Ku wolności finansowej

Jak byś nie zauważył ludzie zarabiają na tym bardzo dobrze , tylko trzeba wiedzieć kiedy się wycofać. Nie to żebym oceniał ludzi po wieku ale raczej opinia 16 latka nie bardzo mnie interesuje co podkreśliłem kilka postów wyżej.

Ja raczej tego typu posty oceniam po wiedzy i perswasji autora, które są znikome, z resztą ten komentarz a propos wieku jest poniżej krytki. Rozumiem, że sam nie rozumiesz mechanizmu działania tej firmy, więc próbujesz zdyskredytować kogoś kto podważył i obalił wszystkie twoje teorie.

Co do tych co zarabiają na tym "bardzo dobrze", życzę im wszystkiego najlepszego, po prostu poczułem moralny obowiązek poinformować resztę użytkowników forum o tym, że z tą "ofertą" jest coś nie w porządku.

Pozdrawiam

Zasada jest jedna:

Duży zysk w krótkim czasie = duże ryzyko.

Koniec zasad.

Kazda piramida, internetowy biznes w tym stylu itp na tym polega.

A dlaczego to klasyczna piramida? Bo kolega szuka chętnych na forum.

Piramidą nie nazwe biznesu w którym sam inwestuje i moge mieć te 15% miesiecznie z swojej kasy, tylko swoją pracą.

Kolega szuka chętnych bo buduje własnie swoją piramide. Kogoś wkręci w to, i ma procent od jego zarobków. Więc nie zarabia sam, zarabia na kimś wiekszość.

I to świadczy, że to piramida. Im więcej ludzi pod tobą tym wiekszy zarobek dla ciebie.

Problem jest tylko jeden: Znajdz ludzi którzy będą chcieli być pod tobą. Ludzie są coraz bardziej świadomi i nie pchają się tak ochoczo w te interesy.

Kolega pewnie wam powie, że każdy może tu duzo zarobić. Zapomni dodać, każdy kto ma duzo znajomych i parcia na pisanie jak on na setkach forów w szukaniu ludzi.

Kiedyś byłem na spotkaniu pewnego takiego biznesu bo mnie chciała kumpela wkręcić. Pan polak mieszkajacy w niemczech zachwalał, że zarabia 30 tysięcy zł miesięcznie z tego.

Gdzie haczyk zapytacie? Ten pan był dyrektorem tej firmy na polskę. Więc wszyscy w polsce byli pod nim. W jego piramidzie. I ta firma działała inaczej niz klasyczne piramidy bo nie sprzedawała produktu raz ale miała zysk z co miesiecznych rachunków które ktoś płacił za sprzedany abonament telefoniczny. Więc zysk w tej piramidzie jak już ją zbudowałeś to był comiesieczny od tych juz sprzedanych towarów(np abonament plusa). W normalnej piramidzie musisz co miesiac sprzedawać od nowa towar by zarobić.

Uda wam się stworzyć taką piramidę? Wątpię. Bo rynek jest zapchany. Ten pan już się uczył słowackiego by na nowy rynek iść.

A jest jeszcze jedna zasada o której wam powiem:

JAK BIZNES JEST DOCHODOWY TO NIE TRĄBI SIĘ O NIM NA FORACH BY WIĘCEJ CHĘTNYCH BYŁO.

Na forach trąbi się tylko o piramidach. NIkt nie da wam zarobić jesli sam nie ma z tego zysku. A jeśli ma zysk z was to to budowanie piramidy, i wy musicie zrobić to samo.

Jak to się kończy w wiekszosci przypadków? Tak, że znajdujecie kilku znajomych którzy chcą w to wejść, mocniej lub słabiej. Po jakimś czasie brakuje wam chętnych by słuchać waszego namawiania i tak kończycie, znajomi też kończą. Kasa się konczy.

Kumpel pracował jako doradca ubezpieczeniowy. też taka piramida w sumie. Szukasz znajomych którym polecisz ubezpieczenie a w zamian oni dadzą ci numery znajomych z którymi mogłbys sie umówic na spotkanie. Zarabiasz tylko na podpisanych umowach.

Jak się skonczyło? Skonczyli sie znajomi znajomych którzy byli chętni się spotkać i papa kaso.

także jak checie zarabiać to nie liczcie, że ktoś wam napisze przepis na sukces na forum. Zawsze to będzie jakaś piramida w której żeby coś osiągnąć trzeba nie mieć moralnosci, wciskać ludziom towar, albo namawiac ludzi na wejscie w to pomijająć wszelkie negatywne strony. Wszystko by zbudować swoją piramidę.

Powodzenia. Ja wolałbym już pracować jako spawacz. Przynajmniej coś z tego mam. A piramida jak padnie to jesteście w d*pie.

To nie jest piramida , szukam ludzi aby budować jakąś strukturę , wiadomo mam z tego korzyści i tego nie ukrywam . Obejrzyjcie ten oto filmik proszę was bardzo , zachowam się jak ten miś po lewej. Jeśli kiedyś zaczniecie szukać takiego biznesu macie do mnie kontakt. Nie mam więcej czasu na zbędne kłótnie, każdy ma prawo do swojej opinii. Proponuję posłuchać do samego końca gdyż na końcu jest morał.

Pozdrawiam was serdecznie, zainteresowanie było nie małe na wiadomościach prywatnych także skorzystam ja jak i ludzie co napisali.

Powodzenia !

Kolega wyżej ma racje. Zmarnowany czas na tego typu "zarobek" można owocnie wykorzystać do nauki programowania, tworzenia grafiki użytkowej bądź webmasterki, dobra strona zarobi więcej niż kilka takich piramid. Polska jest jeszcze niszowym krajem pod tym względem więc do roboty!

Czy ja oferuje Ci jakieś pieniądze ? Miliony ? Nie zaprzeczam jest mnóstwo naciągaczy i oszustów ale nie wkładaj wszystkich do jednego worka. Bajki o zarabianiu miliona w 15 minut możemy sobie wsadzić w .... Miło by było gdybyś wypowiedział się na ten temat po rozmowie ze mną a nie wyciągasz pochopne wnioski. Jest mnóstwo programów, które znikają po tygodniu, a pieniądze w nich znikają niczym statki w trójkącie bermudzkim. Jeśli nie zaangażujesz się razem ze mną to ani ja ani ty nie zarobimy pieniędzy, nie mówię tu o wciąganiu następnych ludzi. W tych programach co ja oferuje zarabiasz pasywnie , wiadomo nie są to kokosy ale zawsze coś - zależne od twojego wkładu.Nie mam ochoty ani czasu dalej dyskutować z tobą na ten temat bo nie masz zielonego pojęcia o takim sposobie zarabiania a co gorsza nie dasz sobie wytłumaczyć.Chciałem ogłosić , że nie będę odpisywał od tego momentu na takie wiadomości i kogoś uszczęśliwiał na siłę, przecież czeka niektórych świetlana przyszłość na kasie w tesco.

Pochopne wnioski ?

1. Używasz tanich frazesów "Jestem tu by pomóc Ci osiągnąć sukces." - Czy można napisać jakiś bardziej pogrążający siebie samego pseudobiznesowy bełgot ? :D raczej nie

2. Sklejasz zdania jak typowy gimbazjalista. Wątpie żebyś w ogóle był pełnoletni.

3. Obiecujesz inwestycje rzędu 14% miesięcznie, nie trzeba być ministrem finansów, żeby widzieć, że coś tu nie gra.

4. Mówisz o "biznesie", a nie podajesz nawet swojego imienia i nazwiska, ani nawet nazwy firmy - obawiasz się czegoś? firma nie ma najlepszej opinii w internecie?

Zamknijcie ten temat, bo jeszcze naciągnie jakiś zdesperowanych/naiwnych ludzi...

@wuu

Proszę nie pisać tutaj ani do użytkownika wuu, to co on oferuje to MLM a sam mówi o tym piramida w dodatku firma w której uczestniczy potrzebuje bliskiego kontaktu z osbą która mu zaoferowała zarabianie i te osoby muszą się znać tzw. praca w ciepłym rynku użytkowanik powyżej nie dośc że nie zna 90% zasad firmy wprowadza ludzi w bład to w dodatku nie zna Was a miejsca zamieszkania co do odległości liczył bym w xxx km, co daje 0 kontaktu chyba że chcecie robić "biznes" na GG :)

Co do użytkownika wuu proszę poinformuj swojego sponosora w jaki sposób szukasz ludzi bo nie wiesz jak to robić i robisz wszystko źle, a jeżeli to ci zaproponował sponsor zadźwoń do kogoś wyżej (powinieneś mieć listę sponsorów) i poinformuj o całym zaiściu bo twój sponosor (bezpośredni) robi ci wodę z mózgu.

Reasumując temat jak najbardziej nie dający szans na rozwinięcie ...

PS: Co do osób która chciałyby poznać prawdę co do owej firmy i mieszkają w Szczecinie zapraszam na PW a następnie umówić się osobiście.

tak wiem mówiłem, o osobach którę się zna ale wolę przynajmniej w moim mieście pomóc osobą nie współpracować z niekompetentym użytkownikiem @wuu

EDIT : właśnie zapomniałem dodać co do $$$ na wejście w biznes który oferuję to 0zł

ja dam ci rzeczy potrzebne do rozpoczęcia zarabiania i po zarobieniu w 1 dzień jak w moim przypadku ponad 200zł (nie mylić z codziennie) to wtedy owe pieniądze przeznaczacie jednorazowo na zakup rzeczy które wam pożyczyłem i na tym kończą się wydatki raz na zawsze

Marketing internetowy = piramida

Byłem na kilku takich prezentacjach bo chciałem sobie łatwo dorobić (bynajmniej fajne gratisy były -ale szkoda zmarnowanej godziny)

Jest to całkowita strata czasu albo, że ma się naprawdę wielu znajomych naiwniaków, którzy dołączą do czegoś takiego.

Swiatlopolis - to jest śmieszne co robisz. Nawet nie wiesz jaką firmę oferuję i jaki sposób zarobku, a wypowiadasz się na ten temat jak ekspert. Dużo ludzi współpracuje drogą internetową i radzą sobie bardzo dobrze. Ty oferujesz zarobek bez żadnego wkładu ? Super , bo uwierzę. Nie ma sensu dalej ciągnąć tego tematu, możecie skorzystać z biznesu kolegi siatlo~~ i zarabiać miliony bez żadnego wkładu , pozdrawiam i życzę dużo $$ .

Bo w firmie w której ja pracuję nie zarabia się mając pieniądze, a zarabia się mając zorganizowaną grupę...

A zresztą co a bd tłumaczył google.pl i wpiszcie MLM

Koledzy swiatloplis i wuu ale wy mówicie nie o biznesie tylko o:

PIRAMIDZIE

To nie jest biznes w rozumieniu normalnym gdzie ma sie chociazby sklep, zatrudnia sie pracowników itp. To jest budowanie struktury. W której zarabia się na tym że ma się x osób pod sobą i one sprzedając coś, wciskając staruszkom odpalają wam pewien % od tego. Nie wazne co i jak sprzedają. Ważne jest jedno:

NIE ZBUDUJESZ PIRAMIDY = NIE ZAROBISZ.

Koniec.

I będą argumenty:

- pracujesz sam na siebie / nieprawda bo pracuje na ciebie cała rzesza twoich znajomych

- zbuduj sam swoj biznes / a tak naprawde, zbuduj swoją piramide, ale tak wprost tego nie nazwą,

- już po miesiacu mozesz zarabiac 2000 zł / szkoda tylko ze w tym czasie musisz juz wciągnąć w to kogoś, on musi kogoś itp

- każdy może w to wejsc / każdy kto ma duzo znajomych, a ci się szybko konczą co widać po tym, że juz na forach szukaja naiwnych

- po krótkim czasie jak zbudujesz swoj biznes nie musisz juz tak intensywnie pracować./ Tak nie musisz juz wciskac ludziom towaru, ale całe dnie pomagasz ludziom w twojej piramidzie szukac ludzi, przeknywac ich itp

i zawsze będą przytaczane przykłady ludzi co w tym zarobili krocie, maja auta super, duze wypłaty. Ale nikt nie powie, że tyrają cały tydzien dzien w dzien bo jak zaniedbaja piramide to ona upadnie.

Jak napisał kolega wyzej: naucz sie programowac, naucz sie robic grafike, naucz się spawać, naucz się obsługi obrabiarek CNC.

Uwierz, że szybciej na tym zarobisz i bedziesz miał coś co bedziesz mógł przeniesc do innej firmy wiecej płacącej, doswiadczenie, wiedze. A nie jakaś piramide.

Ps. Na tym spotkaniu co byłem był typek. 26 lat. 4 lata w tym MLM. No i miał bmw, mieszkanie. Ale zastanowiło mnie, bo miał też 2 firmy. Po co mu firmy skoro to taki super biznes? Zastanówcie się:D

Niech modek zamknie ten temat i będzie spokój, ja już napisałem chyba pierwszy albo drugi na temtat tego crapowego zysku. Wszyscy już wiedzą, że to przekręt więc dalasza dyskusja nie ma sensu. Autor teamatu to automat, bo mu tak każe firma i szuka naiwną osobę co wpłaci mu nie wiadomo jaką kwotę. Tylko czy niepełnoletni dysponuje proponowaną kwotą ?. Nie sądzę, więc proszę o zamknięcie tego tematu i wyłączenie automatu z gry dziękuję za uwagę.

@peelen

przeczytałem tylko do zdania "PIRAMIDA" i dalej nawet nie bd tracił czasu czytać

jedno proste zdania miażdżącą całą tezę :

"Możesz spokojnie zarabiać więcej od swojego sponsora" Piramida ? chyba jednak nie ...

EDIT: dobra jednak przeczytłem więc :

"- już po miesiacu mozesz zarabiac 2000 zł / szkoda tylko ze w tym czasie musisz juz wciągnąć w to kogoś, on musi kogoś itp"

kto ci takich głupot nagadał moje wynagrodzenie w 1 miesiącu było jakoś 11zł :)

A jak uzasadnicie to , że ludzie zarabiają pasywnie dość ładne sumy nie mając nikogo pod sobą ? Zapraszanie ludzi pod siebie , daje możliwość WIĘKSZYCH przychodów ale nie jedynych. Sporo inwestorów nie ma czasu zapraszać więc działają w pojedynkę. Trudno , szkoda, że tak wyszło i wsadziliście wszystkie programy do jednego worka podpisanego słowem " PIRAMIDA ". Jako autor proszę o zamknięcie tego tematu gdyż do nikąd nie prowadzi.

Witam serdecznie.

Każdy z nas marzy aby zarobić duże pieniądze w łatwy sposób. Większość ludzi twierdzi , że pieniądze można nabyć tylko ciężką pracą. Najlepszym sposobem, żeby nigdy nie zarobić w Internecie jest ciągłe poszukiwanie możliwości!

Mnóstwo ludzi szuka zarobku w internecie takich jak " składanie długopisów w domu ". Powiem jedno, bez swojego wkładu nie masz co liczyć na zarabianie w internecie ! Nikt nie da Ci nic za darmo.

Staraj się korzystać z możliwości jakie daje internet. Tu naprawdę można zarabiać na życie i cieszyć się wolnym czasem dla siebie, dla rodziny, dla pasji... Zacznij pracować kiedy to Ty chcesz, a nie ktoś Ci każe... Jestem tu by pomóc Ci osiągnąć sukces.

W tym biznesie wszystko zależy tylko i wyłącznie od Ciebie ! Zacznij zarabiać już od jutra ! Skontaktuj się ze mną:

email: rafalwarchol13@gmail.com

gg: 45512598