Lol Solo Top

Witam. Mam pytanie jakiego solo topera kupic . Zastanawiam sie yorick , renekton , riven . Obecnie jestem na 1200 elo i chcialbym sie dowiedziec ktory z nich owni topa i ktory ma najwieksze szanse na zwyciestwo . Za wszelkie rady dzieki

Temat do zamkniecia

riven nawet nawet na ucieczke renkton duzo zadaje dmg i troche sie ulecza a yorick on jest łatwy :) według mnie wybierz renkton-a

Yorick- niszczy wszystko na topie(na mida rowniez sie nadaje) Jest troche nudny ale jak najbardziej polecam.

Riven- fajna mobilna postac mozna nia junglowac jednak troche trzeba nia pograc. Niestety nie counteruje wszystkiego tak jak yorick. Jednak jesli dobrze sie wyfarmisz to

do zrobienia carry, riven jak najbardziej.

Jesli chodzi o renektona to nawet dobra postac, ma duzy dmg i fajne ulti (przydaje sie do bait'u) Jednak moim zdaniem solo queue renektonem na rankedzie to kiepski pomysl. Zbyt duzo counter pick'ow.

Ok thx ale co kontruje renka waszym zdaniem . Czytalem troche o nim i ma dobry dash escape tez ujdzie wiec nie powinno byc duzo cp na niego

Mordekaiser pod offtanka AP Warmong Hextech Rabadon Warmong Buty te ze skrzydelkami Licz Bane ( wyciagasz 400 AP i 4k + zycia = nie do zdarcia

WuKong pod Offtanka

GP tez jest dobry (runy pod crt)

Yorick wszystko niszczy i wszystko countruje? http://lolcounter.co...p?search=Yorick NOPE

Co countruje Renektona? http://lolcounter.co...search=Renekton

Na wszelki wypadek napisze co znaczy Weak Against i Strong Against:

Weak Against - słaby przeciwko

Strong Against - mocny przeciwko

Nie ma za co, jak zawsze jestem pomocny, czy cos jeszcze wyjasnic czy sami wpiszecie w google np. CO COUNTRUJE TEEMO?

Edit

Albo DLACZEGO BLAINDY TIMO NIE DZIALAJA NA AP CARRY??? ^___^

Na 1200 elo nie musisz martwić się ,aż tak ,że coś Cię zcountruje ... a nawet jeśli i tak nie oznacza to ,że przegrałeś linie.

Polecam yoricka najciekawiej nim się gra z całej trójki oraz najlepiej carryje,

Singed, tyle w tym temacie. Najlepszy solo top razem z Riven. Poza tym, ten remake na Xin Zhao wygląda dość ciekawie

Zastanawiam sie jescze nad riven nadal poniewaz widzialem ze sieje duzy zamet w tf, Na obecnym elo jakim gram riven potrafi carrowac gre w 80 procentach

Polecam Tobie Yoricka, na topie niszcze wszystkich, oprócz ogarniętego Cho'Gatha.

Riven również bardzo dobra postać, ale Riven

Kupuj Dariusa, Kennena lub Shena - te postacie nie maja sobie równych na topie( oczywiście jak się umie nimi grać) ;]

Ok zdecydowalem sie jednak na yoricka na 3 grane ranki elo poskoczylo do 1340 , Z gory thx za pomoc w terazniejszym czasie bd zbierac na riven : )

1240 * xD

warn_ico.png
Warn za double post. Od takich poprawek jest opcja "edytuj". -Revolutio

Shen juz nie jest taki viable, ze wzgledu na duzy cd na ulti ;-) A co do tego "polecam tobie XXXXX postac bo niszczy wszystkich" to nie bede komentowac, ty bierzesz yoricka, ja biore cho, ty bierzesz olafa, ja biore teemo etc etc etc

Irelia..volibear i shen i nic do gadania.

No chyba mylisz sie z irelia . Wystarczy ze yorick zaspamuje skilami i po ireli na topie

@UP yorick na topie kontruje prawie wszystko, a samego yoricka kontruje wszystko co ma jakiegoś dobrego escape, burst dmg(akali, cho gath, renekton, możliwe, że nawet lee sin).......ale mimo to irelia to bardzo dobry champ, dobre survi, true dmg z w i life steal robią swoje, jeszcze doskok i stun, jeżeli ogarniesz to jest to moim zdaniem jeden z najlepszych solo toperów, aha no i jest jeszcze fun ;).

Z volibearem się nie zgodzę, moim zdaniem dużo postaci ją kontruje, jak volibear to tylko na jungle.

shen baaaaardzo dobra postać na topa taunt i shield....:P.

Riven stun shield+dobry dmg....jedna z lepszych postaci na topa

shyvana pamiętam jak nią tylko kiedyś grałem, ms+dmg z w, obniżenie arma, doskok, no i jeszcze double dmg z q :D.

Xin zhao......kiedyś był dziadowy, ale teraz jest po prostu booski, dobry ecape z ganku dzięki swojemu ulti, baardzo dobry dmg z q (z nastackowanym bloodthisterem carrujesz grę)

Rene, nie ma jakiegoś strasznie dużego dmg, ale jest po prostu booski+ ulti które daje ci hp.

Irelka, Yoric nic dodac, nic ujac. =)

Widzę, że pełno tu fanatyków Yorick :). Ciekawy jestem czemu nikt nie wspomniał o takich postaciach jak: Maokai, Rumble, Warwick czy Jax. Postacie również ciężkie do skontrowania, a skontrowanie ich wymaga również dość sporych umiejętności. Osobiście polecałbym ci kupienie, którejś z tych 3 postaci, ponieważ to co wyprawiają w Late podnosi gacie do góry ;).