LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Siema! chciałbym się dowiedzieć buty 1, 2 i trójkami. Wczoraj kumpel powiedział żebym koniecznie kupił buty dwójki a ja nie wiedziałem co to znaczy ? 0_oCo powiedzie mi o tym buildzie? Wczorja to złożyłem na Voli i Malphite strasznie dużo biłem, polecacie się trzymać tego buildu jeśli team przeciwny posiada głównie DMG z Fizyka?Build: Buty armor, Warmog 1000hp, Mallet 700hp, Słoneczna Peleryna 450HP, Tarcza Omen 500hp i Atma

Pewnie chodziło o buty drugiego tieru. Przynajmniej tak mi się zdaje. Co do butów trójek, to można zinterpretować to na dwa sposoby. Pierwszy - mowa o butach trzeciego tieru (czyli o ulepszeniach do lepszych butów). Drugi - chodzi o Boots of Swiftness, które dawniej były opisane jako "enchanced movement 3", jeśli jeszcze dobrze pamiętam. (Zdarzało mi się czasem mówić o butach "trójkach" albo "piątkach" zamiast swiftness i mobility, może stąd takie spojrzenie na sprawę.)

Problem z powyższym buildem jest taki, że dowolny champ oparty na AP będzie po prostu zadawał setki obrażeń na sekundę. Liandry albo DFG to dramat przy takim buildzie.

Jeśli mówił, że koniecznie muszisz kupić buty dwójki, to chodziło mu zapewne o ich ulepszenie, bo nazywając buty po staremu, to wsyzstkie oprócz dwóch są dwójkami.

Dawniej (przez opisy butów) było:

- boots of speed (te za 325, z których buduje się lepsze buty) to były buty jedynki

- większość ulepszonych butów (armor, mres, as, cdr, mpen) to buty dwójki

- Boots of Swiftness (te białe ze skrzydełkami) to buty trójki

- Boots of Mobility (żółte) to buty piątki.

Pochodziło to od tego, że każda taka cyferka to było (o ile dobrze pamiętam) 15 punktów MS. Także np. mobilki dawały poza walką 75 MS, a w trakcie walki 45 :) Jeśli się mylę, poprawcie :D

Takie pytanko na szybko - do kiedy dostępny będzie Championship Thresh do kupienia?

@Azrael, już jest.

Czytaj ze zrozumieniem. Pytanie jest do kiedy :P

Obastawiam, ze z tydzien jeszcze.

Takie pytanko na szybko - do kiedy dostępny będzie Championship Thresh do kupienia?
For the next two weeks, Championship Thresh is here to box up your next game in celebration of the epic battles waged over the course of Season 3.

Ludzie... zacznijcie do cholery czytać co wam wypisują w newsach.

n4zArh nie mam aktualnie swobodnego dostępu do tych tajnych danych, dlatego posiłkuję się naszym forum.

Już jest dostępny

@Azrael, już jest.
Czytaj ze zrozumieniem. Pytanie jest do kiedy Obastawiam, ze z tydzien jeszcze.
Już jest dostępny

Godzilla_facepalm-380x160.jpg

n4zArh nie mam aktualnie swobodnego dostępu do tych tajnych danych, dlatego posiłkuję się naszym forum.

Te tajne dane znajdują się na stronie głównej LoLa. Zdaje mi się że jest równie dostępna z każdego urządzenia (łącznie z mobilnymi) jak i nasze forum.

Orientuje się ktoś kiedy będzie zakończenie sezonu 3 ??

@up pod koniec października :)

n4zArh, kwestia mojego internetu w telefonie. Forum zadziała, strona LoLa niekoniecznie.

O co chodzi z tymi itemami na wieży? To coś konkretnego, czy tylko kosmetyczna zmiana pokazująca właściwości turreta?

taka bardizej kosmetyczna zmiana, żeby bylo wiadomo skąd się biorą statystyki ;p

Riot tłumaczył że to zmiana kosmetyczna. Chodzi głównie o fakt, że ludzie nie rozumieli faktu że np. turret raz miał armora i mresa w okolicach 150, a raz 250. Tooltipy i "itemy" pozwoliły na wyjaśnienie tego typu zjawisk - ot, taka pomoc dla graczy którzy o tym nie wiedzą.

Zakończenie trzeciego sezonu... Riot ogłosi konkretną datę, ale jako że finały już się zakończyły to powinniśmy się spodziewać daty DO trzech miesięcy. Ogólnie stawiałbym na listopad, podobnie jak w przypadku sezonu drugiego.

Macie może obecne tiery na 3v3 ? Chętnie bym się z nimi zapoznał xd

Obecnie? Nie. Grywałem dawno temu, raz zdarzyło mi się grać z kimś wysokorankingowym (plat+) z niemiec na randomie w duo, ogólnie rozgrywka wyglądała najczęściej w stylu solobot mage z mocnym czyszczeniem lane i utrzymaniem się 1v2, solotop z dobrym duelem i jungle *ktoś* ze smite i revive. Działało naprawdę genialnie, na 5 gier przegraliśmy jedną. Później więcej TT nie grywałem, ale plan teamu wydawał mi się dość mocny.

Jungla w TT nie jest wymagana i jest bardzo prosta. Rzadko bierzemy na nią nawet smite. Można np. do 2 levela pomagać linii i później farmić w jungle, można od startu itd. Jest to na prawdę bardzo elastyczne i to jest na tej mapie świetne.

Co do tieru, to na TT zawsze królowali bruiserzy/offtanki lub postacie z dużą przeżywalnością, jak grałem to Darius miażdżył wszystko, świetny też był Singed, Rengar (te krzaczki wszędzie :D), Aatrox (nisczy wszystko :D), Tryndamere (król ;*), Jarvan, Jax, Xin, jeśli chodzi o postacie AP to Annie/Nunu dają radę.

Może mi ktoś podpowiedzieć jakiś build na lee sina jungla? Bo build który do tej pory składałem nie dawał mu w ogóle dmgu co mnie trochę denerwuje

Jungla w TT nie jest wymagana i jest bardzo prosta. Rzadko bierzemy na nią nawet smite. Można np. do 2 levela pomagać linii i później farmić w jungle, można od startu itd. Jest to na prawdę bardzo elastyczne i to jest na tej mapie świetne.Co do tieru, to na TT zawsze królowali bruiserzy/offtanki lub postacie z dużą przeżywalnością, jak grałem to Darius miażdżył wszystko, świetny też był Singed, Rengar (te krzaczki wszędzie ), Aatrox (nisczy wszystko ), Tryndamere (król ;*), Jarvan, Jax, Xin, jeśli chodzi o postacie AP to Annie/Nunu dają radę.

Nie do końca. Smite jest niedoceniany, ale strasznie silny z jednego powodu - smite na golema, szybki clear i szybki lvl2. I szybki gank 2v1 albo 2v2. Każdy wie jak dużą różnicę robi ten jeden level więcej na starcie gry, prawda? :) Podobnie z revive - odpowiednio użyty na tak małej mapie zmienia ledwo przegrany teamfight w wygrany, bo ostatnia osoba może zrobić clear-up'a. Oczywiście są minusy takich spelli, ale gość radził sobie świetnie.

Fakt, bruiserzy są strasznie mocni na tej mapie. Nie zmienia to faktu, że przy ustawieniu o jakim mówiłem (czyli jungle schodzący co chwilę na którąś linię) na bocie naprawdę przydaje się ktoś z mocnym czyszczeniem mobków, przykładowo Brand działał bardzo dobrze w tej roli.

Witam, zastanawiam się, czemu nikt nie gra Threshem na solo topie? Dużo farmy = dużo dusz czyli sporo armora, do tego latarnia zapewniająca darmowy "doskok" junglerowi itp.