LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Tryndamere - rzadko widziany na Summoners Rift. Jak już jest to idzie do jungli. Czy po zmianie jungli będzie on jeszcze KIEDYKOLWIEK widziany na 5 v 5 ? Wg. mnie nie, ale chciałbym jeszcze usłyszeć wasze zdanie.

Na nowej jungle o wiele łatwiej nam zbierać kasę z tego co widziałem, więc Trynda będzie w stanie się na niej wybić. Poza tym nadrobi brak aoe swoimi obrażeniami. Jak dla mnie przed nim o wiele lepsza przyszłość niż obecnie...

...pomijając fakt, że z Tryndy lepszy pick na solotop niż na jungle...

Ze mnie się śmiali jak wziąłem Trynde na solotopa :(

A ja się śmieje jak trynda idzie z soraką na bota jako adc. Na zwykłych takie rzeczy się dzieją.

@kamikadze

Następnym razem napisz tak

Escape-have

Heal-have

Dmg-have

So i go top. I po sprawie :D

Trynda jest na prawdę dobrą postacią, świetny pasyw, jeszcze lepsze ulti, heal jest, DMG trzaska zabójcze, "doskok" i spowalniacz posiada. Do tego prostacko łatwy do ogarnięcia.

Jedyny jego problem to fakt, że wcale nie jest ciężko go skontrować, zwłaszcza pre-6. Dlatego ludzie boją się nim grać i wyśmiewają tych co tak robią. Cóż, to nie od takich ludzi pojawiają się mody na różnych championów (jak Eve mid czy Rumble top - oba picki były przez pewien czas popularne, bo ktoś "głupi" uświadomił sobie ich prawdziwą siłę*). Nie przejmuj się, póki wiesz co robisz każdy pick jest dobry, co ostatnio udowodniłem grając Viktorem przeciwko Malzaharowi** :)

Oczywiście Trynda w połączeniu z Soraką to kompletny debilizm (jest dużo więcej przydatnych supportów), ale to nie znaczy że ten czempion jest niewarty zachodu. Daj Tryndzie się nafarmić, a otrzymasz takiego inicjatora (ze świetnymi obrażeniami!), że głowa mała...

* - oba champy pojawiły się znikąd po kilku miesiącach/tygodniach od swoich ostatnich zmian i nagle okazywało się, że w porównaniu z innymi są zdecydowanymi OPami (w stopniu dalece przewyższającym obecnego Dariusa czy dawnego - o ironio - Tryndamere'a).

** - nie udawajmy głupich, Viktor to bardzo ryzykowny [a więc i mało popularny] pick ze względu na niedorobiony pasyw w late i póki nie dostanie buffa nie ma szans na zmianę. A zabawne to jest o tyle, że gra się nim bardzo fajnie, a z w/w Malzaharem radzi sobie niespodziewanie dobrze... i czeka na jakieś zmiany od bardzo dawna.

EDIT: Na PBE pojawiła się pewna zmiana, której do tej pory nie zauważyłem (a znalazłem ją w nieoficjalnych patch notes) - zwiększenie ilości pasywnie zdobywanego golda z 13/10sec do 16/10. Zdaje mi się że to ma zrekompensować graczom zniknięcie HoGa, który do tej pory był itemem w praktyce obowiązkowym dla każdego supporta...

Witam szukam postaci do Jungli na rankedy chodzi mi o postac ktora mozna wyccarowac gre + dobra jungla dobre ganki co polecacie?

Akurat jungle to najcięższa pozycja do carrowania z EloHell, bo musisz robić za niańkę wszystkich lane'ów, ale masz tym samym największy wpływ na grę. Jak będziesz ogarniał i pomagał lane'om (w sensie nie będziesz zgarniał wszystkich killi, tylko oddawał je teammate'om), to będzie łatwiej i tobie i kolegom z drużyny. Co do postaci to na EloHell dobry będzie Shaco [ale pamiętaj, że jak nie zniszczysz early game'u, to w latem jesteś usless[no chyba, że się nafeedujesz do 15/0, ale wtedy twoi sojusznicy będą słabi]), (Malph,Amu,Shen -jak nie zbanowani), Mao i Xin się nada. Poza tym ode mnie to pilnować timer'ów buffów, kontrolować mini mapę, no i częste ganki, nie tracąc przy tym na farmie.

Lee Sin-polecam Op ganki w early, można gankować od 2 lvl po redzie top bądź bota.

Kiedy dodadzą Nami? :<

Jeżeli mogę strzelać to albo jutro, albo we wtorek.

A ja zminię dziedzinę, i mam pytanie jakiego assasina kupić. Mam Akali, ale nie zawsze mogę jej użyć, więc potrzebuję 2 postać w rezerwie. Od razu uprzedzam, zed odpada, nie przypadł mi do gustu. Może być także postać ze supportu. Mam 2 specjalizacje : assisin i support, bo jakoś są one pomijane w grze :).

Co sądzicie o niedawnym patchu wprowadzającym nowy sklep z nowymi itemami? Podoba wam się? nie podoba?

Pytam gdyż mam mieszane uczucia co do nowych itemków. Oczywiście trzeba trochę czasu żeby się przyzwyczaić, ale puki co niezbyt dobrze mi się gra. Poza supportem. Support ma teraz fajną opcję wardowania.

Ja powiem tak.Strasznie mi się podoba nowy patch, co nie zmienia faktu, że pare itemków jest broken, np. black cleaver.A tak poza tym to nie mam pojęcia czemu ci się źle gra, może i są nowe itemki, ale buduje się postacie tak jak zawsze tylko u niektórych jest jakaś zmiana w buildzie.

Potrzebny build na diane ...wskazówki jak nią grać itp proszę o pomoc

Build na diane zależy od sytaucji w jakiej się znajdujesz, ale najczęściej wygląda on tak ;

-But i 3 poty

-Rylai

-Sorcery

-abyssal/rabadon

-rabadon/abyssal

-void staff/GA

-GA/void staff

Jako pierwsze maksujesz q, a jako drugie w.Jeżeli chcesz się kogoś wbić, to robisz q (nie możesz chybić)>r>w>e>q/r>r/q (zależy od cb :P).

Black Cleavera znerfią w next patchu. Arm Pene zredukowane do 10 z 15, pasyw będzie UNIQUE i będzie ściągał 6.25% zamiast 7.5%. Mi sklep się podoba z dwóch powodów. Pierwszy to w końcu można ustawić własny rekomendowany build poprzez program :D, a drugi to nowe itemki dla Suppa, więcej możliwości dla nich.

Black Cleavera znerfią w next patchu. Arm Pene zredukowane do 10 z 15, pasyw będzie UNIQUE i będzie ściągał 6.25% zamiast 7.5%. Mi sklep się podoba z dwóch powodów. Pierwszy to w końcu można ustawić własny rekomendowany build poprzez program , a drugi to nowe itemki dla Suppa, więcej możliwości dla nich.

Wolałbym unique na cdr, bo nie do końca rozumiem różnicę z pasywem (przecież max stacków, z tego co kojarzę, to i tak 4... liczba Cleaverów powinna zmieniać tylko tempo nabijania stacków aż do tej magicznej liczby). Za to HELL YEAH jeśli chodzi o buildy :)

@UP

Wcześniej jak miałeś 4 BC to miałeś tak jakby 16 stacków, więc biłeś True DMG.

@Edit

Sory pomyliłem. Takie będą zmiany BC w next patchu:

Black Cleaver [ PBE Changes ]

Armor Penetration changed to Unique

Armor Penetration reduced to 10 from 15

Passive effect now reduces armor by 6.25% per stack down from 7.5%

Dobrze mówisz, arm pene będzie unique.

Mam pytanko co do buildu diany który mi wcześniej podaliście a co sądzicie o czyms takim :

sorce,ząb nashora,abysal,void/rabadon,ryali GA ?

Coś aby zwiększyć przeżywalność w end game ? Bo o ile mam jeszcze puste sloty to hp potki a jak mialem full itemy to zdarzalo mi sie czesto wracać zwłaszcza mi sie wczesniej oberwie ...

Dlaczego ząb nashora ? Ze względu - daje troche ap,mana regen i predkosc do pasywa wazna