http://na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=2801597
Tu masz wszystko.
Albo tutaj: http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/User_blog:Emptylord/Season_3_Items
Najbardziej intryguje mnie zmiana w butach i movement speedzie (wszyscy championi dostają +25 speeda na start, a buty - z tego co widzę - dają mniejszy bonus, więc itemy w stulu Doranów wrócą do łask)
Dzięki za linki, zmiany są na prawdę imponujące, nie mogę się doczekać aż sam je przetestuję. A co myślicie o nowym championie? Jest już na PBE, grał ktoś syrenką ?
Q plus ult = multum CC. Potężny naprawdę support.
Tylko trochę na manę trzeba uważać, niewprawna osoba szybko się wypompuje. Q dość ciężko trafić (mały promień, niski speed kulki), ale za to daje nam fajnego stuna. Wzmocnienie ataku pomaga całkiem fajnie, heal też przyjemny, a ult to coś baaardzo fajnego. No i speed z pasywa. Bardzo fajny support i nikt zdrowo myślący z niego carry nie zrobi raczej (za trudno trafić z Q, a wydaje mi się że to main dmg source u niej byłby).
A zmian na jungle nie da się opisać słowami. Jest po prostu o wiele trudniejsza (smite nie zabija wraitha, żeby daleko nie szukać)
Fiddlestick to dobry wybó to jungli?
Nie w tej mecie . Niby robi jungle na full HP, ale strasznie wolno, a ganki też przeciętne. Poczekaj na zmianę jungli i powinien wrócić do łask graczy, bo będzie trudniejsza. Co do jungli to Rammusa czeka chyba rework. Teraz robi jungle na low HP, a co powiedzieć jak będzie buff jungli.
Poproszę combo i build dla Ezreala. Dziś go zakupiłem ale kompletnie nie wiem jak nim grać.
Fiddle na jungle wcale nie jest złym pickiem - ciężko mu zejść do niskiego hp od około 2 poziomu (po zrobieniu blue), a ganki post-6 są naprawdę przerażające (wielkie AoE dmg, dość długi fear, silence i drain). Problem z nim jest taki, że on naprawdę MUSI mieć blue buffa, żeby coś na tej jungle osiągnąć. Jeśli invade przeciwnika odetnie go od własnego blue (i nie pozwoli na kradzież własnego - raz się w taki sposób wybroniłem przed inwazją) albo szybko ściągnie go w early, kiedy ma tego blue buffa na sobie... to skończy się bardzo źle - Fiddle bez niebieskiego buffa ma dramatycznie wolną jungle z powodu wysokich kosztów many na skillach. Jeśli nie wiesz czy team obroni cię przed utratą niebieskiego - zrezygnuj z grania nim na jungle.
Weźcie dajcie jakiś build dla Kassadina.
Na koksadina ?
Start buty 3 poty, catalyst, dokańczasz buty (sorcery), rod, tutaj zależy jeżeli mają słabego ap carrego-rabadon, a jeżeli dobrego-abyssal, void staff, lich bane.
@Edit jeszcze czasem zamiast roda opłaca się kupić kielicha.
Zapoda ktoś build i combo dla Ezreala ?
Start but i 3 poty, po recallu jak masz kase to phage, jeżeli nie to 2x dorans blade, dokańczasz buty berzerki, i tutaj zależy od ciebie bt, albo trinity force (zależy jak farmisz), infinity edge, guardian angel, phantom
Combo zależy od sytuacji, czy chcesz dogonić/uciekać/bić w team figchie.Ale zazwyczaj jest to w,q,r ewentualnie jak ktoś ucieka to e,q,w,r.
W przypadku Eza nie tak tragicznym pomysłem jest wypalenie ulti na samym początku tf, jeszcze kiedy wszyscy są zbici w przysłowiową kupę. "A potem potoczyli się po podłodze, w gąszczu splecionych członków." walcząc zaciekle, ty zaś od razu masz pełne +50% att speed z pasywa.
mam pytanie prosto z mostu: co to znaczy true damage czy jakoś tak.?
obrażenia omijające pancerz i mr - nic ich nie może zmniejszyć, taki dmg ma - ignite, E olafa, R cho gatha itd.
Wielkie dzięki zabuild pierwsza gra na Ezrael ( od razu z ludzmi nie boty ):
18/4/8 Haha genialne ! Kocham tego champa
Wielkie dzięki zabuild pierwsza gra na Ezrael ( od razu z ludzmi nie boty ):
18/4/8 Haha genialne ! Kocham tego champa
Grał już ktoś "syrenką" na PBE.?
Zapoda ktoś build na Zeda?Narazie gram buty+poty 2 dorany/tłuczek BT + tri force.Słowem pod AD carry.