LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

To zależy wyłącznie od ciebie. Jak chcesz sobie zarobić IP na championa a mieć lepszy wygląd w innym, kup sobie skórkę. A jak ci na wyglądzie nie zależy, możesz kupić championa. Chociaż kupowanie championów za RP to imho strata RPków

To zależy bo możesz sobie najpierw wykupić championy i jeśli nauczysz się grać dokupić skina. Jednak za 985 masz niektóre naprawdę w dobrej jakości choćby zyra ;p. Tylko za rp od 4800 wzwyż bo tych tańszych nie opłacalne jest kupowanie za rp tylko ip. Głupotę jest za całą sumę rp od tego masz wyprzedaże. Teraz też mnie kusi czy kupić do skina z przeceny vayne ulubionej adc czy do vi ulubionej junglerki.

Powiem szczerze ze nie bylem przekonany co do sivir, az do dzisiejszego rankeda w ktorym picknelem janne a pozniej zostala wybrana sivir (z czego nie za bardzo bylem zadowolony gdyz w przeciwnej druzynie byla caitlyn). Ale ostatecznie okazala sie swietna. Maly range moze i bylby przeszkoda gdyby nie ogromny zasieg na Q.Swoja droga ktos slyszal o nadchodzacych zmianach w itemach? Niebieskie itemki jungli teraz beda dawaly rowniez golda za zabicie. Itemy ktore dawaly golda 5 na 10 sekund(jak kamien filozoficzny) beda przerobione przykladowo wlasnie taki kamien filozoficzny teraz bedzie dawal 4 golda za miniona ktory zginal w naszym poblizu i nie zostal przez NAS zabity- poprostu taki core support item. Ale najwieksza zmiana w itemach bedzie 7 miejce na item a dokladnie na 1 z 3 darmowych trinketow1. Pokazuje pkt na mapie na 1 sekunde(ma ograniczony zasieg do 1100) [Zasieg zwiekszony do 2000]{Zasieg zwiekszony do 2500}2. Pokazuje i niszczy wszystkie plapki, totemy w poblizu przez 4 sekundy.[Zwieksza efekt o 100%]{Po aktywacji zostaje efekt oracla przez 10 sekund}i 3. Stawia niewidzialnego warda .Stoi przez 1 minute i jest ograniczony do 3 wardow na planszy na gracza.[czas dzialania wydluzony do 2 minut]{teraz trinket stawia vision wardy}Wszystkie trinkety na 9 lvlu awansuja w [] jest opisane co daje upgradeMozna je rowniez pozniej po 9 lvlu awansowac za 475g i efekt jest opisany w {}.

Sivir niby ma mały range, ale jej W nieco to nadrabia - prawie zerowy koszt many i prawie pewny harass jest warty uwagi. Do tego obrażenia na Q... mniam. A że Sivir z włączonym ultem (początkowo) jest w stanie uciec nawet przed Masterem... :)

Reszta informacji które podałeś to czubek góry lodowej. Zmiany w supportach są naprawdę spore (zmiana pasywki, statów i nieco działania skilli Soraki, przeliczniki od AP do utility w skillach etc.), do tego dorzućmy jungle (czwarty camp, zmiana krzaków i - jak mi się wydaje - części ścian, zmiana itemów, nerf na CDR z blue), zmiany w XP wymaganym do lvlupa, zmiany w goldzie który dostajemy w ciągu pierwszych 2-4 min za kille, dragony czy też za turrety, zmiany w spellach czy w kosztach/statach itemów (25 itemów, w tym choćby Doran Blade... i Brutaliser, który przestał być 1337 itemem), zmiany w samych turretach (zwiększone dmg przeciw minionom, żeby było łatwiej lasthitować - o ile dobrze zrozumiałem), assist streaki, więcej golda za asysty po 20 minucie, spore CS zmniejszające death spree (czyt. nerf proxy), zmiany w runkach i masterkach (ciastka zamiast potków!)...

Zmiany na preseason będą spore. Bardzo.

Mnie najbardziej zaboli w nowym sezonie ograniczona ilość wardów na całej mapie :/

Czy Riot was "zaczarował" i oje**ał wam portfele tego rocznym harrowingem?

Osobiście powiem że 50 dyszek jebł**em :o

Tyle skinów, na kociaka dwa lata czekałem :)

Czy to prawda że na topie mają być trzy krzaki

Obrazek z elohell Garen z wirka wjeżdża w trzeci mały krzaczek?!??!?!!?

jak grać nasusem ?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Farmisz. To by było na tyle :)

Czy Riot was "zaczarował" i oje**ał wam portfele tego rocznym harrowingem?Osobiście powiem że 50 dyszek jebł**em Tyle skinów, na kociaka dwa lata czekałem Czy to prawda że na topie mają być trzy krzakiObrazek z elohell Garen z wirka wjeżdża w trzeci mały krzaczek?!??!?!!?

Zgadza się, top lane bushe zostały rozbite na trzy mniejsze. Coś chyba jeszcze zrobili z krzakami na rzece, ale nie widziałem, więc tylko zgaduję że chodzi o przeniesienie ich nieco do tyłu.

jak grać nasusem ?Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Farmisz Q. I jeszcze więcej. Grasz raczej pasywnie. I farmisz. Jak masz okazję to karzesz przeciwnika z *czegoś* (różnie to bywa), ale głównie farmisz. Budujesz się tankowo, z jakimś itemem z Sheena i farmisz. A potem robisz miliony obrażeń z Q.

Jungle dość podobnie, ale ganki z Witherem... sama przyjemność :)

Darmowe Rpki do 22.11.2013

warn_ico.png
Link kasuje. - crracked

Mam kilka pytań dotyczących Kha´zixa.

1. Czy jest często banowany ?

2. Czy ten build jest dobry http://www.lolking.net/guides/139116

3. Czy opłaca się kupować skina ?

1. W ogóle już się go nie banuje

2. Da rade, zawsze składasz buty, 4 ofensywne i jeden defensywny item

3. A podoba ci się?

Kiedy znowu będzie można grać Ahri?

Zdaje mi się że wczoraj już widziałem na nią bany, ergo - chyba można nią grać. Jeśli nie - trzeba czekać do momentu kiedy Riot wypuści fixa.

Znacie jakieś sensowne buildy na Maokaia? Mam zamiar grać nim rankedy, a nie chciałbym eksperymentować. Jak narazie, mój build wygląda tak: Spirit of the Ancient Golem, Boots of Mobility (ew. później je zmieniam na Ninja's Tabi), Locket of the Iron Solari, Spirit Visage, Frozen Heart lub Banshee's Veil i Warmog's Armor (jeśli mają BotRK, biorę Randuin's Omen). Zastanawiałem się, czy zmienić Frozen Heart na Iceborn Gauntlet (wybaczcie te angielskie nazwy itemków, ale gram na ang wersji i tylko po ang pamiętam nazwy). Jeśli możecie, doradźcie mi czy coś zmienić lub usunąć. Przydatne byłyby również jakieś porady. Moje masteriesy to 0/9/21, ale myślę także o 0/21/9. Z góry dzięki za pomoc.

Możesz zamienić FH na IG, bardziej się opłaca. Możesz też pobawić się i złożyć dodatkowo zamiast Banshee Rylaike, ale to jest kwestia gustu. Ew polecam mobafire.com

Mobafire nie lubię, bo.. no cóż, po prostu nie lubię (nie wiem czemu). Rylaikę złożyłbym tylko wtedy kiedy zgarnąłbym dużo zabójstw, co nie powinno się zdarzyć grając Maokai'em ze względu na to, że jest on bardziej jak support z jungli, ale dzięki tak czy siak. Eh, spadłem do S3 przed chwilą :c

Dobra DD rozpoczął rankedy wreszcie.

Mam pytanie tylko co bym musiał zrobić aby nie zaczynać od brązu I. Na razie wygrałem 2 rankedy z 5. Jednak miałem trol picka czyli darius na jungle gdzie palił wszystkie ganki. Wiem już iż za cały team nie odpowiadam. Jednak chciałbym wiedzieć, ile bym musiał wygrać, aby dostać do brązu III lub IV od tego chce zacząć piekło elo Hell.

Nie, że chcesz od tego zacząć, tylko tam zostaniesz bo taki prezentujesz poziom gry.

A jak chcesz brąz 1 to musisz wygrać 5/10.

Reszta jakoś tam idzie.

Wygrane | Przegrane | Dywizja

10 0 Silver 1 (???)

9 1 Silver 1 / 2

8 2 Silver 2 / 3

7 3 Silver 3 / 4

6 4 Silver 4 / 5

5 5 Silver 5 / Bronze 1

4 6 Bronze 1 / 2

3 7 Bronze 2 / 3

2 8 Bronze 3 / 4

1 9 Bronze 4 / 5

0 10 Bronze 5

Znalazłem sobie taką tabelkę ale nie wiem na ile ona jest wiarygodna. Mi obojętnie w sumie gdzie trafie bo jak będę grał regularnie dobrze to wyjdę z piekła. Tylko nie chcę mieć jak najmniej troli ;p

To jak chcesz być w bronzie to po co ci wiedzieć ile wygrać gier? Chcesz być w B1, bo z niższego nie wyjdziesz?

Tabelka nie wiarygodna, kolega wbił 8/10 albo 7/10 wygranych i dostał złoto IV