LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Przydałby mi się dobry build na Olafa, a na pewno core itemy.

A ja mam pytanie z innej beczki, orientuje się ktoś może jakiego sprzętu (chodzi mi dokładnie o peryferia) używały obie drużyny podczas ostatnich mistrzostw ?? Bo znajomy raz się mnie zapytał i rozbudził moją ciekawość ale mimo szukania nie dałem rady znaleźć odpowiedzi.

Przed migracją na eune, wraz z dwoma innymi kumplami z reala stworzyliśmy team rankedowy 3v3 na serwerze north america. Z naszego doświadczenia wynika iż najbardziej overplayed personą w league of legends w tymże typie rozrywki, jest Darius. Widzieliśmy go co trzeci mecz rankedowy, zawsze, zawsze zawsze, dlaczego? Otóż w 3v3 najlepiej brać postacie, które są mocne w early i midgame, potem mogą odpadać >. Czyli taki Talon, dobry na Fizza i Kassadina, którzy też są dobrzy na 3v3 jest idealny przeciw nim. Zed, J4,Zac,Malphite,Yi,Tryndamere,Fiora,Khazix,Rengar,Wukong, czyli wszystko to co nam zapewni w early dominacje, bo early w 3v3 jest bardzo ważne. Jeżeli w early jeden team będzie kontrolować oba altary, to nawet z wielką przewagą farmy drużyna przeciwna będzie mieć trudności aby nadgonić co przełoży się na itemki w midgame , co przełoży się na wynik meczu. Oczywiście doszliśmy jeno do Srebra, bo potem przemigrowałem z jednym kolega na eune. Moje pytanko jest mianowite, czy jungler przed gankiem powinien zainicjować gank owy np Lee z doskoku, Voli szarżą na wroga, J4 combosem bardzo dziwacznym, czy owy jungler zamiast inicjować powinien czekać na inicnacje, teammata u którego akurat chce gankować, czyli czy czekać jak TF, walnie stunem i dopiero wejść , czy na odwrót. Ciekawi mnie to bardzo bo nie wiem czy ja popełniam błąd i się wkurzam czy jest na odwrót.

To zależy. Jak kolega pushuje to lepiej żeby on zbaitował przeciwnika. To samo, gdy enemy ma jakiś escape (Zed, Kassadin, którzy z reguły inicjują kolejno z W i R). Jeżeli enemy nie ma escape (Brandy, Anivie etc), czy linia jest pushnięta na twoją korzyść to można śmiało skakać przeciwnikowi na łeb. Oczywiście warto wiedzieć, czy przeciwnik ma flasha na cd, czy coś.

Witam poszukuje konta do lola powyzej 10 lvl okradli mnie pisałem do lola ale nic moge nawet zapłacic ale nie za duzo z góry dzięki :)

@kaka123321

Expienie samemu bez spiny do 10 lvl - 2-3 dni

Czekanie na jelenia, który da Ci konto - wieczność

Odpowiedź sama się narzuca :mellow:

@kaka123321

Z czego cie okradli???

A ja powtórzę moje pytanie, czy orientuje się ktoś może jakiego sprzętu (chodzi mi dokładnie o peryferia) używały obie drużyny podczas ostatnich mistrzostw ?? Bo znajomy raz się mnie zapytał i rozbudził moją ciekawość ale mimo szukania nie dałem rady znaleźć odpowiedzi.

Laruk:

Prawdopodobnie takie dane nie są podawane- ale stawiam na sprzęt z wyższej półki- nie mogą być sytuacje typu "podczas TF dostałem laga" ani spadki FPS poniżej poziomu ustalonego odgórnie.

kamil51221:

Na dominionie nie zarabia się IP szybciej- po prostu gry są krótsze.

Strogonov:

mobafire.com , solomid.net , lolking.net czy co tam sobie zamarzysz.

Ktoś próbował, czy rework wyszedł Sivir na dobre? Będzie teraz grywalna na rankedach bez wywoływania pokusy powiedzenia trollpick?

@up Nie przekonują mnie jakoś w 100%

@Up

Na mida jasne! Dobra jest jak diabli na tego lane-a. Na botlane już gorzej przez ten za mały range z AA.

Mam 980 RP. I tutaj pytanie. Kupić sobie skórkę czy czempa z promocji za 6.3 ?

Nie mam jednego czempa którym gram np. 80% gier, mam chyba 25 czempów i nowa gra nowy czemp, to kupić skórke czy czempa?

To zależy wyłącznie od ciebie. Jak chcesz sobie zarobić IP na championa a mieć lepszy wygląd w innym, kup sobie skórkę. A jak ci na wyglądzie nie zależy, możesz kupić championa. Chociaż kupowanie championów za RP to imho strata RPków

Laruk:Prawdopodobnie takie dane nie są podawane- ale stawiam na sprzęt z wyższej półki- nie mogą być sytuacje typu "podczas TF dostałem laga" ani spadki FPS poniżej poziomu ustalonego odgórnie.

Mi chodziło dokładnie o peryferia czyli myszki, klawiatury, słuchawki i podkładki.

Mi chodziło dokładnie o peryferia czyli myszki, klawiatury, słuchawki i podkładki.

Wydaje mi się, że każdy team i czasami nawet pojedynczy gracze mają swoje własne zestawy. Trudno byłoby się przyzwyczaić nagle do zupełnie innej myszki/klawiatury po 2000 gier na innych :) Jeśli chcesz się dowiedzieć na czym grają pro gamerzy to wejdź najlepiej na jakiegoś streama typu Ocelote, Kubon i zapytaj :)

Prosilbym o jakiś build z runami i masterkami dla akali

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Ktoś próbował, czy rework wyszedł Sivir na dobre? Będzie teraz grywalna na rankedach bez wywoływania pokusy powiedzenia trollpick?
Ja próbowałem i powiem Ci że to cholernie mocna postać na bota,większość gier wygrywam dzięki ultowi.

Mocna, oj mocna. Push nieziemski, a w połączeniu z odpowiednim supportem można robić facerolla.

http://dogry.pl/r/75229 Zarob sobie pkt na rp , strona całkiem darmowa a to mój reff

warn_ico.png
Twoje jedyne posty to Reflinki więc leci perm. - crracked

Powiem szczerze ze nie bylem przekonany co do sivir, az do dzisiejszego rankeda w ktorym picknelem janne a pozniej zostala wybrana sivir (z czego nie za bardzo bylem zadowolony gdyz w przeciwnej druzynie byla caitlyn). Ale ostatecznie okazala sie swietna. Maly range moze i bylby przeszkoda gdyby nie ogromny zasieg na Q.

Swoja droga ktos slyszal o nadchodzacych zmianach w itemach? Niebieskie itemki jungli teraz beda dawaly rowniez golda za zabicie. Itemy ktore dawaly golda 5 na 10 sekund(jak kamien filozoficzny) beda przerobione przykladowo wlasnie taki kamien filozoficzny teraz bedzie dawal 4 golda za miniona ktory zginal w naszym poblizu i nie zostal przez NAS zabity- poprostu taki core support item. Ale najwieksza zmiana w itemach bedzie 7 miejce na item a dokladnie na 1 z 3 darmowych trinketow

1. Pokazuje pkt na mapie na 1 sekunde(ma ograniczony zasieg do 1100) [Zasieg zwiekszony do 2000]{Zasieg zwiekszony do 2500}

2. Pokazuje i niszczy wszystkie plapki, totemy w poblizu przez 4 sekundy.[Zwieksza efekt o 100%]{Po aktywacji zostaje efekt oracla przez 10 sekund}

i 3. Stawia niewidzialnego warda .Stoi przez 1 minute i jest ograniczony do 3 wardow na planszy na gracza.[czas dzialania wydluzony do 2 minut]{teraz trinket stawia vision wardy}

Wszystkie trinkety na 9 lvlu awansuja w [] jest opisane co daje upgrade

Mozna je rowniez pozniej po 9 lvlu awansowac za 475g i efekt jest opisany w {}.