n4 więc zawsze będa trolle...koło sie zamyka.A to że tak dużo tego po obu stronach,wystarczy spojrzec na date...zaraz koniec wakacji to uczniowie musza dac z siebie wszystko..jak widac niektorzy daja to co najglupsze i najgorsze.1 wrzesnia zauwazysz zmiane .
Ktoś monitoruje trolli?
Wniosek? Zatrudnić oddzielnych moderatorów na stronę główną, by wszystkim żyło się lepiej.
n4 więc zawsze będa trolle...koło sie zamyka.A to że tak dużo tego po obu stronach,wystarczy spojrzec na date...zaraz koniec wakacji to uczniowie musza dac z siebie wszystko..jak widac niektorzy daja to co najglupsze i najgorsze.1 wrzesnia zauwazysz zmiane .
3 września ^^.
Popieram Aeth'a, oddzielny dream-team modów na stronę główną załatwi problem.
Czy ja wiem? Ja zaglądam do komentarzy i oczywiście trolle są, narzekacze są, misie przeklinaki są, ale to jest urok tej strony. Można trochę popsioczyć, można walnąć parę niecenzuralnych wyrazów. Mi to odpowiada, wolność słowa panowie (i panie)!
Osobiście tylko wywalam ref linki i reklamy. No, ewentualnie jakieś bardzo skrajne przypadki czystego idiotyzmu.
Zgadzam się z Ozonkiem. Do tego komentarzy jest multum i mało kto jest w stanie to ogarnąć. Nawet jeśli będzie ten skład moderatorów na stronie to na pewno po jakimś czasie nie będą z zapałem sprawdzali komentarzy. Jest z kilkadziesiąt gier i jeszcze raz tyle newsów. Dziennie przybywa ich kilka. To po prostu nie ma sensu. W internecie jak wam przypomniał Ozonek jest wolność słowa ,a że na naszym forum/stronie większość to gimnazjaliści, lub młodsi to o to takie są skutki.
@Revolutio
No to gratki dla Guru, bo po skasowaniu mojego posta odnośnie jego hejtu GW2 i mojej późniejszej reakcji na to, odpisał mi, że nie możliwości kasowania komentarzy.
Czyżby nagle dostał takie uprawnienia?
@crracked
No proszę Cię!
Zamiast zajmować się tym, czy ktoś psioczy na redaktorów i usuwać komentarze co to robią (i słusznie takie komentarze są), można byłoby ten czas poświęcić na usuwanie ZGŁOSZONYCH komentarzy.
I znowu (znowu, bo już był taki temat) piszę, że osoby, które używają opcji "zgłoś" bezpodstawnie, czyli komentarz brzydki bo krytykuje moją grę, powinni otrzymywać po perm banie.
Wolność słowa? LOL.
Wolność słowa nie istnieje. To pusty tekst dla mas, powiem coś rasistowskiego, czy zniesławię kogoś i mogę mieć na karku policję. Powiem coś co zdaniem innych jest niemoralne, czy nieetyczne i jakaś grupka ludzi już taka osobę skreśla.
To samo tyczy się internetu, tylko że w nim, "wolność słowa", jest mniej ograniczana.
Co do "sposobu na trolla", niektóre osoby wypowiadające się tutaj, zachowują się jak hipokryci.
@Kiken
[media=]
@blaumro
Nie chcę mi się pisać posta niepotrzebnego w temacie, ale albo przeczytaj drugi raz "wolność słowa", albo przeczytaj definicję na wikipedii, albo nie gadaj bez sensu, bo napisałeś dokładnie to samo co ja.
Bo twoja wolność kończy się wtedy gdy zaczyna się wolność kogoś innego. Trzeba myśleć, a nie skoro mamy wolność słowa to mogę gadać od rzeczy, obrażać wszystkich.
@VampirX4 nie napisałem zupełnie tego samego co ty. Bo ja stwierdzam, że wolność słowa istnieje tylko ma jakieś granice jak wszystko, a ty sam napisałeś zdanie, że wolność słowa nie istnieje.
Ruszy GW2, emocje opadną to i trolle się uspokoją.
A ja dodam, że KoneserGier to na 1000% multikonto jakiegoś redaktora/moda/admina bo koleś niesamowicie trolluje już chyba pół roku, i perma ani widu.
Przciez wiadomo że nie ważne co mówią ważne żeby mówili.
Olejcie trolii to zamilkną. Jeśli ich karmicie to nie psioczcie.
Co jak co, ale Koneser jest akurat dla mnie miły... AMEN
A ja poproszę moda o usunięcie postów nie na temat. Tak po prostu. *yawn*
@ozonek: problem w tym, że to forum zaczyna przypominać to onetowe. Poza tym wolność słowa - ok, tylko IMHO komentarze powinny jakąś zawartość merytoryczną posiadać, a jak widzę dwójkę dzieciaków wyzywających nawzajem siebie i swoich rodziców (ostatnio jeden gość dzień w dzień obrażał innych nie pisząc NIC konkretnego)... Róbcie jak chcecie w sumie, to jest wasz portal. Ja tylko wytknąłem coś, co ostatnio się zaczęło dziać, teraz to kwestia waszej chęci-niechęci.
I nie jestem za banowaniem za każdą ku**ę jeśli to nie pojawia się nagminnie i jeśli nie jest skierowane do innej osoby (tzn. jeśli na 2 normalne słowa przypada jeden "przecinek" albo kiedy frustrat zaczyna kogoś wyzywać nie przebierając w słowach).
A co do tego że to przez kończące się wakacje to przekonany nie jestem. Jakoś mam dziwne wrażenie że to aż tak szybko nie zniknie... obym był marnym prorokiem
A może to wszystko przez tą wojenkę pseudo-fanów GW2 i WoWa wywołaną w sumie niechcący na forum... Przesyt informacji, tematów, porównań do WoWa... bleeh.
Witamy w świecie debili i trolli i żeby nie było tak za wesoło, każde kolejne pokolenie zwiększa obecny poziom debilizmu, więc ja po prostu olewam takich trolli(nie wiem czy słusznie) no ale cóż możemy poradzić jak tylko uśmiechać się do takiego człowieka i potakiwać mu słuszną rację
A ja tak czytając o tym że to wojna miedzy fajami wow a gw2 napędza trollowanie i niemerytoryczne dyskusje mam teorie.
Bo drodzy panowie i drogie panie kto najcześciej bezpodstawnie i bezsensownie hejtuje niektóre gry?
Prawidłowa odpowiedz brzmi: guru.
Tak właśnie. przykład idzie z góry jak to mawiają. A górę ma ten portal marną.
Ten portal to jak pudelek wśród portali o MMO. Coraz mniej merytoryki w postach, coraz więcej (jestem w 100% przekonany że celowo) prywaty mającej na celu prowokacje. Niestety tak jak i na pudelku tak i tutaj brakuje swoistych animatorów którzy potrafili by na forum pisać ciekawe tematy, napędzać dyskusje merytoryczną w komentarzach tak by chciało się wejść znowu na portal mimo braku newsów. Łatwiej sprowokować.
Gdyby newsy były merytoryczne i bez prywatnych poglądów to byłoby o wiele mniej trollowania.
A z 1 wrzesnia troling sie nie skonczy bo jak jakis uczniak wolał spedzać wakacje trolując zamiast pic piwo z ziomami to znaczy ze tak samo spędzi jesien i zime.
@peelen
Proszę Cię!
Guru jest motorem dla tej strony!
Jego newsy odwiedza każdy, żeby zhejtować jego hejt GW2 albo żeby pośmiać się z hejtu na jego hejt.
Guru nie robi tego z zawiści, on to robi wszystko umyślnie, wie jaki będzie efekt i co osiągnie.
Tutaj nie ma czegoś takiego jak dyskusja.
Wypowiadasz się o GW2?
Musisz pisać, że gra jest cacy.
Wypowiadasz się o WoW?
Musisz pisać, że WoW jest cacy.
Wypowiadasz się o azjatyckim crapie?
Musisz pisać, że to crap i nikt w niego nie zagra.
Tutaj nie ma czegoś takiego konstruktywna krytyka. Dlaczego? Czytaj wyżej.
Redaktorom to już się dawno wyślizgnęło z łap i teraz mają coś takie gdzieś.
A inni na forum wolą pisać, że mają po 500 zgłoszeń i nie wyrabiają.
@Guru
Guru to czyta i się pewnie śmieje.
LOL
Guru jest tak zarobiony że ma komputer z drewna. Stać go.
I on na tym gra w MMO. Dlatego nie lubi nowych gier, bo nie może w nie grać. Albo ocenia grafike że słaba bo gra na ultra low.
To tak poważna strona o mmo, że klucze do betatestów dostaja tylko od marnych gier, albo piszą: mamy dla was klucze, i odnośnik do innej strony. A na targi gier wysyłają yy nikogo nie wysyłają. Admin jedzie za własne.
Mam dla was pomysł. Napiszcie do o2.pl. może was podepną i będziecie pisać o mmo jak sportfan o sporcie. Dacie gołą babe, napiszecie jakiegos hejta. Pasujecie tam.
Ech, na chwilę gdzieś wyjechać i już spamujecie. Więc na początku przejdę do ogarnięcia bałaganu w tym temacie. Zbędne posty zgodnie z życzeniem autora zostają usunięte. Pręgierz prezentuje się następująco:
-
xaxee (1) za spam
-
kiken (1) za spam
-
Koyiro (2) za spam i bycie z tego dumnym, (przy okazji nagromadziło się punkcików na dziesięciodniowy ban)
-
Bladek (1) za wypisywanie totalnych bredni, (podobnie jak powyżej, tyle że dwutygodniowy ban)
-
VampiriX4 (3) bo chciał, plus nieudolne próby zwrócenia na siebie uwagi
Peelen, Grafi, EvilGirl i Warcraft wspaniałomyślnie nie dostają punktowego ostrzeżenia a jedynie naganę słowną. Gorąco odradzam jednak następnym razem schodzenie z tematu nawet jeżeli zostaliście do tego sprowokowani lub wciągnięci. Oczywiście zaraz znajdzie się jakiś koleś, który powie że to pewnie ze względu na Bywalca (albo ze względu na wasze ulubione cycki w przypadku EvilGirl) więc od razu zaznaczam, że każdy taki post (i w ogóle każdy niezwiązany z tematem) bez względu na wszystko jest nagradzany dwoma punktami ostrzeżeń (bo mam taki kaprys i już).
Wracając do tematu: już Revolutio wytłumaczył że niestety na portalu władzy nie mamy (no akurat ja chyba jeszcze mam, ale od kilku lat się tam nawet nie logowałem). Ale przecież Chmarus stworzył jakiś czas temu system oceniania komentarzy w związku z czym osoba pisząca głupoty powinna dostać lawinę minusów i komentarz powinien zniknąć, mylę się?
Komentarz jest "oznaczony jako spam" z możliwością odkrycia go. Problem leży w tym, że odpowiedzi do niego (5 najnowszych) nie znikają w żaden sposób, więc spam jest nadal. Poza tym nawet "oznaczenie jako spam" nie spowoduje, ze w poszukiwaniu normalnego komentarza trzeba przekopać się przez kilka stron spamu (dzisiaj już ktoś hejtuje GW2 pisząc nowe komentarze gdy któryś z jego znika z 1 strony [przynajmniej tak to wyglądało jakiś czas temu]).
Durnowate komentarze powinny być usuwane na stałe jak na forum....A nie że inni mogą sobie je oglądać a potem się skarżą , zresztą ...To są użytkownicy , im nigdy nic nie będzie pasowało
dla przykładu na głównej można zobaczyć komentarze o niskiej zawartości jakiejś tam. I nie znam nikogo kto by nie klinął "Musze to zobaczyć" i przez to się skarżą też...
a jak to zablokujecie to będą źli że nie mogą oglądać....
tak to działa
ZADNEGO OSTZREZENIA NIE POWIENIEM MIEC!!!!!!! BO SIE NIE SKASOWALY PO BANIE wiec.....za 2 ostzrezenia nie ma bana wiec , moze sprzwdz co powinno byc a co nie;]