Kiedyś i teraz gram na eune i jakoś daje rade.@DeimonD jak coś odezwij się w grze - Mr Barosz ( albo bez spacji )
Posłałem Pannde to ja, nie miałem pomysłu na nicka.
Teraz już kończąc off top, jak wygląda obecnie sytuacja na adc ?
Kiedyś i teraz gram na eune i jakoś daje rade.@DeimonD jak coś odezwij się w grze - Mr Barosz ( albo bez spacji )
Posłałem Pannde to ja, nie miałem pomysłu na nicka.
Teraz już kończąc off top, jak wygląda obecnie sytuacja na adc ?
Jakaś masakra zrobiłem formata i ściągam na nowo lola - a prędkość nie przekracza 50 kb/s to jakieś nie porozumienie ? Czy może gdzieś są jakieś limity nie wiem ktoś wie ?
W ustawieniach klienta, odznacz dopuść transfer peer to peer.
To teraz jeszcze lepiej... wywaliło mi neta nie wiem czemu i musiałem zmieniać w przeglądarce proxy z ustawień systemowych na "bez proxy" dzięki czemu teraz net działa, ale wszelkie aplikacje typu battlenet, lol,origin nie mogę się z nimi połączyć. W lolu mam czarne okno i nic się nie dzieje....coś ktoś wie ?
Jeśli się łączysz przez proxy, w aplikacjach musisz poustawiać. Jak to zrobić nie wiem, sprawdź w ogóle na karcie sieciowej jak się łączysz. Tylko w tym temacie robi się bałagan, bo już dotyczy wszystkich gier. Więc odchodzimy trochę od lol'a.
Macie problemy z lolem dzisiaj ? Bo coś mi nagle ping skoczył do 100 i fpsy spadły nie wiadomo dlaczego ze stałych 60 do 25 w akcji po skaczące 50...
Absolutnie żadnych problemów z połączeniem. Stawiałbym na to, że to tobie coś spowalnia kompa.
Na streamie ludzie mi zgłaszali, że są jakieś problemy.
A jeśli chodzi o FPS to tylko na nie może wpływ miec komputer
Jednak sam zauważyłem leciutkie lagi podczas gry, jakby na chwilę zwalniały animacje. Jednak mam stałe 40 fps, coś jakby na chwilę klient gry dostał czkawki.
Ja tam żadnych problemów nie mam, a gram sporo więc zauważyłbym opóźnienia jeśli by występowały
Mnie najbardziej boli jak mam polaków w teamie, bo na 90% żaden z nich nie potrafi angielskiego :/
Screen zrobiony przed chwilą
@up bardzo, ale to bardzo często występuje taka sytuacja.
Chyba na niższych ligach, obecnie częściej widzę ludzi nie piszących nic niż piszących tylko w swoim języku. O polaczkach nie wspominam, bo na jednego takiego ostatnio przypada 5 Czechów czy innych Serbów (każdy oczywiście mówiący po swojemu)...
A na jakiej jesteś lidzę n4zArh?
/ignore all od pierwszego sezonu. Po co to czytać? Nie ma takiej wiadomości, która by Ci pomogła w grze. Ale chyba od prowadzenia nowego systemu banów jakoś nie widzę specjalnie dużo osób flamujących tak jak kiedyś w tym i polaków; może jest trochę inaczej w moim przypadku bo każdy mnie zna i stara nie robić się siary, bo wie że go ludzie widzą na streamie - no idea (ofc również zdarzają się trolle, co potrafią iść AFK, aby na złość zrobić streamerowi, ale są i plusy i minusy bycia rozpoznawalnym)
A co do pisania w innym języku anieli angielskim to chyba więcej Litwinów i Skandynawów widzę aniżeli polaków nie używających "inglisza"
Ja dziś spadłem z DIII do DIV ogromnym lose streakiem (+3.2 średnie KDA w ostatnich 20 grach, więc straszny pech). Wolałem starszy system ELO było wiadomo kto jest dobry, a kto gówniany. A teraz między graczem jednym z przykładowo DV a drugim z DV może być ogromna przepaść MMR, ale jeden i drugi powie, że jest Diamentem. Głupota.
Piszę Wam tutaj sporadycznie, to może Wam podrzucę fajne nowinki z dziś:
dlatego juz daawno przeniosłem się na euw i omijają mnie takie sytuacje
Mam darmowe przeniesienie na westa, ale siedzę na nordicu. Czemu więc nie rzucę ignore all przy każdym meczu? To gra online nie każdy jest idiotą, czasem ludzie potrzebują wskazówek, ustalenia taktyki itd. samymi pingami nie zawsze da się wszystko wyjaśnić.
Jeśli ktoś myśli, że na Weście jest mniej trolli/afków/wyzywających to bardzo grubo się myli. Pisałem o tym wcześniej, nie ma większej różnicy między 13 letnim Niemcem a Polakiem, oboje mają nasrane we głowach i tak samo się zachowują. Nie widzę większego sensu w przenoszeniu się, jeśli ktoś nie ma Mastera/Challengera (bo poniżej tych rang poziom gry jest również identyczny).
Z takich ciekawostek na temat to mam nadal screen obecnego gracza LCS (nie polaka), który ułożył mi swastykę z wardów i życzył, abym został zagazowany z całą swoją rodziną i narodem - każdy inny gracz by miał za to perm bana, ale taki pajac e-sportowy może se na wszystko pozwolić.
Jakie wskazówki możesz udzielić dostać, które by nie obejmowały pingów i nie były możliwe do realizacji za pomocą nich.=? Czego nie wyjaśnisz? Invade? Chęci wbicia się? Missa na linii? Gram od 6 lat i jakoś nie widzę możliwości opisania jakiejś taktyki? Możesz podać jakiś przykład? Bo może jakiś zamulony jestem... chyba ze chodzi o jakieś durne "retard gank my lane more" - ale przecież to też można spingować xX
HMhm co do zmian przedmiotów ap. Trochę znerfili Rod of ages, strasznie mało życia teraz będzie dawać :/ A za dużo many, rozumiem że teraz trzeba będzie łączyć ten przedmiot z Archangel staff
Powiedzmy jesteś supportem na linii i musisz koniecznie odejść od komputera na np. 40s, raz nie napisałem brb i taki geniusz wbił się, a potem obwiniał. Wiem, że pingi mogą zastąpić czat, no ale jakaś minimalna komunikacja z drużyną się przydaje no chyba, że jest to typowy "retard team".
Nie fajnie dla swaina po zmianie roa. Ogólnie średnio mi się podobają te zmiany dla ap.