Poppy jest beznadziejnie słaba, jej jedynym plusem jest ultimate, jest beznadziejna na wymianach + dodaj sobie że jest pure melee, więc o harrasie można zapomnieć. Na prawdę, jest bardzo, ale to bardzo słaba, można sobie popykać na normalach.
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Na prawdę, jest bardzo, ale to bardzo słaba, można sobie popykać na normalach.
Bez przesady, aż taka zła nie jest. Jeżeli wytrzymasz topa przez early game i nie nakarmisz przeciwnika to już będzie dobrze. Poppy w late jest trudna do zabicia w TF i potrafi nieźle przyłożyć. Najlepiej jest nią skupić się na ADc lub APc i siedzieć na plecach co uprzykrzy mu walkę. Grając Poppy jest tyle dobrego, że mało kto Cie będzie focusował, bo nie bardzo się opłaca, a po drugie możesz załączyć sobie ulta.
Nie wiem ile razy już tutaj o tym mówiłam, ale powiem raz jeszcze....wszystko zależy od gracza....champion to tylko dodatek do jego umiejętności.
A Galio? Co obecnie da się z niego zrobić?
Galio dzięki ulti jest przydatny a jak połaczy te ulti jeszcze z nunu to tf wygrany
I raczej na mida powinno się go rzucać, na top na blind picku jest strasznie ryzykownym zagraniem (na midzie też możemy się nadziać na AD, ale to mniej powszechne). Galio w pojedynku z championem opartym na AD dostaje mocne wciry ja obecnie jestem nieco uprzedzony do Galio ze względu na to, że z ulta można uciec... ale to może być ciekawa postać w drużynie
Tak jak wyżej kolega napisał, na topie raczej rzadko kiedy się sprawdza, najlepiej na mida nim isc. I tak, da się nim coś jeszcze grać. Nie jest to taka zła postać, early ma dość silne moim zdaniem, i jak to wykorzystasz to mogą mieć z Tobą problemy ;p + ulti, które moża nieźle zgrać z innymi spellami typów z Twojej drużyny. Ja nim osobiście lubie czasem pograc Galio jest teraz darmowy, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś nim troche pograł i sam się przekonał ;p
Grałem ostatnio 3vs3 i zaskoczył mnie team, dobra przegrali, ale nie pomyślałbym o tym, mieli galio, nunu i kennena. Galio ulti, w środku kennen ulti i nunu ulti, naszego maga na hita ściągali.
Powiedzcie mi czy nadal spotykacie określenie, że kassadin jest OP ? Kiedyś w s2 grając rankedy często był banowany a teraz nie jest tak zawsze, oczywiście nie ma co porównywać brązu do platyny, ale czy kassadin to dobry wybór na mida ?
Evelin widziałem mojego kolege w akcji który nią robił jngle i nie raz wygrywał mecze rankingowe, jak dla mnie ta postać jest trudna nie wiem czy junglując robić nią ad czy ap jak sądzicie ? I czy jungla to jej przeznaczenie ?
@UP Tak , nic sie nie zmieniło , biorąc na przykładzie xpeke nie jest to prosta postać ,aż tak
Evelin jest championem AP, a jeśli chodzi o Jungle to jest świetna. Tylko trzeba wiedzieć jak się ustawić- Jej Q może bić wszystkie potwory na jungli, poza tym ma całkiem dobre ganki. Niestety 1 różowy wardzik lub też oracle i Jej siła rażenia strasznie spada...
A ja Eve w jungle nie lubię. Brak CC i stosunkowo mały dmg naprawdę mi się w niej nie podoba. Co mi po niewidce, skoro wymaga twardego cc od lanerów, bo inaczej killa nie będzie?
Kassadinowi daleko do OP. Jego po prostu trzeba zamknąć w early i/lub nie dopuścić do tego żeby zrobił kilka killi post-6. Wtedy staje się bardzo groźny - no, ale to akurat cecha asasynów, a kass jest ich naprawdę świetnym przykładem.
A ja Eve w jungle nie lubię. Brak CC i stosunkowo mały dmg naprawdę mi się w niej nie podoba. Co mi po niewidce, skoro wymaga twardego cc od lanerów, bo inaczej killa nie będzie?Kassadinowi daleko do OP. Jego po prostu trzeba zamknąć w early i/lub nie dopuścić do tego żeby zrobił kilka killi post-6. Wtedy staje się bardzo groźny - no, ale to akurat cecha asasynów, a kass jest ich naprawdę świetnym przykładem.
Wystarczy iż support na bocie kupi orcale eve jest wtedy mniej groźna, tak samo jak mam na topie teemo piszę do junglera aby przed gankiem zakupił ten przedmiot. Kassadina do 6 lvla łatwo kontrować, później zaczynają się schody - jeśli pozwolimy mu na nafeedowanie to jest op jednak jak każdy carry w tym momencie na mid.
Nie wiem jakoś nie widzę tego, aby kassadin był typową maszynką do zabijania, przed chwilą skończyłem mecz miałem 13/6 i pomimo tego, że miałem te 450-500 ap to nie czułem tego, już wolę chyba malze A co do evelinki to zagrałem nią w jungli i powiem Wam, że nie jest taka zła oczywiście raz się zdarzyło czy dwa, że goście ogarniali bo pinka kupowali no i wtedy było ciężko aczkolwiek nie przeszkadzało to w tym, aby gdzieś indziej nagle się pojawić o złapać kila czy asyste. To jest jej zaleta, że właśnie będąc nie zauważonym można wykorzystać pewnoość przeciwnika i zaatakować w najmniej spodziewanym się przez niego momencie.
Kassadin?? Moim zdaniem odrobinę op to on jest. Jak wchodziłem do tfu to wyłaziłem z quadrą, a wrogi apc schodził na Q+E. Nim, morde i brandem, potrafie gry wycarryować. Jak się mu pozwoli złożyć ROA, to zaczynają się schody.
Kassadin?? Moim zdaniem odrobinę op to on jest. Jak wchodziłem do tfu to wyłaziłem z quadrą, a wrogi apc schodził na Q+E. Nim, morde i brandem, potrafie gry wycarryować. Jak się mu pozwoli złożyć ROA, to zaczynają się schody.
Nie zapominajmy iż ma niezły system ucieczki poprzez teleport co kilka sekund to robi wrażenie. Wykorzystanie tego ult w 100% sprawia iż jesteśmy nie gankowani na mid przez wrogiego junglera. Ma w sobie slince co lubię można na chwilę kilka championów wyłączyć. Jednak jego wadą jest iż musi przetrwać do 6 lvla do ulta, a potem już z górki. Jak mamy zabójstwo możemy pokusić o gank na topa czy bota. 100% wróg wtedy nie ucieknie, tym bardziej jak nie ma warda. No i można dłużej utrzymać na lini przez regenerację many czy to już nie jest plus ?.
Ja tak odbiegne od tematu kassadina i poproszę was, o wypisanie trzech topowych adc.
Najlepsi ADC? Zależy od gracza. Ale myślę że znajdzie się w tej trójce Vayne Mi się również dobrze grało Caitlyn oraz Twitchem- ale to jest kwestia gustu, naprawdę.
vayne,lucian,i może quinn
Najlepsi ADC? Zależy od gracza. Ale myślę że znajdzie się w tej trójce Vayne Mi się również dobrze grało Caitlyn oraz Twitchem- ale to jest kwestia gustu, naprawdę.
To masz gusta takie same jak ja .
Mało granymi (obecnie) a bardzo dobrymi są jeszcze graves i varus.Jeżeli będziesz potrafił wykorzystać potencjał gravesa to żaden adc w early nie będzie ci straszny.Ma przeogromny burst dmg już na samym early, a połączenie Q+R to jakieś 3/4 życia enemy carry.
Graves, Caitlyn, Tristana.
Ta wasza vayne, twitch i lucian mogą im naskoczyć.