League of Losers

witam. chciałbym podyskutować tu o LOL'u. według mojej skromnej opini ta gra schodzi na psy. jakiś rok temu to była gra wyjeb.. w kosmos. naprawde dawała bardzo dużo frajdy , szczególnie gra z kumplami. a teraz... trolle opanowały tą gre. nieda się już zagrać mecza żeby nie trafić na trolla, nooba, afkera, feedera... lista niema końca. porównójąc tą gre kiedyś a dzisiaj moge śmiało stwierdzić że to nie jest ta sama gra. gra sie rozwijała natomiast ludzie którzy w nią grają przeciwnie. chyba z dobrobytu. LOL daje graczom wiele nowości , patchow, aktualizacji, champow... że ludzie chyba oszaleli z tego dobrobytu i trollują z nudów. jak tak dalej pójdzie rzucam tą gre. a co wy o tym myślicie? prosił bym o normalną poważną dyskusje a nie wulgaryzmy i kłotnie. chciałbym poznać wasze zdanie

PS. nie, nie jestem płaczką forumową która przegrała rankeda i musi się wyżalić . ja poprostu stwierdzam fakty

Kłamiesz i oszukujesz! precz z komuną

Boli ! Bożę ! Twoja ortografia ^^ " żucam " , no to rzucaj .

Nie rozumiem sensu twojego tematu, czego od nas oczekujesz?

Wsparcia? Słodkich słów typu " Nie tylko nie ty ! Zostań z nami ! " ?

Mówisz, że LoL schodzi na psy... Może i tak, to zależy z jakiej strony na to patrzymy.

Afkerzy? Trole? Nooby ?

W każdej grze tego typu znajdziemy masę tego : }

Więc?

Taaaaa, jeżeli na rankedach trafiają ci się trolle i feederzy non stop to ty chyba nie masz więcej niż 700 elo.....Owszem czasem trafi się jakiś troll, ale to nie jest przyczyna do płaczu.Albo jest też taka możliwość, że sam zaczynasz wyzywać od noobów ludzi i się potem dziwisz, że im się grać nie chce normalnie tego mecza.

widzicie o tym mówie. nie można nic napisać bo już cie za słówka złapią i wyzywają. społeczność lola... mi chodziło o wasze zdanie czy wam też tak trollują czy to tylko mi sie trafia... ale widze że nigdzie niemożna normalnie porozmawiać... ani na forum lola ani tu...

wnioskując, oto komunikacja lola: (mówie o zachowaniu)

atakujesz- otrzymujesz atak

nie atakujesz- otrzymujesz atak

widzicie czegokolwiek nie zrobie i tak bedziecie negatywnie nastawieni

Co prawda, dość ciężko było przeczytać pierwszy post. ale jego treść jak najbardziej sprawdza się z moimi odczuciami. Bardzo często w grze trafiają mi się trolle (także na rankedach) i osoby wyzywające od najgorszych. Niestety, ale nie ważne co bym nie odpowiedział i tak zostaję zjechany, czasami niesłusznie.

Rada ode mnie: znajdź sobie ludzi do gry i baw się razem z nimi. Wtedy twoje problemy z leaverami, noobami i afkami się skończą.

A co do noobów- bardzo często zdarza mi się widzieć osoby nazywające tak innych, wytykające im ich błędy, a samemu grając na takim samym poziomie i nie dostrzegając swoich błędów, dlatego na przyszłość staraj się używać określenia "noob" jak najrzadziej :)

@Exedro

Twoich postów praktycznie nie da się czytać a ty myślisz ze wszyscy będą cię traktowali poważnie?

Co do sytuacji w lolu to tacy ludzie byli tez wcześniej. Teraz jest ich więcej (proporcjonalnie do liczby wszystkich graczy) ale nie widzę sensu w takim narzekaniu. Znajdź sobie znajomych do gry i z nimi graj.

LoL to gra drużynowa, zawsze tak było i będzie ! Nie ma nic lepszego, jak znaleść 5 osobową ekipe znajomych i grać z nimi -.- Uwierz, mniej problemów.

ja gram ze swoimi znajomymi, nie gram z przypadkowo dobranymi osobami, jeśli już się zdarzy zagrać z losowo dobranymi graczami to nie zauważyłem wielu troli, afk i innych złych stworów, a jeśli już się trafi to będzie to 1 z 10, więc nie widzę problemu, a gram około 6 miesięcy

Tak do rankedów solo/duo też dobrze znaleść 5 osobową epikę......Tak jak mówie wyjdziesz z "elo hell" to skończą się nooby i feederzy, a jak ci coś nie pasuje, to nie widzę innego rozwiązania oprócz usunięcia gry.Dobrze zakładasz ten temat, aby podyskutować, ale co ci to da ?? Większość osób gra na tym serverze co ty.

Takie coś już było wałkowane tyle razy... Ale powtórzę to co o tym myślę.

W KAŻDEJ grze znajdą się idioci, świat jest ich pełen, a ty piszesz tu temat, w którym ludzie mają się żalić "tak, tak, pełno trolli i ludzie nie umieją grać z moim Dariusem AP w teamie" lub chwalić "co ty gadasz, LoL jest tak niesamowitą grą wymagającą skilla i do tego ma świetne community"? (nie, nie przeczytałem w całości twoich postów, ciężko je zrozumieć, więc się nie dziw) Kiedyś był lepszy? Masz na myśli czasy, kiedy mało osób w to grało i każdy nie wiedział o co chodzi tworząc "trollowe" buildy? LoL ma masę graczy, czasem trafi się ktoś "gorszy" (im więcej graczy tym większa ilość), ale bez przesady. Znajdzie się taka sama (jak nie większa) lista osób, z którymi gra to przyjemność. A jeśli gra z randomami nie odpowiada, to zbierz grupkę ludzi. W sumie tak się w to gra najlepiej. Śmiem twierdzić, że tak grać się powinno. Lepsze zgranie, większy fun, eksperymentowanie, a jak przegrasz - wasza wina.

Nie podoba się? Nie graj.

Podoba? Graj.

Proste.

Taka typowa "polaczkowatość". Narzekam, narzekam, ale brnę w tym dalej.

Ja pier**lę, znowu hejt lol'a. Nie chcesz to nie graj, nikt ci nie każe. Jest wiele innych typu moba. Na końcu napisałeś, że się nie żalisz, a mi temat na takie coś wygląda ;). Ja też nobuje, w tej grze - nie narzekam. Od mnie są lepsi gracze, z doświadczeniem, i wtedy dostaję po pupci :). Gram dalej, aby wybić ten 30 level, i cieszyć grą. Nie narzekać po 10 levelu :).

Nie miałem nigdy kilka gier pod rząd gdzie miałbym trolli. W lolu panuje taka niepisana zasada. Ty jesteś miły dla innych, inni są mili dla ciebie. Patrząc na ciebie coś mi się nie wydaje że tak jest. Poza tym grasz pewnie na nordic east, a tam zdecydowanie więcej trolli/noobków. Pozdrawiam.

Sparki, miałem się już nie wtrącać, ale już powoli irytuje, kiedy widzę takie komentarze. Na NE nie ma takiej masy trolli, jak myślisz. Na tych wychwalanych łestach i uesach też są, w takiej samej ilości i temu nie zaprzeczysz.

Znowu kolejny ,,pro'' gracz w ciągu 3 meczy znalazł trolli i się wkurzył.Jak mówili moi przedmówcy w każdej grze się tacy znajdą,a do ogólnej oceny czy trolle opanowały grę potrzeba zagrać ze 100 meczy na każdym szczeblu lvlowo-elowym.Ja osobiście trafiam na jakiegoś trolla raz na 10-20 gier.Większość ludzi jest spoko.

Znowu kolejny ,,pro'' gracz w ciągu 3 meczy znalazł trolli i się wkurzył.Jak mówili moi przedmówcy w każdej grze się tacy znajdą,a do ogólnej oceny czy trolle opanowały grę potrzeba zagrać ze 100 meczy na każdym szczeblu lvlowo-elowym.Ja osobiście trafiam na jakiegoś trolla raz na 10-20 gier.Większość ludzi jest spoko.

Kolega ma całkowitą rację. Btw, Trolle na niskim elo trafiają się o wiele, wiele częście, a ty może na takim jestes ... Na wyższym elo jest ich mało. :)

Taaaaa, jeżeli na rankedach trafiają ci się trolle i feederzy non stop to ty chyba nie masz więcej niż 700 elo.....Owszem czasem trafi się jakiś troll, ale to nie jest przyczyna do płaczu.Albo jest też taka możliwość, że sam zaczynasz wyzywać od noobów ludzi i się potem dziwisz, że im się grać nie chce normalnie tego mecza.

Do 1350 trafiaja sie takie ogary az milo jakbym mial wymieniac postacie i ich wyczyny na Rankedach bylby to bestseller na miare Harrego Potter w nowym sezonie to tragedia powiem tak [Enemy]Caitlyn 4/0 5min + Wieza padla ELO 1400 co do zalozyciela tematu niestety kolego masz racje lol spadl na psy glownie dlatego ze gra w to duzo dzieci i zaczyna sie robic z tego Metin2 spolecznosc opanuja 14/15 latkowie wyszczekani przez monitor a grupy osob z brakiem zaburzen hormonalnych i psychicznych beda chowac sie pod bandera swoich piatek co poskutkuje moim zdaniem odejsciem wielu starszych graczy na Dote2 zewzgledu na to ze jest po angielsku wiec wiekszosc dzieci zostanie przy lolu poniwaz zwyczajnie niebedzie im sie chcialo myslec tu jest plus lub rozszyfrowywac zastosowania itemu tu plus dotego dota od zawsze wymagala od gracza wiecej niz lol tu kolejny plus.

Jeszcze zachaczajac temat trolli RioT moglby zrobic rankedy nie od 30lvla lecz od min. 300 Win game [5v5] wtedy prawdopodobienstwo spotkania nie ogara spadloby drastycznie.

Ogolnie jezeli gra Ci sie podoba olej to ELO bo to tak naprawde nic nie znaczy znajdz sobie piateczke na swoim poziomie i grajcie zero spiny stresu wtedy ta gra jest naprawde piekna odpusc sobie solo/duo ew. jezeli jakis twoj znajomy wskoczyl teraz na wyzsze elo 1500+ graj z nim duo wtedy uda Ci sie wyskoczyc z elo hell aczkolwiek czeka Cie czesta gra supportem

W KAŻDEJ grze znajdą się idioci,

Niestety, w Lidzie Legend jest ich absurdalnie wielka ilość, i nie da się temu zaprzeczyć. Rada? Graj rankedy z ogarniętymi znajomymi, a jak nie ma nikogo dostępnego, to sobie pykaj normale z randomami. Tyle, co tutaj więcej można pisać.

Trolle czasami wydają się trollami, a to, że ty uważasz, że np. Yorick nie jest na jungle albo Soraka na mida no to cóż - zamknij się w jakimś stałym, niezmiennym miejscu.

Gra się zmienia, AFK byli zawsze, trolle tylko trochę zwiększyły swoją populacje a neo-kidy wystarczy wyłączyć na chatcie i da się żyć. Minusem tej gry są pospiesznie dodane champy, nieprzemyślane i bazujące na innych postaciach. Powinni skupić się teraz na rozgrywce i porządnym Trybunale.

Ja powiem tak, mam ludzi, z którymi mogę zawsze pograć, czy to 3vs3 czy 5vs5, a czy ktoś w przeciwnej drużynie feeduje/afkuje/trolluje, to już naprawdę nie moja sprawa.

Więc to jest moja rada, znajdźcie sobie kogoś do drużyny, a gra od razu jest przyjemniejsza.