Ktoś monitoruje trolli?

Wiec nawet jak to wasza wina bo sie ostrzezenia nie skasowały to itak jego wina?

No i jak tu nie ma być trolli jak prawo stanowią nieudolni szeryfowie.

No to wychodzi na to, że lepiej być za trollami niż ułomnym prawem.

Nie no, teraz pytanie na serio. Rozumiem że ktoś może w komentarzach (na głównej) rzucić kontrowersyjną uwagą (np. GW2 jest do kitu, WoW ssie itd.). Dopóki jakiś poziom się trzyma - jest ok. Ale ostatnimi czasy widuję jakieś 3 osoby, których zachowanie przekracza wszelkie normy. Jedna z nich przy każdym newsie pisze że GW2 jest do niczego* [sądzę że nawet przy newsie na temat nowych klapków w Tesco skomentowałby GW2] i obraża ludzi, drugi trolluje od dłuższego czasu, a ostatnio wrzuca linki na yt z próbą strollowania ludzi, a jeszcze inny zwyczajnie jeździ po ludziach. Nickname nie podam, bo to się mija z celem (pierwszą dwójkę zna każdy kto siedzi na portalu), moje pytanie brzmi raczej: czy wy wyciągacie jakieś wnioski z zareportowanych komentarzy? To nie trwa jeden czy dwa dni, spam na temat GW2 trwa od dość długiego czasu.

Ponawiam pytanie: czy warto w ogóle raportować komentarze bezsensowne czy obrażające ludzi? Bo zastanawiam się czy to ma sens (zwłaszcza że po zrobieniu tego człowiek wywalany jest na główną).

* - tak, kupiłem pre-ordera, może i kupię całego GW2. Nie, to nie znaczy że jestem fanboyem tej gry i to z tego powodu to zgłaszam. Po prostu męczące jest to, że jak widzę newsa to zdaję sobie sprawę z tego, że żeby przeczytać niektóre ciekawe komentarze będę zmuszony do zmiany strony po kilka razy z powodu spamu.