LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Spróbuj z Leona Blitzem albo Tarickiem każdy z tych supportów posiada wystarczające CC żeby zabezpieczyć dla ciebie killa (no może poza tarickiem bo on ma tylko jednego stuna ale nadrabia to pasywnym armorem i healem + dodatkowym dmgem na ulti) poza tym ten nowy trash tez chyba jest dość dobry ale nie mogę się na jego temat wypowiadać bo nie grałem z nim ani przeciwko.

@Avitus i kolega wyżej z poprzedniej strony :

Podałem mój build , nie chodzi mi o to , że np jak napisałem że rylai drugi to kupujemy go zaraz po butach , chyba każdy się domyśli , że jak dobrze idzie to nie potrzeba aż tak szybko itemów na survi ;p

Avitus : bullshit? To wytłumacz mi dlaczego takie tanki jak mam licz bejna i rabadona padają praktycznie na kombo: Q R E , Q R E? :)

Licz bejn na akali wymiata i nikt mi nie wmówi , że to "bullshit" :)

BTW jakiś build na vayne ? Nie ogarniam jej konkretnie i też może jakieś porady? ;/

Pod Vayne robiłem czysto pod ad carry, z tym, że szybciej składasz lifesteala i phantom dancera, a inifnity zostawiasz na później. Przed infinity można Last Whisper. No i oczywiście na survi składasz Guardian Angel.

No a jak ze skillami? Co pierwsze maxowac? W ? Zawsze tak robiłem i to niezbyt dobrze potem wychodziło... :/

Maxujesz 1 Q a potem W chyba że masz w przeciwnej drużynie na bocie Alistara lub problem z farmą to maxujesz na odwrót. Vayne najlepiej dziła z Nunu Janną i Lulu.

Od miesiaca gram tylko Vayne. I szczerze mowiac co maksowac zalezy od przeciwnika jakiego ma sie na lini, jesli grasz przeciwko tanky carry i supp(np Graves i Taric) to maksujesz Q i pozniej W. Natomiast jesli masz papiery przeciwko sobie na lini(Np. Sona, Ashe) maksujesz E pozniej W i Q na koncu :) E robi miazge, tym bardziej jak uda ci sie w sciane trafic (dlatego supp powinien stawiac dla Ciebie wardy w krzakach zalezeni od pozycji w jakiej sie znajdujecie. W defie pierwsze w wyrownanej drugie). Oczywiscie podstawowe combo to R-Q-E. Kreciolek, stun, jeden auto attack i wchodzi passive, zazwyczaj sa juz martwi praktycznie ;) Osobiscie preferuje najpierw budowac berki, pozniej phantoma, BT, pozniej black clavier albo IE i GA ;) poczatkowy attack speed bardzo pomaga w nakladaniu passiva i niweluje kolizje z minionami co plus z passivem nie pozwala uciec przeciwnikowi ;) Razem z supp ktory posiada duzo cc (Alistar<3) albo daje attack speeda (nunu ;) ale wtedy polecam najpierw budowanie BT a pozniej PD ) ;) W razie jakis pytan mozna pisac na priv ;)

Mam juz uzbierane 6300 IP i nie wiem co kupic :)

Mid Elise czy Jayce

Adc Graves czy Draven

Osobiście polecam Elise, Oba czempiony są fun to play, ale elise ma większy potencjał do carrowania. Jeśli zostaniesz z counterpickowany, zawsze możesz pójść na jungle lub topa. Adc oczywiście Graves, aktualnie jest jednym z lepszych adc. Ma bursta i escape system, co jest w tej mecie bardzo ważne. Draven jest dość trudnym adc. Także Elise lub Graves, zależy gdzie częściej grasz.

Co pierwsze jako Fiora do jungli ? Q czy E ? Z czym wyjdę z większą ilością hp ?

Mam juz uzbierane 6300 IP i nie wiem co kupic Mid Elise czy JayceAdc Graves czy Draven

Draven ze względu na jego ulti :D.

Up-W sumie do czasu. W lacie już nie jest tak mocarne jak w early lub mid game. Taki Ez na przykład posiada zdecydowanie lepsze combo z ultem na późniejszą fazę gry.

Ile zajmuje opanowanie Lee Sina do poziomu:

1.No ok coś tam robię w miarę nie padam

2.Ale ten Lee fajny!Robię dużo podczas ganków i TF!

3.Bum Bum pizdwybuchbombyatomowejkopzpłobrotu Victory 10/0/10 Lee Sin OP!

@R3D

To zależy od nastawienia, skilla gracza, chęci itp. etc. Znajomek jest na poziomie 2,8 (:D), gra Lee Sinem ~miesiąc (nie dzień w dzień, ale wiesz o co chodzi).

501 odpowiedź w temacie!

Co sądzicie o Zedzie. Ja go mam oczywiście nim kosze, ownie i co tylko dusza zapragnie, ale i tak jak go pickuje to na chacie zaraz pojawia się hejt, że Zed nie ma dmg itp. Co Wy na to?

Zed to jest assasyn, więc jakim cudem ludzie płaczą, że nie ma dmg ? Ja osobiście nienawidze postaci typu talon, zed......Ja osobiście preferuję brusierów zamiast assasynówm, chociaż ostatnio moją main pozycją stał się adc.

Ze ma świetny dmg, jest jednym z moich mainów . Na rankedy pickuje rzadko, bo niestety łatwo go skontrować.Ale w TF z łatwością eliminuje carry i jeszcze ucieka:) Ja dla odmiany zakochałem się w Elisse :D Świetny char polecam każdemu, daje świetne możliwośi(od ad, hybrydke pod czystego ap )

Wiele razy sie widziało Zeda na 1900 elo, jest dość dobry w early game (polecam go na midzie) lecz jego late ssie nieziemsko niestety, z reszta jak większości assasynów.

@up Czy ja wiem, np late Talona jest bardzo dobry owszem nie jest już to samo co w early albo mid ale dalej sieje chaos wystarczy dobry focus i enemy apc lub adc pada na kombo a z Zedem jest trochę ciężej bo nie ma aż takiego aoe jak talon poza tym o ile się nie mylę talon ma trochę lepsze przeliczniki i dodatkowo ma lepsze CC i ucieczkę.

Zobacz sobie na przykład shaco albo zrobisz z niego glass canon i masz focus 24/7 albo zbudujesz nim survi i wszyscy beda cie mieli w d*pie bo nie będziesz im robił dmgu także dosyć ciężko jest zbalansowac co na nim budować A jak w early zaczniesz już mieszać to będziesz kompletnie bezużyteczny bo ani dość dmgu ani dość survi.

Shaco to taka postać, że jak go ogarniasz to nie ma late game. Co do hejtu na Zeda. Ja uwielbiam grać Sejuani. Teraz już tego nie ma, ale kiedyś jak ją brałem to szedł hejt, że ona jest bezuużyteczna bla bla bla. A ja robiłem swoje i wygrywaliśmy. Każda postać jest mocna, każda. Wszystko zależy od gracza po prostu.