienia faktu że wprowadzasz w błąd. Poza tym do administracji nie należysz, nie wiesz jakie jest ich podejście. A mi przesyt informacji na temat GW2 nie podoba się tak bardzo, jak niedosyt na temat innych gier. Nie jest fajnie jeśli pomija się bardziej interesujące zmiany/wydarzenia w grze (tak o ile pamiętam było z jakimś tytułem, niekoniecznie GW2), ale tak samo beznadziejne jest puszczanie linku do filmu, gdzie pokazane są animacje tańca każdej z ras w GW2. Ale to już rozmowa na inny temat.

Odpowiem więc: try harder :)

Bo się nie znacie to wszystko wina Reptilian!.Którzy podobno lubią budyń czekoladowy.

tak wiem komentarz poniżej poziomu, ale dawno warna nie miałem:D.

Dobra może ja się wypowiem.

Jak wiecie portal trochę różni się od forum i tam nie ma moderatorów... My tylko pilnujemy forum, a tam władzę ma Guru, Ozonek i Admin. Więc tylko oni mogą usuwać komentarze, banować. Ja jako mod staram się tutaj czyścić co mogę, na głównej nie wiem co się dzieje. Może jest więcej raportów i nie wyrabiają, po prostu nie wiem. I przestańcie narzekać na głównej na moderatorów, bo tam ich po prostu NIE MA. Bo często są takie komentarze (cytacik):

"Z moderatorami na tej stronie jest coś nie tak. Za takie komentarze jakie tu są powinny sypać się bany. Widać strona spada na psy."

Jeżeli coś pominąłem i chciałby ktoś coś wiedzieć, to niech napisze.

Koneser , ja tam non stop lubię się śmiać z tego jak robisz z siebie idiotę...Każdy tylko chce byś dostał w końcu perma i byś przestał dodawać te durnowate komentarze...Co do tematu to popieram piszącego , kochani modzi za przeproszeniem gówno sobie z tego robią że inni przeklinają na forum...Wolą shoutboxem się zająć niż forum ^^

mod_ico.png
Właśnie widać jak czytałeś ten temat, bo On pisze o głównej, a nie o forum. -Revo

mod_ico.png
Edit. Usunąłem 2 ostanie posty. Jeszcze raz ktoś wejdzie tutaj i zacznie rzucać "sucharami", to już więcej tutaj się nie wypowie. Sry, że na twój post się wbiłem. -Revo

nie ma sprawy :D

Koneser nie jest taki zly jak wam sie wydaj,chodzilem z nim razem do gimnazjum,i byl calkiem spoko,chodz czasami troche szalony,np jak podrywal dziewczyny to zawsze mowil do dziewqczyn ''hej laska masz zegarek,laska odpowiadala ze nie,a on pytał wtedy laska a masz chlopaka,laska odpowiada ze nie,a on odpowiadal ,to juz masz''

Koneser nie jest taki zly jak wam sie wydaj,chodzilem z nim razem do gimnazjum,i byl calkiem spoko,chodz czasami troche szalony,np jak podrywal dziewczyny to zawsze mowil do dziewqczyn ''hej laska masz zegarek,laska odpowiadala ze nie,a on pytał wtedy laska a masz chlopaka,laska odpowiada ze nie,a on odpowiadal ,to juz masz''

hahaha ale sucho, a co jak miała zegarek lub chłopaka?

Eeee tam. Zdaniem szarego człowieka trolling w wykonaniu konesera jest czymś naprawdę zabawnym. Czasem sobie myślę - jak on to robi? No, ale nie o tym jest temat.

Fakt, na głównej często występuje trolling pospolity, no ale co na to można poradzić? Naprawdę ludzie... Do tego trzeba podchodzić z dystansem, a nie od razu kogoś obrażać. To tylko internet.

PS serio nad główną "czuwają" tylko 3 osoby?

Dobra może ja się wypowiem.Jak wiecie portal trochę różni się od forum i tam nie ma moderatorów... My tylko pilnujemy forum, a tam władzę ma Guru, Ozonek i Admin. Więc tylko oni mogą usuwać komentarze, banować. Ja jako mod staram się tutaj czyścić co mogę, na głównej nie wiem co się dzieje. Może jest więcej raportów i nie wyrabiają, po prostu nie wiem. I przestańcie narzekać na głównej na moderatorów, bo tam ich po prostu NIE MA. Bo często są takie komentarze (cytacik):"Z moderatorami na tej stronie jest coś nie tak. Za takie komentarze jakie tu są powinny sypać się bany. Widać strona spada na psy."Jeżeli coś pominąłem i chciałby ktoś coś wiedzieć, to niech napisze.

W tym momencie opadły mi ręce. Jeśli tak to wygląda, to nic dziwnego że panuje tam samowolka i kultura niczym na onetowym forum, skoro władzę tam mają 3 osoby.

Mysle ze Koneser nie robi wam tego na złosc,a chce wam pokazac ze w zyciu nie jest najwazniejsza gra typu gw2,tylko dobra zabawa.I kiedys idac z dziewczyna przez park trzymajac ja namietnie za reke po0myslicie sobie ''tak to wszytko dzieki Koneserowi,to on mnie zniechecil do gw2,gdzie bym tracil czas,a tak to ide z swoja ukochana przez ten park,patrzac jej prosto w gałki oczne i mowiac jak to bardzo ja kocham''.

Ci którzy trollują muszą mieć strasznie nudne życie takie jest moje zdanie. No i racja, że często są nawet posty oderwane od tematu, a raportowanie rzadko występuje. Choć to też właściwie nic nie daje, bo raport pójdzie, ktoś ma usunięty post, ale co z tego jak i tak dalej będzie mógł pisać.

Ci którzy trollują muszą mieć strasznie nudne życie takie jest moje zdanie. No i racja, że często są nawet posty oderwane od tematu, a raportowanie rzadko występuje. Choć to też właściwie nic nie daje, bo raport pójdzie, ktoś ma usunięty post, ale co z tego jak i tak dalej będzie mógł pisać.

trollowanie zalezy od charakteru, a poziom trollowania od inteligencji

koneser i trolowanie... rzeczywiście bardzo inteligentne i dojrzałe, hmm i to ma być zabawne? może na poziomie gimnazjum, ale są tu i starsi, jak dla mnie te linki co tam wklejacie i bzdury, które piszecie świadczą tylko o was i o waszym debilizmie wraz z tymi którym się to podoba i jestem również za banowaniem takich "mądrych" osobników, wygląda to załośnie a jesli uważacie, że ludzie sa na to obojętni to zobaczcie ostatni news o GW2... i wszystko jasne, ludzie mają tego dosyć

pozdrawiam normalnych

Ależ ludzie są dziwni. Nie uczą się na przeszłości.

Każdy zna sytuacje z szkoły, gdzie ktoś zaczepia tylko by wkurzyć, pokazać że jest fajniejszy, lepszy, komuś się przypodobać.

każdy zna takie sytuacje z podwórka.

Każdy zna takie sytuacje z forów i internetu.

I każdy wie, że takie osoby najłatwiej odstraszyć olewając je.

Wiec jak głupim trzeba być by to wiedzieć, znać z przeszłości, może nawet kiedyś być tego ofiarą i nadal reagować na takie zaczepki?

Dla właścicieli strony, tych którzy dostają kase za reklame, a ta kasa jest za wejścia jest na rękę posiadanie takich trolli czy jak ich nazwiecie. Dyskusja sprzyja wejściom.

I koneser ma racje. Bawi sie wami jak marionetkami które tańczą jak on zagra. Jakby wasz ziomek wam powiedział: a kłuce się z takim typem czy wow jest królem mmorpg i czy gw2 jest dobra to byście go wyśmiali i powiedzieli:

Nie masz co w życiu robić.

Ale sami to robicie.

Jeśli macie czas na takie dyskusje które nic nie zmienią poza stratą waszego czasu to widocznie macie go za dużo. A to oznacza jednoznacznie, że macie biedne życie poza kompem.

Jesteście żałośni,przeanalizowałem newsy o wow i gw2 i jasno widać że trolle to zło ale wy ich żywiciele jesteście jeszcze gorsi.CHCECIE COŚ ZMIENIĆ?Zamknijcie swoje paszcze i skonczcie te filozoficzne wywody na temat istnienia i rozmnazania trolli,bo to wasza winna ze jest tego więcej.A te teksty gimbus/debil wsadzcie sobie gdzies jedni i drudzy.

Edit:

Koleś co pisze tek kolejny gimbus co za troll itp.. Jest głupszy niż najgorszy z trolli ,karmi france a potem sie dziwi ze troll jest nakrecony jak kataryniarz na odpuscie.

*YAAAWN*

Niektórzy najwidoczniej nie widzą o co mi w tym temacie chodziło. W nosie mam to, czy Koneser znowu wyśle link z pierdzeniem (włączyłem jeden żeby się upewnić, inna sprawa że spodziewałem się rick'rolla), czy ktoś inny (bez nicków, przypominam - Koneser odezwał się sam, stąd różnica) przy informacji o MMO polegającym na chodzeniu supermarkecie napisze "still better MMO than GW2" - zazwyczaj kręcę tylko głową z niedowierzaniem jak można być tak niedowartościowanym, ale to nie moja rzecz. Problem w tym, że osoby odpowiadające na zaczepki trolli *zawsze* będą obecne. ZAWSZE.

A że czasami rozentuzjazmowane attention-wh***s puszczają komentarz za komentarzem, inne osoby odpowiadają w komentarzach zamiast odpowiedziach... człowiek nie dobrnie do tego jednego wartego przeczytania, inteligentnego komentarza - bo zwyczajnie albo się odechciewa i/lub marnowanie czasu na zmianę strony za stroną mija się z celem. Ja wiem że czasami dochodzi do debilnych kłótni, a stężenie trolli na jeden news przekracza normy - to normalne. Problem w tym, że to co się dzieje od jakichś 2 tygodni to już gruba przesada.