LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

@up

to ona jeszcze istnieje ? o_O

ja jeszcze nigdy nie widziałem OGARNIĘTEJ sejuani. bardzo chciałbym zobaczyć cie w akcji :D

co sądzicie o nidalee? lepiej iść ap carry na mida czy supporta? jak dla mnie na suppa troche sie maruje bo pod ap to adc ma na 2-3 hity z Q... jak uważacie?

Nida offtank solo top przynajmniej jak dla mnie tam się najlepiej sprawdza.

Nid to dla mnie solo toper, nie lubię jej mieć na supporta, jedynie apc jeszcze może być, ale tak jak powiedziałem sprawdza się chyba najlepiej na topie.

Na niedawnym turnieju ktoś pokazał prawdziwa siłe Nid.Solo top i taktyka push.Nid w dobrych rekach nie do złapania.

Potrzebuje jakiś sprawdzony build do nocturna na jngle i porady jak nim grać xD

ad 1 kto lepszy w jngli nocturne czy khazix?

Tak jeszcze nawiązując do Sejuani i bezużytecznych championów. Jest kilka takich, ludzie ich nie doceniają, a sieją istny chaos w drużynie przeciwnika. Dla przykładu kumpel gra Karmą i po prostu kosi, sam wychodząc praktycznie bez szwanku. Tak samo z Sejuani, tylko mało kto pickuje i ogarnia.

UP- (niby) Bezużyteczni są: Poppy, Sivir(co dziwne bo świetnie kontruje dobrych carry),Janna,Zilean,Heime, Karma,Pantheon,Rammus, Shaco, Twitch (też go uwielbiam bo sieje kosmiczny dmg) , Urgot,Trundle, Lulu, Nami,, Sejuani,Syndra,Viktor,Xerath. Trochę ich jest i jest w tym ziarnko prawdy. Są cholernie trudni w większości więc mało kto pickuje.

Ale za to efekt jaki jak ktoś ogarnia.

Są mało pickowani a dlaczego? Bo topowi gracze nimi nie grają więc pachołki nie mają czego podpatrzeć.

Btw. 600 post trzeba to opić.

@Misiael

"Poppy, Sivir,Janna,Zilean,Heime, Karma,Pantheon,Rammus, Shaco, Twitch, Urgot,Trundle, Lulu, Nami,, Sejuani,Syndra,Viktor,Xerath"

Pantheon i Shaco to rzeczywiście zapomniane picki. Pantheon jest tak samo zapomniany jak Irelia i Jayce z tego co mówisz (prawie identyczne pick rate), a Shaco jako niszczyciel early game'u też jest lekko rzadziej pickowany niż, np. Darius.

Ja ich widziałem ostatnio może z 2 miesiące temu. Wszystko opieram na własnych spostrzeżeniach.

@Misiael

Jak mówisz, że Syndra, Shaco i Panth są zapomnianymi pickami, to grasz na jakimś silver/bronze divi. Bo na goldach/platynach jest on tera często widziany.

Srsly? Syndra? Przecież to low na jeden cel. Jeszcze nigdy nie widziałem ogarniętej Syndry. Fakt burst ma przesadzony , ale mało co zdziała na większą liczbę osób.

Ale ma mass stuna, a po ściągnięciu ADC na ulta może spamić kulkami jak szalona, które i tak nie mają małego dmg + na 5 lvl mają zwiększone obrażenia na champów.

No dobra, ale czy ktoś może mi doradzić ja budować nocturna na jngle ? Co maxować jako 1 ? I jak z masterkami ?

Obecnie grywałem buildem takim : Latarnia,Berki,boski miecz,czarny tasak i dalej nie wiem co mam składać ( zazwyczaj przed zrobieniem 5 itemu koniec gry ) jednak gdy z początku mam tą latarnie i do tego boski miecz to dosyc słabo bije ;/ W jungli zauważyłem że słabo bije i to mnie zaczyna denerwować ;/ Jakieś porady ?

LLink do masterków na noca czy są dobre ?

http://img833.imageshack.us/img833/8544/beztytuuvpo.png

Według mnie niepotrzebnie wziąłeś 4% cooldownu i, z tego co pamiętam, +2 obrażeń przeciw stworom. Mogłeś zainwestować te punkty w defa lub więcej do AD. Ja bym nie kupował Boskiego Miecza, a raczej zainwestował w lifesteala.

Kupiłem sobie ostatnio Thresha i w moich łapkach sprawuję się dość...średnio. Może macie jakieś porady?

Kose głównie z krzaków, ult po przyciągnięciu samego siebie, latarnia na adc w teamfight, i to odepchniecie najlepiej tyłem.

Pod koniec dzisiejszej gry poznałem moc Thresha pod ad/offtank. Lux z przeciwnej drużyny na 3 ciosy. Szkoda, że dopiero jak nasz Draven poszedł pod koniec gry afkować to mogliśmy to wygrać.

@Barosz

Dajesz za dużo masterek pod attack, wieź lepiej zrób sobie 9/21/0.

@Azrael

Co do Tresha, świetnie kontruje Blitzcranka na supporcie, lecz szczerze jego przyciąganie troche wolno leci, więc łatwo jest ominąć. Tresh'a tera można budować pod adc i nawet spoko sobie daje rade bo jest twardy z passywy, choc ma 0 escape, ale słuchy dochodzą, że mają zmniejszyć mu zasięg AA no i wtedy skończy się granie nim jako adc.