LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Widzę dwa kluczowe itemy do early, nie licząc butów: philo i sightstone. Kolejność powinna zależeć od tego, jak bardzo zależy ci na manie. Jeśli często healujesz, spamujesz skillami, krótko mówiąc - często kończysz oom albo niebezpiecznie blisko oom, zacząłbym od philo. Jeśli idzie przyzwoicie, sightstone będzie lepszy, bo daje i hp, i darmowe wardy (a w praktyce to oznacza dużo więcej kasy niż w przypadku philo). Po zbudowaniu tych dwóch itemów i pierwszych butów, można pomyśleć nad drugimi. Jeśli mają ogromne cc, możesz pomyśleć nad merckami; poza nimi w sumie używałbym jakichś mobility połączonych z oracle by czyścić wardy. Kolejnym itemem... hmm... albo kindlegem (jeszcze więcej hp, jeszcze więcej cdr!), albo aegis, albo jakieś inne wybory... trudno powiedzieć.

[Ostatnio czytałem artykuł/post który mówił o suppach powoli odchodzących od Philo, ale Alistar zdecydowanie do nich nie należy moim skromnym zdaniem - jego heal potrafi zjeść trochę many...]

Nasus tylko pod amora, czy można go zrobić pod dmg ?. Dzisiaj widziałem go pod dmg, i robił pogrom.

Arias,Arias,Arias, nie wiesz tak prozaicznej rzeczy a wypowiadasz się praktycznie na każde pytanie zadane na temat LoLa. Nasus to postać która nawet robiona pod full armor może kręcić chory dmg ze względu na Q. Jednak ja nie radzę za bardzo składać go full dmg bo ma tylko jeden skill atakujący. Trinity i dobra farma w zupełności wystarczą pod dmg a potem można lecieć tak jak tank.

Ja wiem jak składać nasusa, i bulida pod amora mam, wiem na począku wystukać z niego q. Jednak widziałem dzisiaj w drużynie przeciwnej iż koleś zrobił go pod dmg, i ciął nas jak nie wiem. Moje pytanie tylko brzmiało czy można go zbudować pod dmg :P. No coś takiego złożył : http://www.mobafire.com/league-of-legends/item-purchase-planner#&item=159-63-60-37-169. No i nie mogliśmy nic zrobić.

Po co Trin? Dawniej to był dobry wybór, bo budował się z Sheena. Obecnie mamy Gaunleta, który sprawuje się na nim dużo lepiej - między innymi ze względu na mniejszą cenę (o ile dobrze liczę) oraz dlatego, że daje dużo więcej defensywnych statów, cdr i ładnie wchodzi w synergię z Q.

Nasus pod dmg? Pewnie, czemu nie? Oczywiście trzeba wtedy mieć na uwadze że przestajemy być tankowi, a takiego Nasusa już dużo łatwiej zamknąć za pomocą obrażeń, mimo jego wielkiego lifesteala. Przynajmniej mam takie wrażenie, bardzo dawno Nasusa pod dmg nie widziałem. Za to jedną radę mogę dać ze 100%-ową pewnością - jedyny słuszny Nasus na ARAMy to AP Nasus, jego E robi straszne spustoszenie :)

Jednak tak jak mówię dzisiaj dostałem po d*pie od dmg nasusa, sam mecz mówi za siebie 2 8 8 :P. , ja grałem akurat ashe bo teraz mam chęć grania pod adc :P. Jednak jutro spróbuję zagrać pod dmg, bo zawsze grałem nim tankowo i itemki obronne, do tego ten to wyssania życia. Nie grałem jeszcze pod ap, może spróbuję pod ap tanka :).

Nie oplaca sie robic go pod full dmg. Bedziesz miec problemy, zeby dobiec do kogos i w ogole cos hitnac z tego Q. Tak jak wspomnialem najlepsze nasus to tank nasus. Robiac go pod tanka + iceborn, nadal masz duzy dmg z q do tego wielka przezywalnosc i jeszcze % dmg z ulti (%hp albo 100 co 1s chyba.. zawsze mi sie myli z ulti renektona). Taka podstawa to merki/tabi , iceborn, spiri visage, omen, ga i ostatni sytuacyjny. Duzy AP dmg mozna dolozyc banshee, duzy AD dmg mozna nawet thornmaila lub sunfire(ale jezeli chce sie kupowac sunfire to racze to robic jak najszybciej bo w late ten item troche traci na sile).

Ja osobiście lubię budować Nasusa podobnie jak Renektona.Buty>Iceborn>Sunfire\Spirit Visage\Mallet>Sunfire\Spirit Visage\Mallet>Sunfire\Spirit Visage\Mallet>GA\sytuacyjny item

Po co Trin? Dawniej to był dobry wybór, bo budował się z Sheena. Obecnie mamy Gaunleta, który sprawuje się na nim dużo lepiej - między innymi ze względu na mniejszą cenę (o ile dobrze liczę) oraz dlatego, że daje dużo więcej defensywnych statów, cdr i ładnie wchodzi w synergię z Q.

Jeśli to jest ta niebieska pięść, za 2000 golda chyba to zawsze mam na nim obowiązkowo :).

Tak to jest ta niebieska piesc, ale to kosztuje okolo 3000.

2x UP - Co ty skladasz Iceborna na renektona ?

Up.Napisałem podobnie.Na Renku zamiast iceborna kupuję blackcleavera

Renekton ma flat dmg, Nasus ma %dmg. A Mallet/Gaunlet na Renektona nie działa, raczej zastanawiałbym się nad nowym Phage i Trinity (które będą dawały MS przy AA i killach).

Mimo wszystko,są przyjemne podczas chase'u który często na Rene jest uskuteczniany

Potrzebuję buildu do Shyvany,bo jest ciekawą postacią,lecz obecne buildy na lolkingu do mnie nie przemawiają.Jak ktoś ma jakieś porady co do niej to też by się przydały.

Jest to zapomniany dobry jungler a budujesz ją głównie w takiego tanka czyli z początku starasz się złożyć latarenkę lub tą piąstkę na junglera. Buty to sytuacyjne (mercury/tabi) lub te na 5 speeda. Frozen Mallet, Warmog, Malmortius, Thornmail etc.

@up

Malmortius?

Botrk, buty, ancient golem | core może też być solari, omen czy coś takiego.

Taa, Shyvana to na prawde dobry jungler, lecz trzeba dużo grać, żeby dojść nią do perfekcji. Ja mogę dać pare swoich porad jak nią grałęm.

Na pewno bierz smite exhaust, nie ma ani jednego cc, więc jak nie masz frozen maleta to ganki bedą udręką. Zaczynałem z nożykiem i potkami, lecialem w madredy ( ta taka raczka, ale nie skladalem z niej całej latarni), buty różnie, jak rpzewaga w przeciwnym teamie jest ap albo postaci z CC to madredy, jak bruiserow to tabi. oczywisice rash po frozen malleta dla slowa, i potem sytuacyjnie buduje, pod tanka moze byc spirit visage, omen, ten ten ptaszek co sie z aegisa sklada ;p. Pod dps lub dps/tank mozna ruined kinga kupic, wit's enda, maw of malmorius ( nie wiem czy tak to sie pisze) i ostatecznie static shiv ale nie jakos mi nie podchodiz ten item. To chyba tyle ;p

Potrzebne mi rady co do:

1. buildu

2. i ogólnej gry Poppy

3. przeciwko komu nią grać

Przeglądając internet natknąłem się na różne opcje itemków dla niej: z użyciem 3force, gauntleta i manamuny, lich bane. Co obecnie sprawdzi się dla niej najlepiej? Gdybym jednak otrzymał cały zestaw 6 itemów byłbym niezwykle wdzięczny.

@Up

Ja polecam ją w ogóle nie grać. :D

A tak to myślę, że trinity po buffie byłoby najlepsze dla tej dwarfki ;d

poopy najlepiej na topa isc ;p Może miec problemy na lejnie przeciwko yorickowi, swain'owi, darius'owi, teemo i singedowi, czyli wiekszość postaci, którymi teraz się gra na topie xd Jezeli nie wygrasz albo nie zdominujesz lejna na pcozatku to mozesz miec problemy. Maksujesz Q potem E potem W. Z itemow to oczywiscie trinity, hextech, ruined king, ie, jesli potrzebujesz penetracji to last whisper. Z itemów pod defa to moze byc omen, warmog, guardian. A, zapomnialem o maw of maw of malmorious czy jakos tak xd. Możesz pograć pare meczy sprobowac, ale ogolnie nie polecam jej ;p