LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Po pierwsze to nie opłaca się kupować run do 20 lvl, strata ip.Runy AD9x AD9x Armor9x M.Res flat3x ADRuny AP9x M.Pene/AP9x HP per lvl9x M.Res flat/AP per lvl3x AP

Można też pomyśleć nad lifesteal quintami pod AD, tak samo jak flat HP sealami na obie strony - dają najwięcej w ścisłym early.

nervarien to nubek ktory nagrywa poradniki na brązy bo inaczej by nie ogarnął ;P nie polecam

Nie to żebym był zgryźliwy, ale żeby każdy pros z tego forum był w tym challengerze eune, w którym był nerv... :>

Też myślałem aby polecić runy pod kradzież życia, bo powoli wracają do łask. A niech ktoś mi powie, był pomysł z runami na as. Co takiego nam, to daje na carrym ? No bo nie składamy samego bulidu, pod as tylko standardowe adc. Więc pytam na co komu runy pod as ? Jednak po złożeniu PD, coś to daje w ogóle ?

Czy zna ktoś stronę która stworzy mi sygnaturę do LOL'a ? Musi obsługiwać specjalne znaki takie jak : ł,ó itd.

Też myślałem aby polecić runy pod kradzież życia, bo powoli wracają do łask. A niech ktoś mi powie, był pomysł z runami na as. Co takiego nam, to daje na carrym ? No bo nie składamy samego bulidu, pod as tylko standardowe adc. Więc pytam na co komu runy pod as ? Jednak po złożeniu PD, coś to daje w ogóle ?

Runy pod AS najczęściej widywałem na niektórych junglerach, którym attack speed był bardzo potrzebny (np. Skarner przed zmianą pasywki). Na linię bym tego nie brał raczej, chyba że byłbym bardzo zdesperowany o ten attack speed (może Irelia?).

No tak, miał być boom na as, jednak tego nie widać. Bo tak naprawdę nie ma przedmiotów aby, to wykorzystać. Nie tak pytam, bo kupiłem i nie mam pomysłu jak je wykorzystać. Więc chyba, będę miał 1 stronę, i przeznaczę sobie na coś innego.

Też robię smurfa sobie, i wiem nie będę grać pod ap. Czy muszę kupować 2 stornę jako ap ? Bo bym sobie złożył ad, i ad lifesteal.

Co do społeczności. Dzisiaj wróciłem po ok. miesięcznej przerwie, raz się wygrywało raz się przegrywało, ale za każda przegraną w teamie zawsze była osoba która życzyła mi raka każdego rodzaju.... miesiąc wcześniej się z tym nie spotykałem, czy to jest jakiś nowy rodzaj flame'ów ?

sam osobiście spotkałem flejmów wyższego stopnia (którzy odwoływali sie do pojęć z rakiem) może 2 razy w całej zabawie z lolem, gdzie gram od 2 sezonu.

Czasami sie zdarzało oberwać za słabą gre obelgą typu "noob" albo podobne rzeczy jak mecz nie szedł po mojej myśli no ale co im sie dziwić jak słabo mi poszło

1. Temat o wszystkim, to ja mam pytanie jakimi postaciami ap można grać na topie ?

2. Znalazłem swojego main'a warwicka na top'a, jednak mam problem bo nie wiem jaki przedmiot brać na slow'a, Iceborn Gauntlet czy Frozen Mallet ? , resztę bulidu mam. Jednak lubię mieć slowa na tym bohaterze ;)

Ryze, Lissandra, Teemo, Rumble, Vladimir, na topa

Jeszcze jest Singed, osobiście uważam, że warto by było upatrywać szansy w Fizzie. Ogólnie spora część AP midów dała by radę zwłaszcza jeżeli dobrać odpowiedniego champa do przeciwnika. Lepiej jednak nie brać na top czegoś bez escape

Ja w sumie anką na topie grywam :)

Nie chce mi się otwierac nowego tematu. Mam ustawione mozilę jako główną przeglądarkę, jednak publiczna historia meczów otwiera mi się w internet explorer, nie wiem czym to jest spowodowane. Może ktoś mi to wyjaśni ?

Kog'maw po nerfach jest jako tako opłacalny w roli midera? Zależało mi ostatnio by go ogarnąć na midzie ze względu na to, że jest bezustannie miniaturką ulta Xeratha, a tu proszę, patchwork ;( No i jego dance jest jednym z pozytywniejszych w grze IMO ;p

Hey! Chciałbym się was spytać, jaką postać możecie mi polecieć na mecz 1 na 1? Mecz rozgrywam jutro (29-08-2014) i walcze o 800 rp, jeśli wygram, a jeśli przegram musze odać borderlands. Najbardziej pasował by mi jakiś ad z stunem, fajnie jakbyście jeszcze podali przykłądowy build do postaci ;)

Lee sin jest dobry na 1vs1, solówki dobrze na nim się gra. Chyba, że grasz na tej mapie 1vs1, która jest do d*py, to w takim razie nie wiem.

Sion > all melee (nawet nasusa pojedzie), gorzej z kite i ranged.

Moim zdaniem Trynda, z tym ultem w 1vs1 daje ogromną przewagę. Mordek też jest całkiem spoko. Musi to też być postać którą umiesz grać, choć trochę ;P

Jedna z najlepszych postaci 1v1 jest cait. Duzy zasieg dzieki ktoremu mozesz trzymac przeciwnika na dystans, poke, szybki clear/push. Zalezy na jakich zasadach gracie to 1v1.

Zależy jeszcze od jakiego lvla zaczynacie bójke i czy to jest starcie czołowe (w sensie od razu na siebie skaczecie), czy po prostu gracie i kto zabije. Jeżeli nie gracie w 1 wersje to poleciłbym Lissandre do nękania z daleka za 0 many, a na 6 zjedziesz go z ulty, mógłbyś tez wybrać Gnara do nękania, wystarczy Q 2 normale i sprintem uciekasz :). Jeżeli wersja 2 to chyba...nie mam pojęcia...

Ja bym zagrał vayne, albo darkiem.

Vayne : stun, armp, odepchnięcie + Ult.

Darek typowy tank : spam na q, przyciągnięcie, w, spam na q, ignite, R. (Powinien koleś paść, jeśli będzie na lane try wstrzymaj się z użyciem ignite).