LaTale

@SoraTenshi Jeśli chciałbyś razem pogrindować w Spooky village, to napisz - Tekketsin

Ja tez chętny na wspolny grind nick :Ajkillyou ale jak narazie 10 lvl:d dzisaj bedzie wiekszy:d

W razie pytań pisać śmiało do: DerpTH, teraz gram i pewnie jakiś czas jeszcze posiedzę.

Wbiłem 50, dostałem prezenty - wśród nich special hair style coupon. Czy aby na pewno na 55 dostaje się expert'a? Coś mi sie chyba nie wydaje.

Siemka

Mam problem z questem On the ground of the underworld i niewiem jak to zrobić.

Niech ktoś mi pomoże

@Kakeru

Nie musi Ci się wydawać, tak jest. Special hairstyle coupon dostajesz za zmianę klasy a nie sam 50 (albo nawet wcześniej, nie pamiętam).

@magik098

Ciężko mi pamiętać wszystkie questy w grze po nazwie, a jak już wspominałem, nie ma do tej gry poradników w internecie, coś więcej? Jakiś opis questa, wystarczy czytać, jak nie ma bezpośredniego celu w zadaniu, to w jego opisie na pewno będzie można przeczytać co zrobić.

Aha, czyli expert hairstyle coupona wgl się nie dostaje?

Also, pamiętam, że kiedyś jak graliśmy, to kumpel mówił mi, że żeby przejść z suba na 4th joba, trzeba zejść z suba na 3rd joba, i że podobno ta degradacja jest jakoś strasznie długa, ale w sumie to mu nie wierzę, jak to jest?

Dostaje, na 55 oh god... xD

Zejście z Sub-class na 3rd Class to kwestia zagadania z jednym NPC, nic więcej (tylko tyle, że jest na to cooldown chyba 24h, żeby ludzie nie zmieniali się co 5min). Rzecz w tym, że 3rd Class i Sub-class expi się oddzielnie, tak jakby 2 postaci w 1, więc jeżeli z góry wiesz, że nie chciałbyś grać Sub-class tylko 4th Class, to w ogóle suba nie używasz (Co najwyżej robisz questy dla nagród) i na odwrót.

Czy ktoś wie gdzie sie respi Golbin King:D? bo zapomnialem:d

W Pluton Temple, bodajże na ostatniej mapie.

siema mam taki problem wiecie czemu wywala mnie co jakiś czas z LT z komunikatem że przestał działać. Win Xp. Specyfikacja kompa:

Pentium 4 3,2Ghz

Intel GMA 3000 256 mb

1GB ram

@up
Zobacz czy nie masz włączonych w tle żadnych programów do macr np autohotkey'a mi przez to wywalało :D.

Dodajcie do friendów: iCycuszek69, Pamar.
Gram z kuzynem i zamierzamy trochę w ten tytuł pocisnąć ;]

Derplade, na jakim lvlu opłaca się farmić coli dla itemów?

I czy ktoś chciałby robić colliseum jutro o około 19-20, 90 lvl.

Powinniśmy zrobić gildie.

Also, jakiś łatwy sposób żeby zdobyć toma's/gema's fashion coupon?

Gildia z kilku osób nie ma sensu, bo w La Tale gildia daje staty + jest ten crop gdzie lecą itemki, a na takie rzeczy potrzeba dobrej, dużej i bogatej gildii.

Btw. Jak ktoś ma już 140 lvl, mogę hostnąć party na Coli, połówki experta daje radę solo, tylko nie wiem czy z samej połowy można się wyexpić, mi na 195 marnie leci :<.>

@Kakeru

Najopłacalniej zdobyć colli eq jest już na 20(broń)/30(eq) lvlu, a później na bierząco je upgrade'ować razem z postacią. Jeżeli nie jesteś zbyt bogaty, to są inne rozwiązania, prawie tak dobre jak sety colli. Na farmienie samych itemów typu Wolf Tear itp. nigdy nie jest za późno, to całkiem łatwe źródło zarobku.

Toma/Gema fashion cpn. - jedyne sposoby na ich zdobycie to Ladeck z Golden Dartami mając multum szczęścia, branie udziału w eventach na nie i kupowanie od ludzie za kasę w grze.

Tak jak powiedział Leman, gildii nie warto zakładać teraz, bo w LT tylko duże i bogate gildie mają sens, głównie przez Cropy, osobiście mam swoją gildię i nie zamierzam z niej rezygnować, jeżeli koniecznie chcecie, to możecie sobie założyć gildie jako wszyscy nowi gracze tutaj, ale polecałbym dołączenie do jakiejś wysoko-poziomowej, gotowej.

A są tam wgl jakieś Polskie gildie ?

Zacząłem grać ostatnio z kolegą, mamy po ~20lvle, jakieś tipy dla nas? Lepiej grindować, czy jakieś konkretne questy robić?

Jesli gracie 1szy raz to polecam wam robic wszystkie questy.

@KakeruNajopłacalniej zdobyć colli eq jest już na 20(broń)/30(eq) lvlu, a później na bierząco je upgrade'ować razem z postacią. Jeżeli nie jesteś zbyt bogaty, to są inne rozwiązania, prawie tak dobre jak sety colli. Na farmienie samych itemów typu Wolf Tear itp. nigdy nie jest za późno, to całkiem łatwe źródło zarobku.Toma/Gema fashion cpn. - jedyne sposoby na ich zdobycie to Ladeck z Golden Dartami mając multum szczęścia, branie udziału w eventach na nie i kupowanie od ludzie za kasę w grze.Tak jak powiedział Leman, gildii nie warto zakładać teraz, bo w LT tylko duże i bogate gildie mają sens, głównie przez Cropy, osobiście mam swoją gildię i nie zamierzam z niej rezygnować, jeżeli koniecznie chcecie, to możecie sobie założyć gildie jako wszyscy nowi gracze tutaj, ale polecałbym dołączenie do jakiejś wysoko-poziomowej, gotowej.

Co masz na myśli pisząc o "colli" nie za dużo to mówi nowym graczom, trochę już z kopania wyciągnęliśmy i przydałby się upgrade EQ.

Głównie od czago to skrót :D

Colli to skrót od "Colliseum", czyli Koloseum w Belos, w którym można zdobyć bardzo mocne eq od 20/30lvla starczające nawet do 170/180, ale związane jest to z kolosalnymi kosztami/posiadaniem bardzo silnej wysoko-poziomowej postaci (Słabsze też mogą to farmić, ale na pewno nie będą robiły tego tak efektywnie). Co do "nie za dużo to mówi nowym graczom", odpowiadałem Kakeru, który zapytał bezpośrednio o Colli, czyli on wiedział o co chodzi, reszta nie musi skoro to odpowiedź dla niego, jako nowy gracz nie powinieneś się zbytnio interesować Colli, to nie jest ekwipunek dla ludzi, którzy grają w tą grę pierwszy raz. (Nawet gdyby było stać nowych graczy, to później Ciężko jest to EQ utrzymać, dlatego jak już pisałem, są lepsze alternatywy jak EQ z Bossów, bronie za Strong/Weak Special Weapon Coupony, które dostaje się cały czas praktycznie jak nie z questów jakichś to z eventów, czy za lvle).