za***iste polskie tlumaczenia teraz mozesz wyjsc i przeprosic ze uzywasz polskiego clienta leszczu a sam temat co do leblanc to jesli w miare ogarniesz combo to zawsze kupuj soulstealera jest to combo champion wiec jak napierdolisz sobie stackow to taka vayne albo graves pada na dwa hity ale jak kupujesz mejala to odrazu musisz zaczac gankowac inne lane nawet glupia asysta sie przyda i ch*ja prawda lb na team fight sie nadaje jak soraka na jungle. Lb to typowy nuke czyli wpadasz w jednego przeciwnikia i go niszczysz. Spelle do lb to standard flash + ignite i nigdy niczego innego nie bierzesz.Tutaj kolega up cos o morganie wspomina proponuje ci wyjsc morgana jest najlepszym nuke wiec taka lb moze laseczke jej zrobic wiec czemu mowisz cos co jest oczywiste gdyz jesli grasz przeciw ogarnietej morganie to mozesz juz wyjsc bo ja nie widze odpowiedzi na ten moment na morgane na mid wiem bo sam nia gram
Bardzo dobra kultura osobista.
ch*ja prawda lb na team fight sie nadaje jak soraka na jungle
Dam ci przykład.
Grasz lb na midzie jesteś dobrze nafeedowany, ale na bocie w enemy teamie biega sobie 15/0 adc, dochodzi do team fightu.Enemy adc schodzi od ciebie na 2 strzały, dzięki czemu team fight wygrany.......
Spelle do lb to standard flash + ignite i nigdy niczego innego nie bierzesz
2x odskok+flash po co ci to ?? Rozumiem może enemy mid ma mobilną postać, to ewentualnie wtedy sobie weż flasha, ale jeżeli enemy mid nie ma ani 1 doskoku to na co ci ten flash ??Chyba, że mają jakiegoś silenca.
Tutaj kolega up cos o morganie wspomina proponuje ci wyjsc morgana jest najlepszym nuke wiec taka lb moze laseczke jej zrobic wiec czemu mowisz cos co jest oczywiste gdyz jesli grasz przeciw ogarnietej morganie to mozesz juz wyjsc bo ja nie widze odpowiedzi na ten moment na morgane na mid wiem bo sam nia gram
Ehhhh..Owszem morgana to kontra praktycznie na każdego ap, ale na mida może pójść talon, pantheon, urgot, gankplank, a na topa vlad.
Ale według mnie i tak najlepszym nukerem jest brand.Easy farma, stun, a z ulta ma też bardzo dużego dmg.
tak jak ktos wspomnial wyzej, lb jest dobra na fighty 1v1, praktycznie nie przydatna dla teamu.
Najbardziej liczy się early game, jeżeli grasz lb na midzie i nie dasz farmić enemy midowi, to late game ma zdupiony.
@Edit
a po co na amumu flash skoro ma stuna ktory go przyciaga? A po co na malphite flash skoro ma dasha z ulti? Mowisz 2 x odskok>? Ja mowie gowniany silence od blitza na 0,5sec albo od garena na dwie i twoj odskok zdziala tyle ile polacy w 1939
Tak, tylko że amumu nie zawsze możesz użyć przyciągnięcia, np nie ma minionów, malphite ma dużego cd z ulta, więc flash także potrzebny.
Napisałem już to czy bierzesz flasha zależy też od przeciwnego teamu