Jedyny jego problem to fakt, że wcale nie jest ciężko go skontrować, zwłaszcza pre-6. Dlatego ludzie boją się nim grać i wyśmiewają tych co tak robią. Cóż, to nie od takich ludzi pojawiają się mody na różnych championów (jak Eve mid czy Rumble top - oba picki były przez pewien czas popularne, bo ktoś "głupi" uświadomił sobie ich prawdziwą siłę*). Nie przejmuj się, póki wiesz co robisz każdy pick jest dobry, co ostatnio udowodniłem grając Viktorem przeciwko Malzaharowi** ![:)]()
Oczywiście Trynda w połączeniu z Soraką to kompletny debilizm (jest dużo więcej przydatnych supportów), ale to nie znaczy że ten czempion jest niewarty zachodu. Daj Tryndzie się nafarmić, a otrzymasz takiego inicjatora (ze świetnymi obrażeniami!), że głowa mała...
* - oba champy pojawiły się znikąd po kilku miesiącach/tygodniach od swoich ostatnich zmian i nagle okazywało się, że w porównaniu z innymi są zdecydowanymi OPami (w stopniu dalece przewyższającym obecnego Dariusa czy dawnego - o ironio - Tryndamere'a).
** - nie udawajmy głupich, Viktor to bardzo ryzykowny [a więc i mało popularny] pick ze względu na niedorobiony pasyw w late i póki nie dostanie buffa nie ma szans na zmianę. A zabawne to jest o tyle, że gra się nim bardzo fajnie, a z w/w Malzaharem radzi sobie niespodziewanie dobrze... i czeka na jakieś zmiany od bardzo dawna.
EDIT: Na PBE pojawiła się pewna zmiana, której do tej pory nie zauważyłem (a znalazłem ją w nieoficjalnych patch notes) - zwiększenie ilości pasywnie zdobywanego golda z 13/10sec do 16/10. Zdaje mi się że to ma zrekompensować graczom zniknięcie HoGa, który do tej pory był itemem w praktyce obowiązkowym dla każdego supporta...