Kupno postaci [1350 do wydania]

Jak w temacie mam do wydania 1350 ip , lubię grać magami oraz postaciami ranged . Kupionych mam : Ryze , Veigara ,Syvir, Tryndamer oraz Mastera Yi ale nie wiem co mnie na nich dwóch tchnęło. Proszę doradźcie mi kogo kupić !?

Jestem dość młodym graczem więc proszę jak najbardziej po polsku mówić bez LoL'owego żargonu

No to polecam Morgane, postać jest naprawdę dobrym casterem i supportem w późnym stadium gry.

Mass stun z ultimate którym się nie celuje oraz klatka(snared).

Tarcza która absorbuje na końcu gry całkiem sporo i jeśli osoba ma tarczę to nie ulega żadnym osłabieniom(stuny etc.)

Postać dobra na mida, lane i 3v3.

A coś bardziej offensive jest ? Czy zbierać do 3000 ip?

nie ma co pytać jakiego chara kupić za takie małe pieniądze :P powykupuj szybko wszystkie tańsze i tak w górę

To może Veigar. Ma stuna na 3 sek obszarowego (działa jak się przejdzie przez "granicę"), dobry przelicznik punkty umiejętności=> DMG, a pasywka zapewnia manę, choć mogła być lepsza. Pierwsza postać jaka ja kupiłem. :)

A jak chcesz podenerwować ludzi to Fiddlestick będzie idealny z tą jego ssa

EDIT autor dopisał veigara chyba później.

Annie jest bardzo ofensywna(450ip), jeśli wolisz coś trudniejszego to też polecam Anivie(3150ip) bardzo fajny caster.

Polecam Zileana swoimi bombkami zadaje bardzo duże obrażenia w późniejszym stadium gry, na początku jednak jest dość defensywny ze względu na koszty umiejętności. Może też bardzo dobrze wspomoc druzynę swoim ultem, który sprawia że wygrany sojusznik na chwilę ma buffa ktory wskrzesza go kiedy padnie. Niesamowity slow/speed + dodatkowy exp (buff dla calej druzyny) czyni go dobrym caster supportem co dla początkujących graczy jest bardzo dobrym wyborem. Polecam także Siona, co prawda jest on melee lecz nie zmienia to faktu że jest świetnym ap carry siejącym spustoszenie bez potrzeby myślenia o obronie, która jest naprawde duża.

To może napiszę coś od siebie.To tak, jeżeli masz taki mały lvl to do 20 lvl nie opłaca ci się wydawać ip na postacie, wbijasz 20 lvl kupujesz runy (takie jakie chcesz) i potem dopiero postacie.

Podziwiam ludzi którzy błyszczą swą inteligencją nie zwracając uwagi na Przypięte Tematy i spamują niepotrzebnymi nowymi. Feel like a Retard.

Polecam Veigara, #1 nuker, także nie warto kupywać innego, lepiej dozbierać do 3150 lub 6300;)

widzę że niektórzy nie umieją czytać. autor pisze że ma viegara, a już 3 osoba go tu wypisuje...

EDIT:

@TOPIC: od siebie polecam Tristanę na AP, lub Janne ;)

Poza posiadanym przez ciebie Ryze, Veigarem albo Annie (której nie masz) raczej nie znajdziesz AP carry z burstem (Morgana nawet jako główny AP carry często robi raczej asysty, a nie kille). Uzbieraj sobie więcej albo tak jak ktoś pisał - kup runki.

I następnym razem sprawdzaj tematy przed założeniem nowych, bo dublujesz coś co już istnieje.

morgana assysty a nie kille hehehe , na rankedach to się morgane blokuje

hehe, mistrzu, nie na wyższym elo;) tam od razu jest focusowana, bejbe.

najlepszy do farmienia jest BRAND, ANIVIA, CASSOPEIA. Te champy maja takze duzy dmg w late game'ach.

Pozbieraj do 6300 i kup ogarniętą postać :)

Nooo cóż. Dowolnym AP carry potrafię zrobić przyzwoite staty, ale w przypadku Morgany o wiele częściej zdarza mi się zdobywać mnóstwo asyst :)

@Reeker: Brand dobrym farmerem? Raczej nie, strasznie się z many wypompowuje... Raczej wspomniałbym o Swainie (chociaż ten ma problem z maną niczym Anivia) albo Vladimirze.

Ahri po nerfie też nieźle kosi. Dlatego ją polecam (^^)

hehe, mistrzu, nie na wyższym elo;) tam od razu jest focusowana, bejbe.

jakie masz elo ?

Offensive za 1350. Morgana, Jax, Amumu na jungle i Fiddle na mida. To chyba tyle

PS: LUDZIE NIE POLECAJCIE KUPOWAC POSTACI KTORA JEST ZA DARMO!! ...