naprawde vayne vs caitlyn i caitlyn deda
tristana ... twitchem można jo rozwalić
naprawde vayne vs caitlyn i caitlyn deda
tristana ... twitchem można jo rozwalić
naprawde vayne vs caitlyn i caitlyn dedatristana ... twitchem można jo rozwalić
Każda postać ma swoje kontry.Lucian na tą pore jest nieopłacalnym pickiem.
Graves, Caitlyn, Tristana.Ta wasza vayne, twitch i lucian mogą im naskoczyć.
Gdyby "vayne i twitch" mogliby tylko "naskoczyć" to nie byliby banowani, a jednak vayne to hyper carry, w late game nie ma lepszego adc pod względem team fightów i dmgu, zaś twitch miecie mid game dzięki swojemu ultowi.Graves ma to do siebie, że ogarnięty gracz wygra bot lane, ale niekoniecznie musi być dobry w late game, bo jego burst traci na sile (można go porównać do lee sina).
Właściwie to w late chyba bardziej bałbym się fed tristy niż fed vayne. Obie mają mocny late, ale Q Tristany w połączeniu z nerfem na heale z E wydaje mi się strasznie groźne. W dodatku zasięg przebijający nawet Cait...
Graves wydaje mi się mało popularny, bo obecnie zbyt łatwo o przeżywalność na bocie - barrier jednak dużo zmienia. A jeśli Graves nie zdobędzie przewagi w early, to w late jednak są lepsze picki od niego. Ten sezon to po prostu zły czas na takiego carry jak on.
Osobiście nie gram ADC, ale powiem wam że prawie za każdym razem widząc Twitcha w przeciwnym teamie spodziewam się kłopotów... jego ult potrafi bardziej wkurzyć niż cały kit od Vayne.
Osobiście nie gram ADC, ale powiem wam że prawie za każdym razem widząc Twitcha w przeciwnym teamie spodziewam się kłopotów... jego ult potrafi bardziej wkurzyć niż cały kit od Vayne.
True kumpel mnie namówił na tego championa bo lubię grać na bocie support/adc/jungle te trzy linie uwielbiam - dobrze użyte q sprawia iż jest on nie gank'owany przez wrogiego junglera. Mało tego jego e chyba to chyba umiejętność od dmg'u sprawia iż na low lvl w granicach 1-2 możemy nieźle skarcić wrogiego carry. A jak dobrze wrogi team ustawi to jego ult jest mordercze pod warunkiem iż dobrze zostanie użyte. Jego q spada jak wrogi support kupi orcale - albo vision ward. Jednak przez całą grę sup nie jest uważny i gdzieś popełni błąd, możemy wtedy nieźle namieszać.
Co do Eve to ja w jungle grałem nią często pod hybrydę. Guinoos Rageblade, Hextech gunblade, Infinity Edge, Trinity Force i dawało radę. W early jeszcze czasem były staty 8/0/8
Co do tych adc, twitch swojego czasu byl bardzo dobry, teraz widzę, że znowu zaczynają nim grać. Cait, vayne, graves to często grane adc teraz, mf też. Ciężko powiedzieć, pamiętaj, że dużo zależy też od doboru supporta Osobiście najlepiej mi się gra cait/mf. Do blitza dobra jest vayne.
Ja najczęściej widzę cait, ezreal i vayne. Ostatnio też corkiego/varusa. MF bardzo rzadko widuję, tak samo gravesa.
Od siebie dodam że Varusem spokojnie można skoczyć na mida jako AP/AS, gdzie jego W robi chory dmg w tanki(przy 400 ap ciśniemy 13% hp za nalożone stacki, co z atack speedem ~1,7 jest banalne)
Od siebie dodam że Varusem spokojnie można skoczyć na mida jako AP/AS, gdzie jego W robi chory dmg w tanki(przy 400 ap ciśniemy 13% hp za nalożone stacki, co z atack speedem ~1,7 jest banalne)
Pewnie takie sytuacje to tylko na normalach. Nikt nie wpomnial o Ezie który jest dobry jako ADC oraz jako Mid, również AD.
Lol to ze to nie jest zgodne z "metą" nie znaczy że nie może działać. Niby Varus to adc, ale przeliczniki Ap w ulcie ma 1.0 co czyni go naprawdę dobrym miderem w połączeniu z "w" robi więcej w late niż niejeden popularny pick na mida. Dodatkowo "w" znacznie ułatwia lasthitowanie
Przy regularnym graniu ok miesiąca - no life 2 tygodnie.
Ktoś również ma problem z wejściem do Lol'a ostatnio? Po wpisaniu passów wyskakuję mi "Nie otrzymano odpowiedzi od servera". Naprawiałem, reinstalowałem. Nic : o Wcześniej wszystko śmigało i nagle ni z tego ni z owego taki wał.
Nope, mnie loguje bez żadnych problemów
Czy można budować elise jakoś inaczej niż pod tanka z odrobiną mpen/ap? Póki co tylko takim buildem sobie radzę, czy buildy czysto AP (nuke) dają radę?
Daje rade ale to nie ma sensu. Ona jest mocna dzieki swoim dmgu z % max i brakujacego hp na q. Na niej pod ap podstawowo maska + rylai, gdy duzo ad chamow to zhonya jeszcze. Tak to jakis sunfire, mozna w sumie jeszcze abbysala pod mr. Mowie tutaj oczywiscie o topie. Czasami w jungli widuje elise full tank, 0 itemow pod ap.
UWAGA - WAŻNA INFORMACJA jako odpowiedź na pytanie sprzed kilku postów (Trundle W+potek)
Postanowiłem przeprowadzić małe testy. Oto co w nich zobaczyłem:
Bazowy regen Trundle'a: 1.7
Regen po włączeniu W: 1.9
Bazowy regen Trundle'a PO WŁĄCZENIU POTKA: 11.7
Regen po włączeniu W z aktywnym potkiem: 12.7
Wniosek?
W Trundle'a faktycznie zwiększa regenerację HP za pomocą potionów.
Testy zostały przeprowadzone na noobkoncie (lvl17) bez żadnych runek oraz z wyłączonymi masterkami. Jedynymi itemami były właśnie potiony. Nie ma mowy o wpływie innych itemów na zwiększenie regena.
oczywiscie ze działa
"Aktywna: Trundle tworzy w wybranym miejscu strefę, która zwiększa jego prędkość i prędkość ataku, a także powoduje, że otrzymuje zwiększone leczenie ze wszystkich źródeł."
tym trundle grają na wyższych dywizjach w ogóle ?
Trudno nim cokolwiek dziabnąć, dla mnie działa tylko jako tank.