Cześć.
Chciałbym się co nieco dowiedzieć o L2 i RQ
Czy warto zagrać w którąś z tych gier?
Jakie są ich plusy i minusy ?
I jak jest z expieniem(szybko,wolno)?
Z góry dzięki
Cześć.
Chciałbym się co nieco dowiedzieć o L2 i RQ
Czy warto zagrać w którąś z tych gier?
Jakie są ich plusy i minusy ?
I jak jest z expieniem(szybko,wolno)?
Z góry dzięki
RQ wbilem spojrzalem na IS = uninstal . Takiego p2w dawno nie widzialem : bosty do statystyk na 60 min , potka instantowo leczaca cale hp i manne , itemy zwiekszajace szanse ulepszenia 2 x / 4x / 6 x ( to tylko czesc z tego co tam jest napakowane ) . Wiec pomiedzy tymi 2 oczywiscie L2
Serio
Myślałem że IS jest w miarę dobry
No dobra a co z L2 ??
No dobra a co z L2 ??
L2 jak zwykle nieśmiertelny. Po moich wrażeniach z CBT RQ śmiało mogę powiedzieć, że nie ma nawet najmniejszego sensu porównywać tych dwóch gier. Jedyny pozytywny aspekt Royala to walka, która mimo Point`n`Clicka sprawiała wrażenie bardzo płynnej.
RQ wbilem spojrzalem na IS = uninstal . Takiego p2w dawno nie widzialem : bosty do statystyk na 60 min , potka instantowo leczaca cale hp i manne , itemy zwiekszajace szanse ulepszenia 2 x / 4x / 6 x ( to tylko czesc z tego co tam jest napakowane ) . Wiec pomiedzy tymi 2 oczywiscie L2
Wszystkie te itemki można kupić za kasę zdobytą w grze, także IS nie jest wcale dużą przewagą...
Ów potka ze statystykami można użyć tylko jednego rodzaju, a potki które przywracają życie raz na 60s IS nie jest taki zły... Polecam Royal Questa z racji że jest to świeżutka produkcja.
w Lineage 2 jest nawet wiecej ludzi na privach niz na polskim oficjalnym RQ gralem CBT i mam dosyc zbyt nudna gra potem zwlaszcza bitwy o zamki na ktore moga tylko isc 4 osoby z 1 gildi.
@Up. 4 osoby w jednym party. Ale zapisać się może kilka. Minus taki, że wtedy drużyna która zdobyła zamek nie może uczestniczyć w kolejnym oblężeniu.
Is nie jest przesadzony. W każdej grze F2P są bonusy w postaci zwiększania szansy enchantu, jakieś tam potki. A te poty z IS tak naprawdę nie dają jakiejś kosmicznej przewagi. Większość itemów (nawet premka na 3-7 dni) jest do kupienia za walutę z kart. To samo artefakty dające 5% do hp. Nie mówiąc o możliwości uzyskania z tego z instancji zamkowej, czy jako drop z RB.
Od siebie polecam:
Jeśli grać na officjalu- Royal Quest. + taki że jest po polsku, chodź niektórych to też może odrzucić
Jak chcesz grać na privie to Lineage 2. Według mnie officjalny i aktualne kroniki L2 to już nie jest ta sama gra. L2 skończyło się na kronice "Gracia Final" reszta jest jakby robiona na siłę.
T4l4r wszedł trool powiedział co wiedział i wszyszedł, każdą rzecz is'a da się wydropić is to wygodniejsza droga, pozatym mam dowód na to że lieage tez jest item shop zwłaszcza na prywatach jest go dzużo gidze donatorzy też dostają wpasione rzeczy. nie wiem jak jest na pl ale tego co mi kolega mówił który to tam mało ludzi siedzi na wet jakieś boty spotkał mówie tu l2 pl. a na prywatnych to różnie jest. co do royala to tak premka dużo daje ale najlepej urzyć na 40+ bo do 40 większy masz exp z questów. a tym is to nie mam tak zle bo np ja kupie item i mogę go wystawić za golda. więc jak by nie porównywać to i tu masz p2win.
Nie no patrząc na to co piszecie to chyba wybiorę Royal Quest A co do L2 to jedynie bym grał na globalu bo privy do mnie nie przemawiają
A ja już jestem oddany globalnym grą
Ale tak czy siak dzięki wielkie za pomoc macie lajki
w RQ nie masz tak dobrego pvp craftingu epic bossow i siege jak w L2. RQ bardzo duzo brakuje do L2 juz widze w RQ pvp 200 vs 200 albo wiecej hehe zadna gra nie ma szans pokonac L2 od 10 lat ludzie ciagle w to graja oczywiscie nowsze kronikki lepiej sobie odpusic i grac tak jak ja na interlude i max do H5
w RQ nie masz tak dobrego pvp craftingu epic bossow i siege jak w L2. RQ bardzo duzo brakuje do L2 juz widze w RQ pvp 200 vs 200 albo wiecej hehe zadna gra nie ma szans pokonac L2 od 10 lat ludzie ciagle w to graja oczywiscie nowsze kronikki lepiej sobie odpusic i grac tak jak ja na interlude i max do H5
tylko jak chcesz grac na globalu na interlude jak tam jest najnowsza napisał że privy go nie ciągną a z twojego posta wynika że tylko na privach da się grać.
Polecam L2 świetny grindownik na nudne wieczory Na początku klika questów a potem już expisz, expisz i jeszcze raz expisz. Royal Quest Jest grą full P2W chyba jest jeszcze bardziej p2w niż NosTale który według mnie był uważany za dotychczasowego króla Item shopu, Podsumowując, masz hajs i mozesz wydac go na gre to graj w Royal Quest, lubisz zabawe w expienie, bez koniecznosci IS, graj w L2
[...]Podsumowując, masz hajs i mozesz wydac go na gre to graj w Royal Quest, lubisz zabawe w expienie, bez koniecznosci IS, graj w L2
Wyprowadź mnie z błędu, bo może nie jestem aż tak doinformowany ale wydaje mi się, że Premium jest w pewnym momencie gry niezbędne.
bez premium placisz kase za teleporty. za deada masz 10 min kare do statów przez co nie da sie expic i duzo tego. w dodatku sporo ludzi juz spami na forum RQ ze IS jest przesadzony i sporo osob juz odeszlo bo to czyste p2w zwlaszcza jak bedzies chcial robic itemki na wyzszym lvlu na +10
Wyprowadź mnie z błędu, bo może nie jestem aż tak doinformowany ale wydaje mi się, że Premium jest w pewnym momencie gry niezbędne.
To jak zajdziesz daleko w tej grze bez IS, to mi napisz wiadomość
l2 ostatnie kroniki na oficjalu innovy czy na us sa slabe, grind, grind i jeszcze raz grind, bez stalego party i napieprzania codziennie przez x godzin nie ma sensu - solo malo sie osiagnie. Samemu grac niby mozna ale jeszcze gorzej, nie wiem jak obecnie wyglada l2 po zmianach, ale duzej roznicy nie oczekuje. Jak konczylem na offie granie to ludzie szukali osob do stalych party warunek dyspozycyjnosc codziennie np od 20-24 (roznie z tym bywalo - niektore swiry od 17.00 do 24.00 non stop grindowaly). Ja sie drugi raz nie dam na l2 naciagnac, to juz nie to samo co bylo na c4 czy hellboundzie ze zgranym klanem. Bez premium w l2 na offie zapomnij zeby szybko wbic w miare wysoki lvl, lvle ida pozniej wolno, jak zla klase wybierzesz to nawet ciezko bedzie w party z randomami isc - albo wieki czekac na jakies random party. Jesli l2 to tylko c4 lub hellbound na jakis privie ale z plikami offowymi i zeby bylo wsio jak na offie, a nie np laczenie subclass itp.
RQ - solo nawet fajnie sie pogrywa, takie mu online jak dla mnie w nowej odslonie, w sumie nic szczegolnego. IS jest totalnie z d*py, p2w wiec pvp mija sie z celem, ktore i tak jest slabe.
To jak zajdziesz daleko w tej grze bez IS, to mi napisz wiadomość
Wydaje mi się, że zadałem pytanie ale chyba mnie nie zrozumiałeś albo ja niejasno się wyraźiłe.
Wyraziłem powątpiewanie w brak konieczności używania Premium w L2 i prosiłem o weryfikacje tego czy mam rację.
Weszli psycho-fani RQ i zaczęli wychwalać pod niebiosa.. Wszedłem - i nawet nie dałem rady z takim IS wbić lvl takiego jak podczas bety, na PvP jechali mnie jak świnie, wystarczy że wydali na IS i zrobili sobie geara +8/9 i potki.
Ja podziękuję za takie walnięte IS, mają politykę bardziej pieprzniętą od GF.
A w L2 gram BEZ premium i IS już 3 lata, i jakoś sobie radzę doskonale .
2 dzień OB gosc biega z +10 dowod http://forum.muve.pl/index.php?/topic/978-10/ . I teraz do tych co pisza ze nie ma p2w no to za ile nafarmicie na taka bron ? Za 3-4 miesiace + ? O ile wogole dacie rade . Liczac w goldzie beda to bajonskie sumy ^^