Nigdy nie grałem Urgotem i chyba nie będę, ale czy on przypadkiem nie ma dobrej inicjacji? Jakiś skill zamieniał miejscami z enemy, czy to by nie działało może przy robieniu go później w tank? I tak wiem, potem nie ma carry w teamie ;d
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Urgot na ulcie dostaje tony armora i MResa. Zresztą sam Urgot jest mega fajny, poza tym że posiada bardzo niewielki zasięg. W dalszym ciągu jest dobrym champem i można nim wiele zdziałać.
Heimer jest straszny przeciw melee postaciom, zwłaszcza w early. Problem jest głównie w tym, że jego wieżyczki w late są o d*pę rozbić, bo dowolny ADC zje je jednym AA. Gdyby nie ten fakt, może byłby bardziej groźny, bo robią porządny dmg. No i nie ufam jego obecności w teamfightach.
Tak, jungle to chyba najtrudniejsza rola - oprócz farmienia na jungle, pilnowania enemy junglera i wardowania człowiek musi jeszcze latać po innych liniach żeby ciągnąć team w górę. Do tego zazwyczaj jest z kasą w plecy, bo nie siedzi i farmi, ale chodzi dookoła mapy.
Co do Nasusa, to rzecz leży głównie w tym że Nasus ma bardzo przeciętne (albo raczej słabe) early i ogarnięty przeciwnik zrobi wszystko, byś nie mógł stackować Q. Na jungle o wiele trudniej zatrzymać przeciwnika, a Nasus ze swoim slowem (który nie jest skillshotem) jest bardzo groźny w gankach. No i jego ult na smoku...
Nasus w jungle potrafi mieć podobną ilość- jak nie więcej stacków niż na linii- powód? brak osoby która by przeszkadzała dobijać/stealowała mobki.
Urgot jest dobry tak jak wcześniej powiedziano- early game. Później jest coraz gorszy niestety.
A takie pytanko z innej mańki kiedy zaczyna się mniej więcej 4 sezon ? jeszcze sporo czasu czy niekoniecznie ?
Albo pod koniec października albo na początku listopada takie mam przeczucie na pewno jak się skończą finały i chyba będzie podsumowanie .
Chyba wszyscy wiedzą, że jak się wygra 5 (100%) rankedów na 3 lub 5, to od razu ma się złoto III. Czy tak samo jest na soloQ? Jak wygram 100% (w tym przypadku 10) rankedów, to też będę w złocie III ?
A co do końca sezonu, to podobno 31 października.
Znajoma wygrała 7/10 i była w srebrze I, więc jeśli wygrasz te 10, to bardzo możliwe, że będziesz w goldzie III.
Przy 8/10 wygranych na soloQ miałem trafiłem do Silver I z dość dużym MMR, by wrzucało mnie między Gold III a IV i dawać mi po 30LP za wina. Przy 10 wygranych BYĆ MOŻE trafiłbym do Golda. Ciężko powiedzieć czy poprzedni sezon nie miał na to żadnego wpływu, bo też jakieś wyższe Silver chyba miałem
Nasus w jungle potrafi mieć podobną ilość- jak nie więcej stacków niż na linii- powód? brak osoby która by przeszkadzała dobijać/stealowała mobki.Urgot jest dobry tak jak wcześniej powiedziano- early game. Później jest coraz gorszy niestety.
Witamy na normalach, kiedy to idąc na solo topa nasusem, ktoś stealuje ci creepy.
Co do poppy i tego, że adc ją ściąga to jest to kompletna BZDURA.Ogarnięta poppy, wrzuci ulta na osobe z enemy teamu która ma najmniejszy dmg i do tego czasu da rade zabić jednego z carrych, no ale jak się nie gra takimi mało pickowanymi postaciami to skąd można o takim czymś wiedzieć.
Nasus jungla? Widziałem kilka razy, ale czy to nie jest marnowanie jego skili w sensie stackowanie Q ? Co najwyżej wejdzie z W na linie no nie wiem.
Nasus nie jest taki zły na jungli jednak jak już napisałeś na topce wymiksuje q i potem w mid/late robi pogrom. Myślę iż nie osiągnie takich osiągów z q na jungli jak na lane. Ktoś tam pisał można wymiksować q w lesie guzik prawda, bo byś musiał co po chwilę latać między obozami stworków. Co wtedy z gankami ?.
Jeżeli ktoś idzie z tobą na duo topa bez jungli, to największym błędem jest picknąć przez jednego z was farmera Nasusa. Solo Top to jego domena, dzięki której o wiele szybciej mu przychodzi last hitowanie creepów z Q. Owszem jungler Nasus, to wciąż dobra opcja, ale dla innego buildu i nie wyfarmisz Q tak szybko jak na solo top, ale szybciej raczej niż na duo Top, chociaż dlaczego mówimy o duo linii z Nasusem? Przecież to słaba opcja
Poppy nie widziałem przez cały sezon, niedawno ją picknąłem na 3v3 i daje rade naprawde.
Boże, ale pierdoły. Grał ktoś z was kiedyś w ogóle Nasusem? Za duże potwory i bohaterów Nasus dostaje 6 stacków "q", za zwykłe 3. Na każdym campie w jungle jest jeden taki potworek, a na linii prawie wszystkie są małe, Siege Minion pojawia się co 3 fale. Na jungle Nasusa buty mobilki albo trójki to podstawa, także przechodzenie między campami to bardzo niewielki czas. Jungle Nasus jest niesamowity, polecam.
Black Cleaver czy Last Whisper na Lee Sina?
Wizzie dosyć to zabawne co mówisz, bo tak się składa iż Nasusem zdobyłem całe 8 pentakilli czyli pewno więcej niz wielu wszystkimi swymi champami razem wziętymi. Nadal podtrzymuje teorie iż na top linii bardziej się da nastackować Q niż w jungli, ale ja mówie o kompetentnej grze a nie o duo topach i innych takich herezjach. Jeśli nadal nie wierzysz, to sobie oblicz jak długo musisz czekać aby zrespić sobie moby w jungli a jak długo czekasz na miniony na linii aby przybyły, a że tracisz minionki na linni i nie last hitujesz ich, to trudno bo każdemu się to może zdarzać ale nie powinno Nasusowi ani Veigarowi. Lee widziałem nawet z obydwoma itemkami, ale częściej z black cleaverem , bo brutalizer to moc.
Zgadzam się co do Black Cleavera.
Co do Nasusa jungle, zależy jak grasz. Na dostępnych CD oraz z butami 3 (ew z 2 z enchantem) jesteś w stanie lasthitować przynajmniej 2- jak nie 3 mobki na campie. Bez zbytniej straty w czasie- co może zdarzyć się jeśli np. Przeciwnik pushuje linie bardzo agresywnie.
Co do stackowania- w grze solo top około 250-300 do 20 min, na jungle osiągałem około 200-250- licząc, że co przejście wpadałem na przynajmniej 1 gank (czyli np czekanie 10-20s w krzakach na dobry moment wejścia). Nie ma dużej różnicy, a wiem że mógłbym osiągać więcej stacków gdybym nie czaił się na kille w krzakach.
Lux czy Nidalee na mida pomyliłem tematy.
Siema! chciałbym się dowiedzieć buty 1, 2 i trójkami. Wczoraj kumpel powiedział żebym koniecznie kupił buty dwójki a ja nie wiedziałem co to znaczy ? 0_o
Co powiedzie mi o tym buildzie? Wczorja to złożyłem na Voli i Malphite strasznie dużo biłem, polecacie się trzymać tego buildu jeśli team przeciwny posiada głównie DMG z Fizyka?
Build: Buty armor, Warmog 1000hp, Mallet 700hp, Słoneczna Peleryna 450HP, Tarcza Omen 500hp i Atma
Ja składam takie itemki ale kolejność nie ma znaczenia bo voil jest chyba bardziej tankowy : http://www.mobafire....2-53-136-165-41 A jak idę nim na jungle to kupuje ten itemek na start :
Spirit of the Ancient Golem .
Ja tam nie lubię Warmog'a wolę locket S. Ponieważ daje regeneracje zdrowia sojusznikom a jako tank wchodzimy pierwsi w zawieruchę.
Potrzebny build na Zaca top i jungla - tank i offtank.
Nie ma czegoś takiego jak Zac offtank - Nie ma AD przeliczników, a budowanie małej ilości AP nic nie daje.
Spirit Visage i Sunfire Cape to dwa core itemy na Zacu. Pierwszy HP + MR + CDR + Pasyw zwiększający sustain, drugi HP + ARMOR + DMG. Na jungli oczywiście rushujesz golema. Buty na CDR/MR/Sorcerki, jeżeli grasz na jungli to tylko sorcerki, CDR i MR odpadają z wiadomych względów. Potem już jak chcesz, bo dwa (trzy) core itemy masz. Polecam zbudować Banshee i Raduina by mieć jeszcze więcej HP i resistów, jeżeli nie kupujesz butków na CDR to możesz kupić coś, co ci zmniejszy cooldown, jak Locket zamiast któregoś z dwóch ostatnich itemów. Jak nie idziesz na jungle to wiadomo, nie budujesz golema tylko rushujesz Sunfire/Visage w zależności od tego, jaki DMG robi przeciwnik, a zamiast golema możesz złożyć locketa/warmoga.