no dobra to zaczynam jak by co od nowa ale teraz pytanie czy nie wyłapię BANA jeśli załaduję w ISa na nowym koncie z tego samego konta bankowego ?
Kupić konto czy grać od nowa?
no dobra to zaczynam jak by co od nowa ale teraz pytanie czy nie wyłapię BANA jeśli załaduję w ISa na nowym koncie z tego samego konta bankowego ?
Nie a bo dlaczego? Nowe konto, świeży start, nikt o zdrowych zmysłach nie zabroni swoim klientom zakładać kilku kont.
Ludzie płaczą o pety podnoszące dropa w BDO, o kostiumy z 10% expa czy Artisany. Pety podnoszą drop ale najpierw trzeba ten drop samemu wyfarmić, 10 % expa ale najpierw ten exp trzeba i tak samemu wyfarmić czy Artisany do Memorek. Pomagają ale za to nie pójdziemy po wydaniu dolarów i nie kupimy sobie super seta, nie ma mowy. A w królu MMO? Nie dość, że każdy update płatny to każdy może sobie na 1 lvlu nakupić https://allegro.pl/kategoria/world-of-warcraft-zloto-45770?order=m i wykupić dobre itemy bez ograniczeń ale o tym nikt nie mówi XDDD Ludzie wolą być dojeni z abonamentów w innych MMO, z płatnych updatów i tego, że itemy/gold jest wszędzie dostępny na sprzedaż w internecie i każdy lewus może sobie kupić górę złota ale to nie jest P2W bo nie od dostawców a BDO już tak. Jaką trzeba być amebą żeby dzielić to na kategorie gdzie idzie kasa, już wolę idący do twórców za co odwdzięczają się częstymi i darmowymi updejtami. Bzdurne tłumaczenie. Po prostu nie ogarne nigdy ze nikt o tym nie mowi, ze kupno do WOW XXXX KK gold z allegro jest okej a kupno kostiumu i petów w BDO już nie, jest buee i ludzie przez to wygrywają. Ręcę opadają. Nawet nie wyobrażacie sobie ile osób na arenach w WOW Was cisnęło za sprzęt kupiony za golda dzień wcześniej. W BDO kupno petów i kostiumów nie zrobi z Ciebie dobrze ubranego gracza na drugi dzień, to zajmuje i tak sporo czasu.
Nie masz zatem pojecia o tym jak wyglada wow xddd mozesz sobie za tego golda co najwyzej kupic szybsze bieganie mountem, matsy do lvlowania craftingu I itemy ktore I tak sa ch*ja warte bo najlepsze itemki sa "bind to soul on PICK UP". Nie ma czegos takiego jak kupowanie itemow za golda w grze I bycie lepszym, na pvp rowniez mozesz wy***ac nawet 100kkkk zlota a I tak nie bedziesz mial itemow ktore beda lepsze niz te wyfarmione. Nie wspominajac ze w PvP 1 item lvl wiecej daje jakies 0,1% boosta do dmgu I nic wiecej xd dopiero w battle for azeroth blizzard obiecal zajac sie jakos lepiej PvP, ale nato pewno nie bedziesz mogl sobie dowalic postaci najlepszymi itemami na samym starcie. Nie wypowiadaj sie jak sie nie znasz xd
Nie masz zatem pojecia o tym jak wyglada wow xddd mozesz sobie za tego golda co najwyzej kupic szybsze bieganie mountem, matsy do lvlowania craftingu I itemy ktore I tak sa ch*ja warte bo najlepsze itemki sa "bind to soul on PICK UP". Nie ma czegos takiego jak kupowanie itemow za golda w grze I bycie lepszym, na pvp rowniez mozesz wy***ac nawet 100kkkk zlota a I tak nie bedziesz mial itemow ktore beda lepsze niz te wyfarmione. Nie wspominajac ze w PvP 1 item lvl wiecej daje jakies 0,1% boosta do dmgu I nic wiecej xd dopiero w battle for azeroth blizzard obiecal zajac sie jakos lepiej PvP, ale nato pewno nie bedziesz mogl sobie dowalic postaci najlepszymi itemami na samym starcie. Nie wypowiadaj sie jak sie nie znasz xd
To, że są bind to soul to wiem ale wystarczy opłacić ludzi żeby Cię na dungi wzięli gdzie zgarniasz itemy, przecież to praktyka znana od dawna sherlocku i bardzo mocno reklamowana w WOW, dung/loot runy więc co za różnica?
Nigga please... a takich stron i usług jest setki
https://blazingboost.com/buy/WOW/PVE/mythic-dungeon-5men-selfplay
Idź grać w boostwowa XD
Jest rożnica miedzy p2w a skracaniem sobie drogi przez IS
No pewnie. Wyprzedzenie ludzi niepłacących, o rok gry jednym kliknięciem w is, to tylko skrócenie drogi. Jebnij się w łeb.
Kocham was poprostu obronyc bdo i zalozenia ze gra nie jets p2w >> cytaty " wlozenie 2k w ta gre to nic" ..."p2progres" gdzie wydajac 10 k moze zalapiesz sie do topki ... ale nie gra nie jest p2w bno w koncu co to jest 2 tysie zeby byc pograc w komfortowych warunakch ( uwdzwiigi , p[ety itd ) a 10k zeby byc w topce ... nie wogle nie widac tutaj wplywy pienisdzy na gree.. Przeciez to tlyko p2progres wyprzedasz lduzi o rok albo i wiecje ... albo wydjaesz jak dredzik 20k i mowisz ze tez nei ma p2w ... Z takim podejsciem to gry p2w nie istnieja bo w konmcu keidys ten free gracz ( nie waze ze potrwa to 10 lat ) dogoni ludiz z $$...
W d*pie byłeś i guwno widziałeś. Do żadnej topki się nie załapiesz, bo są to ludzie, którzy poświęcili dziesiątki tysięcy godzin i im jak najbardziej należy się wyższa pozycja. BDO działa jako B2P (gdzie kupujesz grę za 20zł? XDDD) i nie dziw się, że trzeba wydać te ~120zł na dodatkowe rzeczy, które ułatwią Ci grę. Tak ludzie płaczą, a to jest po prostu cebulastwo. W wowie musisz kupić battlechesta (40zł), dodatek (110-120zł) i do tego miesięczny abonament (40-60zł). A Ciebie i tak będzie d*pa bolała, że w BDO trzeba te 120zł wydać. Cebula x100.
Ja rozumiem, żeby za Black Deserta trzeba było ponad stówę zapłacić i dodatkowo w te rzeczy inwestować. Tak masz grę za grosze praktycznie (bo 20zł to paczka fajek kosztuje) i jak Ci się spodoba gierka, to dorzucisz te 120zł. Blizzard za 2 dychy nie pozwala zobaczyć end game'u, więc gówno wyjdzie, kiedy kupisz Legion i po tygodniu Ci się nie spodoba.
PS. Nie mam nic do WoWa (sam grałem parę miechów na Legionie) - po prostu przedstawiam tutaj jaka jest przepaść finansowa między tymi grami.
@Mandrah to rozjebales system w tmy moencie Nie wiem kto w dupei byl i gowno widzial ale sam siebie pocisnales
"Ja rozumiem, żeby za Black Deserta trzeba było ponad stówę zapłacić i dodatkowo w te rzeczy inwestować." ... A jak myslsiz za ile kupilem black deserta ? Wiesz ile kosztowal na relasiue najtansyz pakiet ? 125 zl. ( w tej paczce byl praktrycznie tlyko kluczyk do gry bez zdanych dodatkow jak to jest teraz ) .. Wiec prosze cie nie ucz mnie o tej grze bo jak widac gralem dlugoooooo przed Toba.... Expert ktory nie ma nawet poejcia ile gra kosztowala na poczatku...
W Wow mozna kupic boost lvl, pvp boost, loot run boost a ludzie maja bol d*py o kostium 10% exp i pety w bdo No nie kumam tej hipokryzji
Ja mam bol d*py do 2 rzeczy w IS . Mniejszy o premium zmniejszajace taxy ale to sie da przezyc ale juz boost do memory fragmentow ( wybacz nie gram juz pare meisiecy nie pamietam dokaldnej nazwy tych itemow ) to jest za duzo jak dla mnie
@Mandrah to rozjebales system w tmy moencie Nie wiem kto w dupei byl i gowno widzial ale sam siebie pocisnales "Ja rozumiem, żeby za Black Deserta trzeba było ponad stówę zapłacić i dodatkowo w te rzeczy inwestować." ... A jak myslsiz za ile kupilem black deserta ? Wiesz ile kosztowal na relasiue najtansyz pakiet ? 125 zl. .. Wiec prosze cie nie ucz mnie o tej grze bo jak widac gralem dlugoooooo przed Toba.... Expert ktory nie ma nawet poejcia ile gra kosztowala na relasie bo kupila za 20 zl i zadowolony ...
No to niezłe 125 zł. Boli Cię dupsko i tyle. Nie masz zielonego pojęcia na temat BDO i masz się za wielkiego znawcę od siedmiu boleści, bo kupiłeś gierkę jak wyszła. Dodatek do WoWa jak wychodzi, to uwierz mi, ale też nie kosztuje 115zł Przestań ludziom bzdury wciskać i idź w bierki poklikaj. Gram aktualnie w BDO i wiem jak sytuacja wygląda w przeciwieństwie do Ciebie najwyraźniej.
@Mandrah no to patrz i placz expercie od siedmiu bolesci....
A tu masz moj filmik z pierwszych siege jakie kiedy kolwiek odbyly sie w BDO ( mzoe to w koncu zamknie ci "jad ze cebual jestem i nie mam pojecia o grze " ) ..... BA nagrywalem nawet poradniki do tej gry ...
@T4l4r I kogo to ma interesować? Nie wiem, można się w przeszłość przenosić? Bo z tego co wiem, to rozmawiamy w teraźniejszości. Ja licząc płatności do WoWa posłużyłem się aktualnymi cenami, bo też dodatek mogłem dowalić za 150-180zł. Weź się człowieku ogarnij. Mamy zaraz 2018 rok, a Ty mi tu sytuację sprzed 2 lat przedstawiasz. Faktycznie, wiesz jak BDO teraz wygląda. Brawo. Znawca. Taki wielki. Wow. #top10.
Jasno się wyraziłem - kupujesz grę za 20zł i jak Ci się podoba, to inwestujesz te ~120zł. Proste i logiczne (no chyba, że ktoś ma problemy z racjonalnym myśleniem).
Widzisz twoaj logika kuleje nie moja Cytuje twoje slwoa "Ja rozumiem, żeby za Black Deserta trzeba było ponad stówę zapłacić i dodatkowo w te rzeczy inwestować. " ..... Za moich czasow tyle ksoztowala gra ( i trzeba bylo w is inwestowac ) odwoluej sie do twoich slow. Czyli wedlug ciebei wychbodzi ze jak bys mial kupic gre za 125 zl jak ka i inwestowac w IS top juz nagle BDO blee ? Ale jak kupiels za 20 zl to juz ok ? no to wyabcz nie wiem kto tu na cebule wychodzi ...
Przecież 55 lvl w tamtych czasach gdy wyszły node to śmiech na sali - jakiekolwiek minimum to wtedy było więc o czym Ty tu gadasz @T4l4r
Typowy jutuber, multum gier - w żadnym end game.
Widzę to nie tylko po BDO ale też po L2, 89 lvlu na GOD? Please
Graem dluzej niz to nagranie To byl tlyko przykald dla pana ktory mowil "gowno widzialems pewnie nawet nei grales ".... Skonczylem w momencie wejscia value packa czyli byly juz boss armory itd ...
Graem dluzej niz to nagranie Skonczylem w momencie wejscia value packa czyli byly juz boss armory itd ...
Były ale ich nie miałeś? Jak ktoś do czasów nodes nie wbił chociaż 56 to był sierotą - czy to z petami czy bez także tego...
Boze teraz bedzie sie targowac jakei itemy mialem .... To mial byc tylko pokazanie ze mam poejcie o cyzm mowie ... Co do itwmoe jak musiz wiedziec mialem kzarke , head z bosa , tree spirita , + buty nie pamietma nazwy tego bosa z lancuahami .... Starcyz czy jeszcvze zaraz cos wymsylicie moze zyciorsy dodac ?
@down no jak sie nie ma argumentow to wymysla sie z d*py ze a bo itemow takich nie miales ( okazuje sie ze mialem ) a bo lvl o 2 za niski ( czy te 2 lvl zwiekszaja poziom wiedzy o grze ? ) bo z tego biadolenia tak wychodzi ... poprostu nie mam pytan brak argumentow = a wezmy go zjedzmy bo mial 2 lvl mniej od no lifow .... to on nie moze meic pojecia o grze przeciez...
A ja myślę, że gówno miałeś i w d*pie byłeś I w sumie ten filmik to pokazuje. 55 lvle na nodes to były mięsa armatnie bo wtedy różnica levela lub dwóch to była masakra.
Ale jakie argumenty? Value Pack weszły zaraz, zaraz po nodes bo w lipcu a Twój filmik jest z czerwca, w tak krótkim czasie zdobyłeś boss itemy i odrazu quitnąłeś? Bo na filmiku to Ty w grunilach latasz a jak na jutubera to pewnie masz screeny z boss gearem lub jakiekolwiek materiały.
Od premiery do nodes miałeś staty 320 i 55 lvl czyli przez tyle miechów to jest tyle co kot napłakał a później do value pack zdobyłeś tyle boss itemów? W 2-3 tygodnie? Nawet gdybym był Ci skłonny uwierzyć ale nie jestem to z takim postępem z jakim zdobywałeś sprzęt wcześniej i go podbijałeś (staty 320 przez tyle miechów XD) to ten wyimaginowany boss gear miałeś na safe enchancie
dobra już dajcie sobie spokój
Jeśli chodzi o grind i pve to WIZARD nadal wymiata czy ulepszyli jakieś inne postacie pod tym względem ?
Jak się spisuje obecnie DK na pve i pvp ?
EJ OBALAM WSZYSTKIE ARGUMENTY O P2W.
Nie wydałem ani dolarka od 13 kwietnia 2017.
Dziś wypadła mi skrzynka z kzarką i skrzynką z nouverem.
A jakiś Hans doładował pewnie 1000$ i nie wypadło mu. ELO