Zawsze można pomieszać AS z M res;) albo zostawić Mres w runkach na topa/adc a wrzucić tylko to jungli AS.
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Daj mi chwilę na odpalenie gry, dam ci znać co sam noszę na suppach. Ale z głowy powiem że tak - MS quinty na pewno się tam znajdują, poza tym sama defensywa.
- Mark - flat armor
- Seal - 8x flat armor, 1x flat hp
- Glyph - flat mres
- Quint - MS
To teraz krótko z uzasadnieniem. Gram zróżnicowanymi supportami i nie każdy z nich zadaje obrażenia bezpośrednio, więc agresywne marki nie wydają mi się najszczęśliwszym wyborem. Seale zamierzam przekształcić w full flat hp - w early flat hp daje więcej niż armor/mres w dowolnej opcji, a runy prawie zawsze biorę w tym właśnie celu - do przewagi w early. Flat mres na glyphach wydaje mi się rozsądnym wyborem, jako że magiczne obrażenia to nasz problem już od początku gry - 9 dodatkowego mresa na lvl1 wynagradza mi stratę w mid/late, gdzie i tak jesteśmy squishy (o ile nie gramy tankiem).
MS to moje ulubione w ostatnim czasie quinty i korzystam z nich w prawie każdej stronie - z wyłączeniem ADC i strony pod pełnego tanka (no, w stronie runek pod APków na mida daję tylko jednego MS quinta). Na bocie daje nam to szansę na łatwiejsze uniknięcie ganku, skillshotów, łatwiejszą gonitwę za wrogiem etc. Od sezonu 4 golda na suppie zdobywamy dość dużo, AP quinty są imho mocno przereklamowane [co nie oznacza - bezużyteczne], a innych pomysłów szczerze mówiąc nie widzę. Może poza wsadzeniem hp/armor/mres.
obliczając koszta, nie wystarczy mi na typowe runki dla Supporta. ale na przyszłość się przyda.
Gdybym miał jeszcze jakieś dziwne pytania, napewno rozpocznę dyskusję
Dzięki wszystkim!
A teraz "breaking the meta" hybrydowo zbudowana MF na midzie? zaczynam napewno od hextecha, co potem ? Da się?
Mam pytanie odnośnie tej aukcji
http://allegro.pl/league-of-legends-skin-lol-mroczny-rycerz-garen-i5001119939.html
Nie dostanę bana jeśli zakupię tą skórkę ? Nie za bardzo wiem skąd sprzedawca może mieć skiny w postaci kodów ...
Mam pytanie odnośnie tej aukcjihttp://allegro.pl/league-of-legends-skin-lol-mroczny-rycerz-garen-i5001119939.htmlNie dostanę bana jeśli zakupię tą skórkę ? Nie za bardzo wiem skąd sprzedawca może mieć skiny w postaci kodów ...
Bo ten skin był rozdawany za darmo ;3
Ok dzięki, w takim razię kupuję
czemu kupujesz darmowy skin? z tego co wiem dostaje sie go za follow twittera riotu czy jakas inna subskrypcje...
Witam, mogę prosić o pomoc w doborze run? Jestem zielony, dopiero co wbiłem 30lvl. Mam dwie strony, więc chciałbym pod ap[np.annie,heimer,brand,teemo,fiddle,fizz] i ad[np.tristana,irelia,master,talon,xin] I jeszcze jedno pytanie, ta wyprzedaż 30% dotyczy cen też pz? Z góry dziękuje.
Runy są tylko za IP
Ja przy 3 stronach na runy mam AD, AP i Hybrid.
AD:
3x AD Quint
9x AD Mark
9x Armor Seal
9x MR Glyph
AP:
3x AP Quint
9x Magic Pen./AP Mark
9x Armor Seal
9x MR Glyph
Ap na markach? Toć glyphy dają zdecydowanie więcej ap, a na markach możesz zostawić magic pen
AP na glyphach to niezbyt dobry pomysł na uniwersalną stronę. Osobiście zostałbym przy mresie. Co do marków - zgadzam się, magic pen, a nie ap.
Takie pytanie na szybko: ostatnio gram Teemo na niskich lvlach, więc jeszcze bez run itd., całkiem spoko idzie jak na mój niski poziom, ale mam problem z dobieraniem itemów. Mianowicie, gdy mam przewagę w linii, to nie wiem, czy brać coś bardziej pod hp/ap typu Rylai, żeby nie paść od ganku, ale z drugiej strony, Nashor's Tooth zapewnia większy dmg. Zazwyczaj brałem właśnie Rylai i potem zaraz Nashor, ale nie wiem, czy mógłbym jakoś bardziej zoptymalizować ten build order. Jakieś porady?
Teemo pod full ap to samobójstwo, lepiej zbudować off tanka na ap albo ad.
Jeśli chodzi o solotop, to buduję następujący core:
- fiendish codex (i ap, i cdr)
- wand za 1600 - duuużo ap
- ...drugi wand za 1600
- buty
Czemu dwa wandy? Zanim skrytykujecie, to powiem wyraźnie - Teeto dostaje bardzo duże profity z dużej ilości AP (poke i waveclear - po prostu OP). Oczywiście zakładamy, że linia poszła tak jak większość linii u Teemo - czyli przeważamy i nie dajemy przeciwnikowi farmić. Czemu drugi wand? Bo żaden przedmiot po dołożeniu 1600 nie da nam aż tyle AP, a na tym opiera się mój core. Bardzo polecam zainwestować w MS quinty, jeśli ich nie mamy buty to jeden z pierwszych zakupów.
@up: full AP Teemo nie jest samobójstwem. Po prostu ma swój specyficzny styl gry (waveclear za pomocą grzybka jest wspaniały). Jeśli nie damy się zgnieść w early, to gank może skończyć się double killem dla Teemo. A dzięki W i butom/quintom uciekniemy przed prawie każdym
No ja sobie inaczej jadę Teemo : biorę sobie masterki 5 / 23 / 3 - tutaj do prędkości ruchu. Do tego runki na tanka ap + runki na prędkość poruszania. No i teemo staje się mobilnym czołgiem.
A Bulid : Haunting Guise, void staf, Rylai's Crystal Scepter. To są moje 3 core przedmioty na Teemo, no i później zależy co mam na lini - jak idzie gra. Jeśli dobrze : buduje coś na ap, jeśli źle : armor Zohnay's (ochrona przed cc). pod mr Abyssal Scepter (taki fioletowy przedmiot). Butki sytuacyjnie, zależy co potrzebuje.
Mam wszystko co powinien mieć off tank ap : armor, ap, mr, oraz bazowe statystyki na prędkość poruszania.
Nie lubię teemo na full ap.
Wiecie może kiedy będzie przecena run ?
Wiecie może kiedy będzie przecena run ?
Pojutrze.
Nowy sezon, nowe postanowienie, nowe przyzwyczajenie. Jak wyglądają teraz support w lolu ? Kto stał się mocarny, a kto poszedł w odstawkę. Wiadomo każdy champion jest ważny, jednak nie na każdego przychodzi czas. Postanowiłem sprawdzić, czy można kreować gry na supporcie.
Ostatnio coraz częściej doceniam rolę supportowania.
Przydałby się runy, oraz rozłożenie masterek
quinty HP.
Marki: armor
Seal: armor
Glyphy: Magic resist albo mr per lvl. Osobiście wole flaty.
Masterki ?
Osobiście używam 0/16/14
Na czują rozłożyłem 0/16/14. Jednak trochę ciut inaczej, a runy mogą być.
Na squishy suppów lubię 9/0/21, na tanky 0/16/14. Quinty MS, marki armor, seale armor, glyphy mres, wszystko flat. Seale zamierzam zmienić na hp, także flat.