Nie no, teraz pytanie na serio. Rozumiem że ktoś może w komentarzach (na głównej) rzucić kontrowersyjną uwagą (np. GW2 jest do kitu, WoW ssie itd.). Dopóki jakiś poziom się trzyma - jest ok. Ale ostatnimi czasy widuję jakieś 3 osoby, których zachowanie przekracza wszelkie normy. Jedna z nich przy każdym newsie pisze że GW2 jest do niczego* [sądzę że nawet przy newsie na temat nowych klapków w Tesco skomentowałby GW2] i obraża ludzi, drugi trolluje od dłuższego czasu, a ostatnio wrzuca linki na yt z próbą strollowania ludzi, a jeszcze inny zwyczajnie jeździ po ludziach. Nickname nie podam, bo to się mija z celem (pierwszą dwójkę zna każdy kto siedzi na portalu), moje pytanie brzmi raczej: czy wy wyciągacie jakieś wnioski z zareportowanych komentarzy? To nie trwa jeden czy dwa dni, spam na temat GW2 trwa od dość długiego czasu.
Ponawiam pytanie: czy warto w ogóle raportować komentarze bezsensowne czy obrażające ludzi? Bo zastanawiam się czy to ma sens (zwłaszcza że po zrobieniu tego człowiek wywalany jest na główną).
* - tak, kupiłem pre-ordera, może i kupię całego GW2. Nie, to nie znaczy że jestem fanboyem tej gry i to z tego powodu to zgłaszam. Po prostu męczące jest to, że jak widzę newsa to zdaję sobie sprawę z tego, że żeby przeczytać niektóre ciekawe komentarze będę zmuszony do zmiany strony po kilka razy z powodu spamu.