League of Legends Recenzja

Ogarnijcie się, ludzie... Nie jedźcie tak po Nim, jakby napisał jakieś kompletne gówno. Bez przesady. Jedynym jego błędem, było to, że nie poczekał z wystawieniem tekstu, bo przydałaby się korekta niektórych szczegółów.

Załóżmy, że ktoś nigdy nie grał w LoL'a, ani inną grę MOBA, co taka osoba zrozumiałą by po przeczytaniu tej recenzji? Moim zdaniem nic.

Inaczej to troszkę powinno wyglądać moim zdaniem, wydaję mi się jakby był wstęp i zakończenie, a brakowało tęgo mięsiwa po środku.

Recenzji daleko do ideału, najbardziej koli w oczy to stwierdzenie na temat balansu postaci. Podałeś cholernie złe przykłady, a jeszcze gorzej to uzasadniłeś. Gdyby nikt nie był OP to by nikogo nie osłabiali? To mam nowine, karthusa nie osłabili chyba od roku. Mordekaisera shield to kupa, jedyna jego moc tkwi w jego ulcie. Bez niego jest chodzącą puszką którą szkoda bić. Trynda pomine bo to dość kontrowersyjna postać - bardzo mocna na "noobskich" grach i słaba w tych na wysokim poziomie. To tyle jeśli chodzi o balans. Nie zamierzam tu startować jakiegoś flame wara, chciałem się jedynie podzielić swoją opinią jako gracz który ma już około 1500 gier za sobą. W recenzji wypadało by troche więcej napisać o takich rzeczach jak item shop, podział gier na rankingowe i normalne, o beznadziejnym poziomie botów, o systemie itemów, do wad dodać brak observera, replayów. Popracuj jeszcze.

W końcu udało mi się wykopać z nadmiaru zajęć i przeczytać - niestety kolejna recenzja niedopracowana językowo.

Zacznijcie czytać swoje teksty, bo potem pojawiają się kwiatki typu: "Każdy wie, że w grę jak w każdą, przyjemnie się gra, gdy się wygrywa."

Wiem, też mi to zdanie nie pasuje, ale po prostu nie wiedziałem czym je zastąpić ;) - Iraasta

Krótkie, krótkie, i jeszcze raz krótkie, co zapewne powtórzę. Za mało LoL'a za dużo twojej przygody z MOBA.

Szczerze mówiąc to jest coś w stylu first-look, zagrałeś, było lepsze od HoNa, stwierdziłeś brak balansu, powiedziałeś że są dwie mapy i dałeś podsumowanie, w którym i tak o ilości map zapomniałeś (a to szybko powoduje monotonność)

Jednym zdaniem: Za mało omawianego tytułu.

Gdybyś dodał jeszcze opis interfejsu i coś więcej o postaciach (w końcu dzielą się na podtypy, nawet jeżeli każdego można w trakcie bitwy wyprofilować na prawie dowolną formę, od DMG przez DPS'a do Tanka, choć mamy Healerów, Ranged Damagów, Magów a nawet nie aż tak popularne buildy na Drain) to byłby to pełny first-look.

Dobra, pewnie wszyscy już to mówili. Po prostu nie śpiesz się tak z następną recenzją ;) .

LoL to delikatny temat i zawsze znajdzie się ktoś, kto podważy Twoje tezy. To tak samo, jakbyś napisał recenzję Metina2 uznając, że jest to dobra i grywalna gierka.

Swoje zdanie wyraziłem już w Próbnych Pracach. Za krótka, ogólnikowa... i graficzna.

tak w ogole, to na ulti karthusa w zupełności wystarczy banshe, a jak jeszcze zrobisz banshe + hourglassa, to raczej nie straszne Ci to jego ulti ; )

Odnośnie karthusa może być problemem ale to też zależy kim się gra np. W rankingowych gdy widze że ktoś wziął karthusa biore morgane i ulti karthusa jest wtedy wobec mnie bezużyteczne z powodu mojego ukochanego shielda :) (jedyne co to muszę mieć więcej ap od niego ) A odnośnie trydamere bardzo dobra postać jeżeli ktoś potrafi nią grać sam pare razy dałem rade wyrzezać cały przeciwny team bo owszem zaczeli od stuna potem jeszcze jakies slowy ale dlatego się bierze cleanse i ghosta a nie jak noobki ignite i heala lub inne ścierwo. Poza tym grając trydamere nie musisz przeżyć teamfightu wystarczy że dasz rade podczas niego zabić 2 lub 3 osoby to i tak jesteś na plusie :)

@Offtop

Najciekawsze jest w tym wszystkim to, że się wydało, iż Dzz jest ze wsi !;]

To śląski język "gamoniu" :P

karthus op wiekszej glupoty niewidzialem tarcza mordekaisera op a sam mordekaiser dostal tyle nerfow ze jest slaby

trynda op w late gamie tylko :D

karthus = banshee/zonya i ssie

trynda exuast i olewamy :D

mordekaiser kupa gowienka :D

1/5

A teraz w pełni subiektywnie ocenię recenzję , chciałbym jednak prosić - gorących , nadgorliwych , nadopiekuńczych , piszących posty bez sensu by nabić posty (Poza Guru oraz kilkoma osobami) administratorów , o kolokwialne "odwalenie" się ode mnie , jeżeli nie spodoba się wam moja ocena , a włączając "swoją" (waszą) internetową dobroć ,będziecie chronić recenzenta , nie podając żadnych argumentów na stosowną obronę . Guru napisałeś , iż LoL to delikatna sprawa , gdyż zawsze znajdzie się jakiś - Obrońca , malkontent minusujący grę itd. , jednakowoż recenzja nie jest przeznaczona dla osób , które już miały styczność z grą , acz właśnie dla tych co chcą zacząć grę , a dla takiej właśnie osoby ta recenzja jest "sucha" od informacji . Zacznijmy najpierw , iż aby dowiedzieć się nieco z tej recenzji musiałbym najpierw przejrzeć w necie parę istotnych rzeczy . Z ów recenzji dowiedziałem się , aż jest to gra lepsza od HoN'a , ale czym jest HoN ? Tego nie ma tutaj napisanego , no i w czym LoL jest lepszy , dalej nie wiem . Ciągnijmy dalej wiemy , iż jakieś "Postacie" są lepsze , ale w jaki sposób ? Co robi z nich "OP" , i jak mocny ma to wpływ ? No nic dalej nic się nie dowiedziałem . No to czego brakuje ? Wszystkiego , jak się prezentuje graficznie , jak z kosztami , na czym ta gra polega , gdyż no właśnie przypomniałem sobie , iż skąd miałbym wiedzieć co to "MOBA" ? tego nie ma w opisie . Minusy tej recenzji mogę jeszcze wypisywać dość długi okres czasu , ale po co ?

mordekaiser kupa gowienka

i właśnie po takich tekstach wiemy, że jesteś kompletnym laikiem jeśli chodzi o grę w lola. Nie bez powodu w 3/4 rankedach jest banowany na starcie.

Mi tam się podoba. Dziękuje dobranoc.

Heh :D

ty grasz na eu?:>

ile masz elo?...

mordekaisera banuja na 1000-1200 dalej juz nie bo jest useless

niema CC jesli niewiesz co to lepiej nie graj w lola kazdy go ignoruje bo ma maly dmg w late game

jesli wybijesz na 1300-1400 powiedz

must ban = RAMUSS,MALPHITE,AMUMU,EVELYNN a jesli by nie zostaly zbanowwane cos z tego to

it ot tak wiem ze malo grasz wiec nie gadaj mordekaiser to kupa gowna

must ban = RAMUSS,MALPHITE,AMUMU,EVELYNN a jesli by nie zostaly zbanowwane cos z tego to it ot tak wiem ze malo grasz wiec nie gadaj mordekaiser to kupa gowna

Ramuss, Malaphite, Amumu, Vlad i Morgana jak najbardziej ale Evelynn ?? Przecież jeżeli masz w drużynie dobrego w miare ogarniającego tanka z oracle elixir to Eve może iść sobie afk lub na miniony poza tym są jeszcze wardy więc naprawdę ktoś musiałby być mega ultra prosem żeby wszystkich jechać przy pomocy Eve (swoją drogą Eve jest moim zdaniem najbardziej nie przystosowaną postacią do gry zespołowej bo tylko czeka żeby kogoś dobić lub zksować) ale fakt faktem wszędzie jest pełno noobów którym szkoda kasy na elixir lub wardy dlatego Eve ma czasem łatwe pole do popisu.

ty grasz na eu?:>ile masz elo?...mordekaisera banuja na 1000-1200 dalej juz nie bo jest useless niema CC jesli niewiesz co to lepiej nie graj w lola kazdy go ignoruje bo ma maly dmg w late gamejesli wybijesz na 1300-1400 powiedzmust ban = RAMUSS,MALPHITE,AMUMU,EVELYNN a jesli by nie zostaly zbanowwane cos z tego to it ot tak wiem ze malo grasz wiec nie gadaj mordekaiser to kupa gowna

I tu widać Twoje ELO. Kto banuje Eve? Przecież to największy useless shit LoL'a. Już tylko twich bije ją na głowę.

No ale wiecie Xplode wyglasza herezje, i mysli ze jest panem Lol'a..

na 1500-1700 anajczestsze bany to rammus/malphite/kassadin/anivia/shen/vlad czasami jeszcze malzahar/irelia

I tu widać Twoje ELO. Kto banuje Eve? Przecież to największy useless shit LoL'a. Już tylko twich bije ją na głowę.

kiedys to byl must ban przed nerfem :-)

mogę napisać tylko zdanie pytające w tym wypadku. CO ZA pier**lony DEBIL PISAŁ TĄ RECENZJE ? nic nie wiesz o tej grze jesteś guwnem i nie pier**l mi tu bo cie znajde.

warn_ico.png
Warn za obrazę użytkownika. - crracked
warn_ico.png
Troche delikatnie go potraktowales. Serio, jestes zbyt dobry na ten brutalny, brudny swiat! Dodaje jeszce jednego warna, niech bedzie, ze za pisownie. - Dzz'