A co sądzicie o np riven garen pant?
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Ja bym pantheona nie brał 1 vs 1, bardziej się przydaje do tfa przez ult. Jednak nigdy nie wiesz na kogo będziesz grać. A jak się mówi każda stwora ma swego potwora. Ja bym brał coś mobilnego, zawsze to bezpieczni pick. A na upartego teemo
Shaco jesli umiesz nim grac ,element zaskoczenia, kassadin po nerfie ale apki nadal rozwala, riven dobre combo po 6lvl i kill, mordekaiser, musisz umiec tarcze stackowac. A z tych pure 1v1 polecam dariusza garena i kolesia z lampą, akali tez jest niezla.
Opisz mape i zasady to doradzimy.
Sona ad ma wiele zalet
Z pasywki potrafi zabrać połowe hp na hit z q+auto att + stun od 6 lvl + opcja helania się oraz szybkiej ucieszki z "e" lub jak się umie nią grać można zmniejszyć dmg przeciwnika lub go spowolnić jej minusy to do + - 7 lvl szybko kończąca się mana oraz że trzeba nią trochę ogarniać akordy
Vaine -Wysokie dmg + stun + ucieczki z q , coś pięknego
Lux -1 combo i bb minusem jest że wiele postaci ją kontruje z łatwością np fizz akali czy katarina teraz nawet z xerathem są nią kłopoty ;[
Ahri- Szybko się farmi , ogłupienie z serduszka i nic jej nie ucieknie
Syndra - Jak sie umie nią grac można wydymać niemal wszystko co sie rusza
Każda postać jest dobra jak się nią umie grac a ten temat to rzeka bo każdy z nas ma swoich faworytów i swoje własne strategie w głowie jak zrobić frist blooda xD no i ważne jest (feel this moment) kiedy zaatakować i pokazać przeciwnikowi kto tu rządzi ^^
Kassadin na ad jest słabym pickiem, jego ap dobrze działa na ap - jednak już na ad nie. Bariera nie zapewnia ochrony przed atakami aa.
Tylko sona ma przeliczniki na ap, budując ad tracisz jej potencjał bufa. To jest jej największą siłą aury i bufy. Nie zapominaj jest strasznie papierowa więc jeden na jeden nie wygra. No bo co zrobi walnie ulta, a potem ? No nic nie zrobi, bo nie ma carrego.
Najlepszą postacią na początek jest kto?
Każda za 450 Ip. To są postacie na start - Trudniejsza jest Anka. Najłatwiejszy Master Yi.
Anka najtrudniejsza, master yi najlatawiejszy xD LOL to opinia czy fakt? chyba to pierwsze
Postac 1vs1 w early game zalezy od lini jak na topie to rengo na midzie nid pod ad na yasuo jezeli grasz na jakiegos apka yasuo/zed
Anka najtrudniejsza, master yi najlatawiejszy xD LOL to opinia czy fakt? chyba to pierwsze
Nie wiem, ale ANka ze względu na misia jest trudna. Co z tego pierdyknąć ulta - jak trzeba go umieć kontrolować na spacji. Moją pierwszą postacią jest ashe
Nie wiem, ale ANka ze względu na misia jest trudna. Co z tego pierdyknąć ulta - jak trzeba go umieć kontrolować na spacji. Moją pierwszą postacią jest ashe
Sprawowanie kontroli nad dźwiedziem to nie jest żaden problem, nawet dziecko da radę. Stun? Dzieci też potrafią doliczyć do 4, ta postać to banał. Może to wynikać z różnych stylów gry oczywiście, ale osobiście na najtrudniejszego champa przedziału 450 typowałbym właśnie mastera. Najlepiej użyć Q tak, aby uniknąć spelli przeciwnika, co wymaga opanowania i wyczucia, także wyczucie jest konieczne przy wchodzeniu w tf, by nie zginąć w sposób godny nagrody Darwina. Warto na początku jeszcze obejrzeć postacie za 1k, bo wydatek niewielki a też wiele fajnego można tam znaleźć.
Misiek może posłużyć za blokadę, oglądałeś filmik na youtube gdzie blokował noca ? Chyba to świadczy potrzeba na nią skila. A widzisz ilu graczy, tyle opinii. Każda inna, więc każda postać może być łatwa albo trudna. Zależy od sytuacji w grze.
Widzieć filmik mogłeś, jednak nie mam pojęcia, ile razy się to uda w grze nawet tym najlepszym. Ciężko mi rzec, bo ani nigdy tego nie robiłem, ani też nigdy nie widziałem, by ktoś tego dokonał.
Przydały by mi się itemy do Zeda, Garena, Sivir. Plus jakie combo wyprowadzać jako Zed?
Walisz ulta a potem wszystko ile wlezie.
Albo ulta, potem w i wszystko ile wlezie.
Up dokładnie,ja widze ludzi którzy walą wszystkie skille a potem ulta i się dziwią że nie zabili xD
Po włączeniu ulta przez zeda ulti stakuje dmg z każdym atakiem zeda
Itemy dla Garena... zależy jak idzie mecz. Wspaniale spisuje się na nim Sunfire ze względu na aurę (i staty zresztą też). Jeśli linię zdominujesz, możesz też iść agresywnie - brutalizer to piękny item, BC także, a i IE się pięknie komponuje. Jest tylko jeden ważny mankament - musisz bardzo szybko wykorzystać przewagę grając aż tak agresywnie, dlatego to nie jest najlepszy pomysł.
Mimo to zazwyczaj będziesz chciał się budować tankowo z jednym ofensywnym itemem. Banshee/SV, Sunfire, BC, Omen, buty wg uznania i coś do zamknięcia buildu - przykładowy build który mi przyszedł do głowy. Naturalnie w meczu mogłoby to wyglądać bardzo różnie - to zależy na kogo trafisz, jak grasz, co zamierzasz osiągnąć z drużyną...
Dzięki. A jak to wygląda na Zedzie, i Sivir? I jakbym jeszcze mógł o katę prosić
Jeśli ktoś chcę mogę pomóc ogarnąć Annie na dość wysokim poziomie
Zed - nie mam zielonego pojęcia - nie moja bajka. Może tylko to, że wolałbym obecnie budować na nim Hydrę niż Botrka, da nam to więcej bursta.
Sivir - podobnie, mało gram ADC. Ale przy niej na pewno opłaca się iść w dużą liczbę AD (bumerang...).
Katarina - tu już prędzej bym coś wymyślił (z drugiej strony nie będę się jakoś rozpisywać, nie jestem specjalistą jeśli o nią chodzi). Po raz kolejny skupiłbym się na tym, jak mi idzie - nie ma sensu budować się ultra squishy przegrywając linię, jak i nie ma po co budować survi (najczęściej w postaci jakiegoś Hextecha) w momencie kiedy dominujemy. Najpewniej skupiłbym się na mobilności i na obrażeniach, przystosowując się do sytuacji na mapie. Przede wszystkim Kata jest bardzo mobilna, więc roam po lvl6 się jak najbardziej opłaci (o ile nie padniemy próbując pomóc). Konkretów raczej nie podam, aczkolwiek podoba mi się perspektywa Zhonyi (dużo AP i aktyw).