Cleanese nie kasuje ultow. Tylko Normalne skille i summoner spelle Mowili mi kiedys zebym wzial cleanese przeciwko morde, zalowalem tego pozniej jak nigdy -.=
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
@UP
Ale ult WW kasuje? Chyba, że zmienili.
Banalne pytanie, wybaczcie za nie. Da się spaść ze Srebra V do Brązu I, z Golda V do Srebra I itd. ?
@UPAle ult WW kasuje? Chyba, że zmienili.
Na 99% nie kasuje surpressa. Nie wiem jak z obrażeniami, ale samego CC nie usuwa prawie na pewno.
@down: w takim wypadku działa na odwrót - kasuje surpressa, ale nie kasuje obrażeń. Równie prawdopodobne w sumie, bo cleanse działał tylko w połowie.
Właśnie z ~1/2 roku temu miałem sytuacje, że WW na mnie wskoczył, ja włączyłem Cleanse, i mogłem swobodnie chodzić. W tym czasie WW machał tymi łapami w miejscu.
@JunioR
Da się, ale tylko jeśli nie grasz 28 dni bodajże. Co nie zmienia faktu, że twoje ukryte elo spada i grasz na tym poziomie na jakie byś spadł. Tzn. będąc w Gold V możesz grać z Bronze.
Witam czy mógłby ktoś udzielić mi kilku porad ( co najpierw maksowac może jakiś bulid , styl gry ) dotyczące Wu konga.
Z góry bardzo dziękuję
P.S Postać na topa
Maxujesz E (chociaż ja czasami wole Q, większy atak w early).
Typowy offtank. Jednak tfy masz Ty zaczynać, wbijasz się z E, przypieprzasz z Q i ulta włączasz (opcja dla dynamicznych) jeśli nie t- E i od razu R a potem ew. kończysz z Q.
Bardzo fajna i mobilna postać, sam go kupie po uzbieraniu na Vi.
Jeśli Cie z gankują to (jeśli masz ulta) atakuj, przynajmniej ja tak robie i zazwyczaj jakiś double wpada. Lecz to już zależy od ogarnięcia postaci i dobrego wykorzystania krzaków i klona (wchodzisz w krzaki i tam zostawiasz klona w 99,9% się nabierają, a nie w 90% ). Potem E na junglera Q. E na topera Q i ult gdzieś wcisnij.
to już zależy od ogarnięcia postaci i dobrego wykorzystania krzaków i klona (wchodzisz w krzaki i tam zostawiasz klona w 99,9% się nabierają, a nie w 90% )
Jest lepszy sposób na ucieczkę: S. Zatrzymujemy się, przeciwnik z reguły myśli że uciekamy dalej i biegnie do przodu, a po chwili my albo używamy W i uciekamy w drugą stronę, albo odbiegamy zachowując W na wyjątkowe okazje. Ojj... z klonem można robić bardzo wiele sztuczek
chciałbym poinformować że http://how2win.pl/ dodali fajną opcje. większość prosów pewnie to wie , ale co tam po prawej górnej stronie widnieje losowa ciekawostka z naszej ulubionej gry , w zestawie jest ich ponad 1000 a liczba wciąż rośnie. polecam można ubawić sie po pachy
wiedzieliście że koreańce zamiast wulgaryzmów życzą wam żeby wasi rodzice dożyli 100lat? nie wiem dlaczego ale to śmieszne
Jak składać hecarima ? Patrząc na strony typu solomid przykładowy build wygląda następująco :
Spirit of elder lizard , butki do szybkości,solari,warmog,omen i albo znowu warmog albo spirit visage - i ja się pytam z kąd on ma zadać jakiś dmg ? Używając do tego runek na przebicie pancerza początkowy atak to 67 to jakieś nie porozumienie ... zna ktoś dobrze tą postać, jeżeli tak to proszę o jakąś pomoc
Co myślicie o Blue Buildzie na Eza?
Cleanse nie dziala na ult malzahara, to tak nawiasem. Nie wierzysz? Sprawdz, widocznie malo grasz i nie miales z tym przypadkiem jeszcze okazji sie spotkac
Ulti malza lub ww może być przerwane przez Stun,Cleanse,Rtęciowa Szarfa
Niebieski build na Ezreala jest bardzo dobry. Dlaczego? Ez nie jest typowym adc gdzie ma nawalać tylko auto atakami tylko ma za zadanie spamować swoimi skillami. Owszem z ręki też walimy w przeciwnika ale to skille są naszą potęgą.
@Ajron
Sprzed trzech ^^.
Blue Ez ma Q co 1.5s i E co 3s (jeśli trafiasz Q cały czas). Ni ch*j nie złapiesz
@AjronSprzed trzech ^^.Blue Ez ma Q co 1.5s i E co 3s (jeśli trafiasz Q cały czas). Ni ch*j nie złapiesz
Chyba że trafisz na kogoś pokroju Nasusa. Jeśli założy ci Wither to może być źle.
Mniejsza. Wyjątkowo ja zadam pytanie do osób, które kojarzą matematykę na rankedach. Czy przy sporym winstreaku gracz przy okazji przegranej (niekoniecznie z własnej winy) dostaje bardzo mocno po łbie? U mnie pewnie będzie to wyolbrzymione przez system (ze względu na pierwsze 10 rozstawiających meczy), ale zastanawiam się jak bardzo mogę polecieć w dół. Przydałoby się porównanie proporcjonalne, tj. ile przy takim streaku normalnie dostaje się LP za mecz, a ile za przegraną.
Proszę o jakieś sprawdzone dane, a nie "a bo mi się zdaje że tak jest" czy też "mi się tak raz zdarzyło, ale w sumie nie wiem"
EDIT: Zaraz się dowiem jak mnie dobierze, pierwszy rank poszedł w cholerę. Właśnie zaczynam ostatni z "rozstawiających" meczów.
Ja, niezależnie od winstreaka, dostaje od -10 do -20. Tak w przybliżeniu.
Pytanie już nieważne, wystarczyły 2 przegrane żeby mnie zrzuciło z pozycji między gold V a gold IV (rozdzielałem ich przez ostatnie 5 meczów) do silver I.
Witam,mam pytanko jakie runy będą odpowiednie dla Branda ?
Standard ap. Duże 5 ap. Czerwone magic pene. Zółte hp per lvl. Niebieskie ap per lvl.
Ja zazwyczaj na Branda biorę to, czego tradycyjnie używam na każdym innym mana-based casterze: AP quint, magic penetration marki, manaregen seale i flat mres glyphy. Pytanie brzmi czy manaregen seale są tego obecnie warte - od końca sezonu 2 raczej nie gram na midzie, więc nie mam okazji tego przetestować.