Lawandia.pl - Gra pokemon na mapie 2D

Lawania to darmowe mmorpg rozgrywane w klimatach znanej nam wszystkim kreskówki pokemon.

Przemierzaj wielką baśniową kraine, łap pokemony, zwiększaj ich siłe, uzyskuj sojusze z graczami, stań do walki z najsilniejszymi stworami czyhającymi na każdym kroku oraz mistrzami lokacji. Zostań prawdziwym trenerem i sprawdź czy jesteś godzien nosić imię mistrza pokemon!

baner1.png

Co w grze?

-Mapa 2D

-Walki z trenerami / dzikimi pokemonami / graczami.

-Mikstury/Pokeballe / Centrum Pokemon

-Łapanie pokemonów

-Ewolucje

-Trenowanie

-Rankingi

-Mistrzowie lokacji / Odznaki

-Zadania

-Czat/wiadomości

-Gildie i wojny gildii

-Targ pokemonami i eliksirami

W najbliższym czasie:

-Specjalne wydarzenia w lokacjach (takie jak nalot wrogich trenerów, a za pokonanie unikalne nagrody).

WWW.LAWANDIA.PL

Gram w tą grę od początków jej istnienia w sieci. Świetny administrator, ogarnięty i sumienny człowiek. Gra szybko się rozwija, nabiera rumieńców i swojego klimatu. Jeszcze bardzo dużo do roboty jak na mój gust, ale jest ok ! Cóż jak na dwutygodniową grę jest spoko :P

Właśnie zacząłem grać. Na razie gra mi się podoba, widzę ogarnięci ludzie, jest fajnie :) Polecam :)

Fajnie jest wcielić się Cloudem, albo Yuffie w trenera pokemonów

Czy wrodzy trenerzy respią się na mapce czy przegrana z nimi jest permanentna

Też zagram, jak cos nick Nystra. :>

Fajnie jest wcielić się Cloudem, albo Yuffie w trenera pokemonówCzy wrodzy trenerzy respią się na mapce czy przegrana z nimi jest permanentna

Oni co jakiś czas pojawiają się z powrotem, to samo liczy się trenerów nawet jeśli z nimi wygrasz.

Ta gra, przypadkiem nie przekształciła się z innej gry o klimacie fantasy/średniowiecze? Wydaję mi się, że wchodziłem na str. gry o podobnym adresie około miesiąca/dwóch miesięcy temu. Nawet miałem zacząć grać w tamtą grę. wink.gif Skądś kojarzę tytuł gry i tak samo layout strony głównej

Oczywiście, że zagram. Lubię klimaty pokemonów. smile.gif

ja już gram :D dokładnie od wczoraj na świecie 1 nick Advalion. Może założymy gildie?

A co do gry jest bardzo fajna ale zauważyłem że pokemony nie są równe czasami Pidgey lvl 2 mnie rozwala

a czasami rozwalam Pidgeotta lvl 5 ( druga przemiana ptaszka) ale może to tak ma być?

I ciężko złapać 2 pokemona lecz ja już złapałem ! :D

postacie zgapione z v3.my-fantasy.net ale zobacze gre

Postacie są z pakietu RPGVX, nic nie jest "zgapione".

Nawet fajna gra, choć trochę dziwne jest to, że pokemony z niższą formą czasem są lepsze od tych wyższych form;s

Za parę min. lepiej ocenie tą grę i dam tu znać :)

@edit

2/5

Dałbym 4/5 gdyby nie Energia i jej ilość, pfff...

Ja tylko tak z ciekawości, bo gry nie sprawdzałem. Tutaj nie dochodzi do żadnego złamania praw autorskich?

Energia odnawia się co 3 godziny. Zsumuj ile razy dziennie ją otrzymasz... dalej uważasz, że to niewiele...

Z tego co wiem to energia do 100 odnawia się dokładnie w 5h, a nie w 3h.

1 punkt energii odnawia się w 3min

100 punktów energii odnawia się w 300min

300:60=5

120 punktów energii odnawia się w 360min

360:60=6h

Po za tym chciałbym ogłosić, że właśnie dzisiaj ruszył mini event, który podwyższa maksymalną ilość energii z 100 do 120 i potrwa przez 5 dni. Zapraszam do gry. Po za tym w dniu 16.11.2011r. w godzinach wieczornych zostanie dodana nowa lokacja z drugą serią pokemonów. Zapraszamy :]

Z tego co wiem, do łamania praw dochodzi kiedy pobierane są mikroopłaty, np. premium SMS czy coś w tym stylu.

"Pokemon" to własność nintendo, i wątpie żeby tak jak blizzard , ubisoft czy inna dość spora firma pozwoliła na dobrowolne wykorzystywanie.

To jeden z powodów dla którego nie ma dziesiątek starcraftów, warcraftów i innego rodzaju gier.

Kiedyś chciałem zrobić grę na podstawie starcrafta, napisałem maila o wykorzystanie contentu ze starcrafta do blizzarda, nie pozwalają nawet jeżeli nie będzie pobierana żadna mikrotransakcja. Tak to jest z takimi ogromnymi studiami.

Masz racje po części, ale licencja ogranicza zarobki na takich grach do określonej sumy (która jest zawarta). Najlepiej zacznijmy od tego, że administracja tej gry nie czerpie korzyści z marki nitendo "pokemon", nazw czy grafik ale z usług, które nie nawiązują do nich bezpośrednio i mają charakter dobrowolny. Nie kupujesz pudełka z grą zatytułowaną "pokemon - coś tam".

Czemu nie można mieć 2 takich samych poków? i czy ten prof. to nie był czasem Oak a nie Ouk? (mogę się mylić) Aha i jeszcze coś, można nie ewoluować poków?

Czemu nie można mieć 2 takich samych poków? i czy ten prof. to nie był czasem Oak a nie Ouk? (mogę się mylić) Aha i jeszcze coś, można nie ewoluować poków?

Nie można ? Hmm... nie wiedziałem przynajmniej się z tym nie spotkałem. W anime tłumaczonym na polski był nazywany Oukiem, a poprawnie napisana nazwa powinna brzmieć Oak. Co do ewolucji to jest ona "przymusowa" i automatyczna na 14 lvl i 24 lvlu.

Z tego co wiem to w oryginalnych pokemonach był taki przedmiot 'Everstone', i wtedy poki nie ewoluowały dalej.

Co do imienia profesora to powinno wymawiać się "Ołk", a pisać Oak, ale przynajmniej polski klimat jest :)

Może zagram, ale z opisu to jak dla mnie wygląda, że jest to nawet sympatyczna gra.

Powodzenia w tworzeniu gry.