Jeśli komuś to pomoże mam tu ciekawą odpowiedź od gracza co nie dawno miałem problem z wyborem priva on mi pomógł
"Na moltenie nie polecam grać. Dotacja, bugi, kolejki, lagi no i to jednak zagraniczny chociaż co kto lubi. Atlantiss mało ludzi i cata a póki co serwery pod cata + są pobugowane i nie do końca takie jakie być powinny. Jeśli chcecie najsprawniejszy i równocześnie posiadający max ilość graczy online to serwer sunwell, na prawdę technicznie w porównaniu do reszty serwerów to nie ma co równać, gorzej ze społecznością gimbusów i trolli przez co trzeba wyłączać chat lub ignorować co trzecią osobę. Theatre of dreams bez takiej rażącej liczby dzieci neo, ale mało online i słabszy technicznie od sunwella, jeśli chodzi o bugi i ilość działających rzeczy. Z TBC to hellground, choć ten serwer już nie jest tak dobry jak kiedyś. Zadowalająca ilość online w okolicach 1,5k, trzyma się już kupę lat. Żeby ułatwić podam od najlepszego jeśli chodzi o sprawność techniczną, ilość online czyli ogólnie taki overall, komfort grania oraz ocenę moim zdaniem."
"Sunwell (3.3.5 wotlk) 4,5/5
Hellground (2.4.3 tbc) 4/5
Atlantiss (4.0.6 cata) 3,8/5
Theatre of Dreams (3.3.5 wotlk) 3,6/5
Molten (3.3.5 wotlk) 3/5
Molten (4.3.4 cata) 2,8/5"