Witajcie krótkie pytanie, gdzie bardziej opłaca się grać jeśli nie chcemy wydawać ani złotówki na grę??
Lineage2 4game czy NCSoft
Pod względem oszczędności to 4game na bank.Jak szukasz większych lagów ale też multi większej społeczności oraz dużo bardziej pieniądzożernego IS to spróbuj na NCsofcie .Polecam L2pl od 4game,jest trochę ludziów,miła atosfera,każdy koksa zawzięcie i jest ok.Atmosfera jak na jakimś dobrym privie,nie ma zbyt dużych lagów,czy ścinek,server nie jest zapchany po brzegi,ale pusto też nie jest,zero chamskiego flame na czacie,jest dobrze.Tu masz link do klienta polskiej wersji L2 Lineage 2 PL — 4game.
Również polecam nasz serwer. O dziwo nie było żadnych polaczkowych kłótni na czacie. Ogólnie fajnie się gra
Oczywiście że 4game i nie jest strasznie jakby się wydawało. Po za tym bardzo fajnie się gra szczególnie w klanie GZ... NCSoft jest słaby i jest wysoki ping dla europejczyków i nikt mi nie powie że nie bo niestety tak jest.
Aha ok już wystarczająco mnie przekonaliście do 4game
Btw. wpadnijcie jutro ok południa do mnie na stream może pogramy razem w L2
Cóż, tego typu tematów było już pełno i zawsze polecam NCSoft. Gram tam już kilka lat i nigdy nie narzekałem na lagi. IS wcale nie wpływa bardziej na grę niż ten u 4game, chyba, że ktoś uznaje +15% szansy na encha za szczyt Pay2Win (swoją drogą, są one rozdawane przy każdym evencie). NCSoft posiada również większą ilość eventów i szybko wchodzą patche.
NC soft czyli 90% botów i pvp programów. Pytanie czy wolisz grać z ludźmi czy z robotami. Na 4game botów raczej nie uświadczysz, bo servery używają bardzo dobrego zabezpieczenia frosta. Dzięki temu odpalenie bota czy innych programów jest bardzo trudne. Nawet jeśli komuś się uda obejść zapezpieczenia to w ciągu kilku godzin/max dni jest banowany. NC soft to raj dla cheaterów i boterów, bo prawie każdy tam jedzie na programach i nie ponosi żadnych konsekwencji . Co to L2 store to NC Soft JEST w 100% pay to win. Ci, którzy mają dużo kasy biegają tam z broniami latarkami ++ jak w star warsach. Na 4 game nigdy nie było i jak zapewniają admini nie będzie żadnych OP enchantów broni oraz innych rzeczy dających ewidentną przewagę w pvp. Jedyne co możesz sobie kupić na 4 game jest 2x exp, exp runki, buffki/ciasteczka, czapki itp. czyli nic co wpływa znacząco na grę. 4 game wygrywa z NC Softem niemal w kazdym aspekcie
zgodze sie z wiekszoscia przedmowcow, 4 game jest o niebo lepszy. NCsoft tak jak webzen stawia na IS co totalnie niszczy gry...
Ilu z was grało na tyle długo na NCSofcie, aby się wypowadać o nim? Biegam w itemach R99 na +21 z full elemental. Na drugiej postaci mam R95 na +16. Na grę nie wydałem ani grosza. W IS są: runki na expa/vita itd., podstawowe buffy Iss'a na godzinę, mounty, kamienie na +15% szansy na ench (które są z każdego eventu) oraz shoty. I to wszystko. Większość jest jeszcze tradeable. Naprawdę, to jest P2W?
Boty? Chyba do 87lvl'a. Gdzie on ma siedzieć? Na swampie?
Jeden klan użył raz TargetBota na siegu. Jeszcze się nie skończył, a oni byli już zbanowani.
4game
Oczywiście, że NCSoft. Ci co mówią o wysokim pingu to chyba nie grali, jest o wiele większa społeczność i to co mówił Might Tay, IS nie jest p2w, a na europejskim jest premium account, a to, że są boty to bajki wyssane z palca.
hmm
no już można się zacząć faktycznie zastanawiać.
Oczywiście, że NCSoft. Ci co mówią o wysokim pingu to chyba nie grali, jest o wiele większa społeczność i to co mówił Might Tay, IS nie jest p2w, a na europejskim jest premium account, a to, że są boty to bajki wyssane z palca.
Najśmieszniejsze jest ostatnie zdanie. Każdego dnia gdy zaglądam na forum nc softu z przyzwyczajenia widze te same tematy... boty tu tu i tam.... zero reakcji ze strony gm... ogólnie cały nc gra na botach bo tak jest wygodnie.. tam nie ma żadnych zabezpieczeń
Ilu z was grało na tyle długo na NCSofcie, aby się wypowadać o nim? Biegam w itemach R99 na +21 z full elemental. Na drugiej postaci mam R95 na +16. Na grę nie wydałem ani grosza. W IS są: runki na expa/vita itd., podstawowe buffy Iss'a na godzinę, mounty, kamienie na +15% szansy na ench (które są z każdego eventu) oraz shoty. I to wszystko. Większość jest jeszcze tradeable. Naprawdę, to jest P2W?Boty? Chyba do 87lvl'a. Gdzie on ma siedzieć? Na swampie?Jeden klan użył raz TargetBota na siegu. Jeszcze się nie skończył, a oni byli już zbanowani.
Jeśli nie wydałeś ani grosza a biegasz w takim sprzęcie znaczy, że l2w wciąż ma się jak najlepiej na nc west. Od zawsze rozpoznawalnym ich symbolem były działające boty. Widze, że nic się nie zmieniło
Zeby było śmieszniej opowiem taką anegdote. Przyszło kilku gości z nc soft na EU w nadzieji, że coś zdziałają. Pierwsze ich pytanie na global chacie "jak odpalić bota"? Naprawde szkoda czasu na nc sh it pełen boterów i pvp programów. Lepiej grać samemu i doskonalić się w pvp niż próbować zabić nc-roboty
Nigdy w życiu nie odpaliłem żadnego bota do L2, nawet za czasów gdy grałem jeszcze na privach. Cały ten gear jest wynikiem mojego czasu włożonego w tą grę oraz szczęścia.
Nie neguję, że na NCSoft nie ma botów. Jednak jest to tylko procent, odsetek graczy. Byłem w wielu klanach, CP itd. i w każdym używanie bota było niedopuszczalne.
Co do twojej "anegdotki": Skąd wiesz, że przyszli z NCS? Znasz ich?
Innowa świetnie zrobiła i zaprojektowała mikropłatności na swoich serwerach. Jedyne funkcje warte uwagi to 2x exp. Ale bez tego da się żyć.
@up
No niby tak ale troszkę odstrasza konto premium
Premim x2 exp + dual box jesli to odstrasza to , polecam nscosft na ktorym mozesz wl 10 kont naraz Ile to razy widzialem sznureczek 5 postaci ^^ I nie jest tak jak might mowi ze tylko na swampland na gardenie i inych spotach tez pelno.
Wymień mi wszystkie miejscówki, gdzie można siedzieć samemu (tylko z buffami Iss'a) od 85lvl'a.
Swampland - logiczne
Dolny GoG - exp gorszy niż na swampie i mocniejsze moby
Altar - tak samo jak GoG
Chyba tyle. Wszystkie trzy od pewnego momentu są nieopłacalne.