Legion dopiero we wrześniu?

79325275.jpgâ

Co macie zamiar robić przez następne 10 miesięcy w wowie ? Ja przyznam, że zupełnie się takiej daty premiery nie spodziewałem - bardziej liczyłem, że dodatek zadebiutuje w okolicach marca, kwietnia, ale wrzesień ?! Nie dość, że już teraz ludzie się nudzą, bo większość siedzi w garnizonach, z nudów łapie mounty i zdobywa achivmenty do tego liczba subskrybentów cały czas spada, więc nie wiem co za "łeb" wymyślił, żeby nowy content wprowadzić dopiero za ~10 miesięcy.

Wiem, że będzie jeszcze patch 6.2.3 z sezonem 3, ale chyba nie na taka informacje gracze liczyli. Ja osobiście czuje lekkie rozczarowanie, choć wiadomo... jeśli dodatek ma sprawić , ze wow wow odżyje i będzie co robić przez długi czas, to mogę zaczekać. Ja osobiście suba mam do 7 grudnia. Później prawdopodobnie zrobię sobie przerwę, aż do prepatcha...

A tutaj Q&A z blizzcona

http://www.mmo-champion.com/content/

Ja zapewne w okolicy świąt założę sobie nową postać i będę ją przygotowywał krok po kroku do nowego dodatku. Co do wyjścia dodatku, ogólnie jest to termin wakacji. Wrzesień jest tu ostatnim możliwym terminem. Wydaje mi się, że wydadzą grę gdzieś w okolicy filmu Warcraft lub lipiec.

Tak jak mówi Vrathe, wrzesień jest ostatnim terminem.

Ja przygotowuje sobie powoli warlocka, chociaz nie wiem czy nie zmienię na demon huntera :) Ciekaw jestem artefaktu do demonology(jakas czaszka) i samego speca. Summonowac hordy demonów i buffowac je, mysle, ze bedzie ciekawie.

Mnie się akurat tydzień temu sub skończył i pewno do nowego roku nie będę aktywować. Draenor pathfindera już odblokowałem, Corrupted Ravena za 150k apexów wygrindowałem i przestałem robić cokolwiek. Ostatnio na 65 poziomowej pandarence rogue, latałem po Azeroth i bawiłem się w archeologa. Jeszcze mi zostało zebranie w sumie tych tomów z raidów, ale nie mam sił na to. Najchętniej poznałbym już datę wejścia nowego dodatku, bo napewno kupie i napewno wcześniej sobie zrobie Worgena huntera. Ogółem moim zdaniem Legion jest dodatkiem na którego warto poczekać bo wprowadzi dużo nowości.

Najszybsza data to 21 czerwca, bo chyba wtedy lato sie zaczyna. 21 wrzesień to termin ostateczny. Myślę, że aż tak długo czekać nie będzie trzeba.

Trzeba poczekać jeszcze na wersje digital w rodzimych sklepach za rozsądniejszą cene. BTW Deluxe już kosztuje 59 nie 69 patrząc na moją oferte na battlenecie. 49 euro to jakieś niecałe 500 zł , więc wydatek wielki, ale w naszych sklepach internetowych pewno znów będzie do 150 zł jak z Wodem, Pandami itd. Oczekuje , że Legion zostanie wydany po filmie Warcraft, aby napędzić sprzedaż i zwiększyć ilość subów i mam nadzieję iż owy film dotrze do naszych kin również , bo chętnie wybrałbym się na niego.

49 euro to niecałe 500 zł? Jak to.

49 x 4,27 = około 210zł ;>

A nie, przepraszam pomyliłem się to tylko jakieś 250 zł za dodatek. 10 euro to jakieś 50 zł na nasze. Żeby nie offtopować, ciekawe czy doczekamy się śmierci naczelnego badassa przymierza czyli Variana Vrynna i kto go zastąpi na fotelu lidera? Chciałbym by była to Jaina Proudmoore, bowiem to jedna z tych ciekawszych postaci jeżeli chodzi o ludzkość.

Przecież Variann ma syna. O_o

Variana zastąpni Anduin co jest oczywista oczywistoscia. Jaina to teraz chora psychicznie kobieta, jest silnym magiem ale zdrowa na umyśle to ona nie jest. Bardziej od Variana ciekawi mnie historia Sylvanas bo ciekawe czy znajdzie ona nowe Valkirie, które będą ja dalej wskrzeszać czy postanowić umrzeć już na zawsze :P.

Sylvanas nie może umrzeć, bo już nie żyje. Użyła Valkyrii, by wyciągnąć się z przepaści, w którą rzuciła się po śmierci Arthasa. To jest jej przekleństwo.

Jak valkirie się skończą to i skończy się Sylvanas :)

Khadgar w Legionie zostaje liderem Kirin Tor. Jaina się o to obraża i znika. Tyle o niej wiadomo.

A w ogóle jak wam sie podoba Sylvanas w tym trailerze ? Bo dla mnie jakoś średnio wypadła... stara Sylvanas miała w sobie, to coś :P

https://www.youtube.com/watch?v=S2pS7OcyH20

Sylvanas to Sylvanas ta z trailera może być ciekawsza bo czemu nie. Co do dodatku to kiedyś wychodziły co 2 lata. A między podstawką a tbc 26 miesięcy, gra miała dużo mniej funkcji a jakoś ludzie nie narzekali że nie będzie co robić przez ten czas.

Sylvanas to Sylvanas ta z trailera może być ciekawsza bo czemu nie. Co do dodatku to kiedyś wychodziły co 2 lata. A między podstawką a tbc 26 miesięcy, gra miała dużo mniej funkcji a jakoś ludzie nie narzekali że nie będzie co robić przez ten czas.

bo kiedyś były 3-4 tiery raidowe na dodatek, wod ma tylko 2

Nie do końca wod miał w sumie duży kontent były 3 tiery tak jakby bo HM BRF HFC. Problemem wowa moim zdaniem jest to że blizz wypalił się z pomysłów i na siłę próbuje zrzynać sandboxowe rozwiązania od innych zamiast po prostu dawać nam częściej kontent pve i pvp.

Na tym dodatku ludzie którzy graja pve nie mieli na co narzekać w porównaniu do tych którzy graja pvp bo blizzard całkowicie olał tych graczy.

Na tym dodatku ludzie którzy graja pve nie mieli na co narzekać w porównaniu do tych którzy graja pvp bo blizzard całkowicie olał tych graczy.

Tak, to prawda. Holinka (człowiek odpowiedzialny za PvP) obiecywał na Blizzconie, że WoD będzie najlepszym dodatkiem dla graczy PvP. Wiadomo jak to się skończyło: zero nowych aren, zero nowych battlegroundów, a tylko te Ashran (które jest już trochę poprawione patchami). W zdobywaniu gearu też nie jest kolorowo. Miałem przerwy w WoWie, ale nie przypominam sobie żeby rozwój postaci odbywał się tak szybko. Cały gear za conquest to kwestia dwóch tygodni grania.

Wracając do tematu, od zapowiedzi patcha 6.2.3 można było się domyślać że dodatek wyjdzie latem. Wystarczyło przeanalizować długość ostatnich sezonów przed kolejnymi dodatkami(~30 tygodni). Moim zdaniem premiera dodatku nastąpi tydzień po premierze filmu Warcraft. To byłby dobry krok marketingowy.