LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

"Dopiero 3 dni ranki" a jest koniec sezonu w poniedziałek. O ile dobrze mi wiadomo to na końcu sezonu łatwiej o golda w placementach. Ja na tym koncie ok. w 2 miesiącu sezonu wygrałem 8/10 i mnie do silver 3 przydzieliło. Kolega pod koniec sezonu zrobił to samo jest Gold 3. Meh...

A co do cofania - Jak się zastanawiasz nad cofnięciem mając 4000 golda to ja bym radził przestać grać w tą grę. Przykład

Dum dum dum :

A zdobył killa i ma 100 cs

B nie ma killa i ma 100 cs

A chce jeszcze dofarmić na BF Sworda

B zginął i ma ~1400 golda, nie stać go na BF sworda więc dokupuje drugiego Dorana i kilof po czym wraca na lane-a

A ciągle chce dofarmic jednak ma samego dorana

B wbija się w przeciwnika ponieważ ma item advantage

A ginie

B jest teraz w 10000x lepszej sytuacji niż A ponieważ w goldzie jest tak samo a przeciwnikowi może z łatwością pchnąć linie przy czym on straci csy i exp.

A traci przewagę i jest w tzw. d*pie

Nie używałem znaków interpunkcyjnych w tym przykładzie ponieważ uznałem, że jest to niepotrzebne :D

Platyna 1 mnie dobija. Przegram 4 rankedy pod rząd i dostaje -4/-3/-4/-6 po czym wygrywam 1 i dostaje +17. Jednak jak wygram drugiego to dostaje +6... WTF

"Dopiero 3 dni ranki" a jest koniec sezonu w poniedziałek. O ile dobrze mi wiadomo to na końcu sezonu łatwiej o golda w placementach. Ja na tym koncie ok. w 2 miesiącu sezonu wygrałem 8/10 i mnie do silver 3 przydzieliło. Kolega pod koniec sezonu zrobił to samo jest Gold 3. Meh...A co do cofania - Jak się zastanawiasz nad cofnięciem mając 4000 golda to ja bym radził przestać grać w tą grę. PrzykładDum dum dum :A zdobył killa i ma 100 csB nie ma killa i ma 100 csA chce jeszcze dofarmić na BF SwordaB zginął i ma ~1400 golda, nie stać go na BF sworda więc dokupuje drugiego Dorana i kilof po czym wraca na lane-aA ciągle chce dofarmic jednak ma samego doranaB wbija się w przeciwnika ponieważ ma item advantageA ginieB jest teraz w 10000x lepszej sytuacji niż A ponieważ w goldzie jest tak samo a przeciwnikowi może z łatwością pchnąć linie przy czym on straci csy i exp.A traci przewagę i jest w tzw. d*pieNie używałem znaków interpunkcyjnych w tym przykładzie ponieważ uznałem, że jest to niepotrzebne Platyna 1 mnie dobija. Przegram 4 rankedy pod rząd i dostaje -4/-3/-4/-6 po czym wygrywam 1 i dostaje +17. Jednak jak wygram drugiego to dostaje +6... WTF

Oj tam na razie spodobało mi się też support'owanie. Jeśli w s4 dadzą spadek z tieru - to teraz każdy dostał awans do wyższej ligi ;D. . A potem w dół. Mój kumpel też wygrał mecze swoje startowe i miał tak jak ja 5 na 5 i dało mu brąz III. A jeszce jedno wpisuje sobie w looking net nazwę swojego profilu i co to jest ?. : Average KDA i mam 4.8/5.8/9.3 .

nie. Nawet jak mam 4000 gold się zastanawiam czy zejść z lini. Co ty myślisz iż jestem taki głupi aby odpuścić lane po jeden głupi przedmiot."Ilość LP które zdobywasz/tracisz zależy od twojego MMR i tego, z jakimi wrogami grasz. Jeśli MMR jest wyższe niż twoja obecna liga/dywizja, to dostajesz bardzo dużo LP za winy, a awans może cię zabrać i o dwie dywizje wyżej zamiast o jedną; analogicznie tracisz mniej za przegrane. Jeśli twoje MMR jest niższe niż liga/dywizja w której grasz, tracisz więcej niż zyskujesz - aż poziom się nie wyrówna. "To totalnie jestem zakręcony jeśli moje mmr jest za niższe niż liga, to czemu trafiłem do srebra - a nie do brązu ?. Wczoraj mnie system wrzucił do silver tak a mógł przecież do brązu. Dopiero 3 dni ranki, a pytań jest mnóstwo ;p.

To, że piszesz jak google translate i nie można cię zrozumieć to nie moja wina.

@UP

KDA-Kills/Deaths/Assists

@Down

Jak jesteś w Dywizji 1 danej ligi to normalne. Też tak miałem. W S4 tego nie będzie.

Ja ogólnie tych punktów nie ogarniam -,- na początku za każdą wygraną dostawałem 10/20 + , a teraz za wygraną ze statystykami np 25/1/30 dostaje + 5 a za przegraną - 8 -.- i gdzie tu logika? jakim cudem mam wygrać 15 razy z rzędu, że by dostać szanse na awans? To wcale nie jest git ;D

To, że piszesz jak google translate i nie można cię zrozumieć to nie moja wina.@UPKDA-Kills/Deaths/Assists@DownJak jesteś w Dywizji 1 danej ligi to normalne. Też tak miałem. W S4 tego nie będzie.

Czego znowu nie rozumiesz pytania czemu mnie gra wrzuciła do silver jak moje mmr jest za niskie do ligi ?.

I spytałem się co to jest w moim profilu Average KDA i mam 4.8/5.8/9.3 na looking net.

Niekoniecznie masz MMR na poziomie brązu. Może oscylować obecnie gdzieś między S4 a B1.

Co do tego dlaczego system przydziela w takie miejsce, a nie inne... sam nie wiem. Jak już pisałem, system mnie przydzielił do Silver I z dość dużym MMR bym był przydzielany między graczy z Gold III a IV (3 winy i 94LP oraz wejście w serię do golda z kolejnym meczem tylko to potwierdzało). Może to dlatego, że po serii winów (8 pod rząd) ostatnie dwa mecze przegrałem? A może dlatego że ostatni sezon skończyłem z zaledwie 1350 ELO, co przekłada się gdzieś na obecnie Silver 2-3? Kto wie.

@Wagonik: czym bliżej promocji, tym mniej punktów za winy, zwłaszcza jeśli wiąże się to ze zmianą ligi na wyższą. Po raz kolejny o tym wspomnę - zmieni się to już wkrótce, w kolejnym sezonie. Jeśli nie jesteś bliżej promo - patrz moje poprzednie posty.

EDIT:

@up: KDA Ratio to średnie Kill/Death/Assist scory na tobie jako graczu, na każdym champie. W twoim przypadku oznacza to średnio 4.8 killa, 5.8 deada i 9.3 asysty na mecz.

n4 a masz gdzieś stronkę iż można poczytać o tym spadku z tieru ?. Bo ja sobie gdzieś poczytałem na angielskiej stronie iż przed spadkiem - najpierw dostanie się na konto ostrzeżenie , jeśli użytkownik nie poprawi gry dostanie spadek z ligi. Bo oni chcą w ten sposób pozbyć ludzi boostujących .

No ale u mnie to dziala odwrotnie... Bo jak mam np z 80/90 to dostaje na + mniej niż jak mam 40/50 a wiecej dostaje wtedy na minus jeszcze. A na pczatku wlasnie wiecej dostawalem na + niz na minus wiec jest to pogmatwane jakies

@DeimonD

Wiesz, co to jest przecinek? Wygląda tak " , " i dzięki niemu naprawdę łatwiej jest zrozumieć sens wypowiedzi. No ale skoro myślisz tak jak piszesz, to powiem ci o co mi dokładnie chodziło (mam nadzieję, ze zrozumiesz...):

"To co ty robisz jak zabijesz enemy? Gankujesz mida? xD Bo skoro siedzisz na bocie to przy takich statach powinieneś mieć w uj czasu na spokojną farmę. No chyba, że nie last hitujesz albo missujesz creepy."

"Sam odpowiedziałeś na pytanie mam podbity exp jakby. No bo wrogi adc pada więc plusem tego jest, iż mogę być z lvl 1-2 do przodu. Nie nie opuszczam lane, przed powrotem do bazy pcham swoje miniony pod wieżę wroga"

Wat? Tego nawet ja nie ogarniam. Wracasz, potem nie wracasz.....

"To jak ty po każdym killu wracasz po itemy to się nie dziwię, że masz mało cs..."

"Co ty myślisz iż jestem taki głupi...

Nie mówię, że nie.

...aby odpuścić lane po jeden głupi przedmiot."

To wynika z twojej wypowiedzi.

Potem:

"To, że piszesz jak google translate i nie można cię zrozumieć to nie moja wina."

Następnie odpowiedź:

"KDA-Kills/Deaths/Assists"

W końcu:

"Czego znowu nie rozumiesz pytania czemu mnie gra wrzuciła do silver jak moje mmr jest za niskie do ligi ?."

Tak szczerze to ciężko zrozumieć twoje wypowiedzi, a twoich lig się nawet nie tykam i nigdzie o nich nie wspomniałem.

A na koniec:

"I spytałem się co to jest w moim profilu Average KDA i mam 4.8/5.8/9.3 na looking net."

Kij z tym, że ci odpowiedziałem, ale chyba zacznę używać czcionki 72.

@DeimonDWiesz, co to jest przecinek? Wygląda tak " , " i dzięki niemu naprawdę łatwiej jest zrozumieć sens wypowiedzi. No ale skoro myślisz tak jak piszesz, to powiem ci o co mi dokładnie chodziło (mam nadzieję, ze zrozumiesz...):"To co ty robisz jak zabijesz enemy? Gankujesz mida? xD Bo skoro siedzisz na bocie to przy takich statach powinieneś mieć w uj czasu na spokojną farmę. No chyba, że nie last hitujesz albo missujesz creepy.""Sam odpowiedziałeś na pytanie mam podbity exp jakby. No bo wrogi adc pada więc plusem tego jest, iż mogę być z lvl 1-2 do przodu. Nie nie opuszczam lane, przed powrotem do bazy pcham swoje miniony pod wieżę wroga"Wat? Tego nawet ja nie ogarniam. Wracasz, potem nie wracasz....."To jak ty po każdym killu wracasz po itemy to się nie dziwię, że masz mało cs...""Co ty myślisz iż jestem taki głupi...Nie mówię, że nie....aby odpuścić lane po jeden głupi przedmiot."To wynika z twojej wypowiedzi.Potem:"To, że piszesz jak google translate i nie można cię zrozumieć to nie moja wina."Następnie odpowiedź:"KDA-Kills/Deaths/Assists"W końcu:"Czego znowu nie rozumiesz pytania czemu mnie gra wrzuciła do silver jak moje mmr jest za niskie do ligi ?."Tak szczerze to ciężko zrozumieć twoje wypowiedzi, a twoich lig się nawet nie tykam i nigdzie o nich nie wspomniałem.A na koniec:"I spytałem się co to jest w moim profilu Average KDA i mam 4.8/5.8/9.3 na looking net."Kij z tym, że ci odpowiedziałem, ale chyba zacznę używać czcionki 72.

A może przestaniesz robić topik, Wytykać błędy jak chcesz coś pisać to pisz na temat - nie chcesz mi pomóc nie rób mi tego. Czytać nie umiesz czy co ?. Jak ja mam problemy z pisaniem to ty chyba z czytaniem ze zrozumieniem ;). Masz jakieś parcie na mnie czy co ?.

1. Nie robię żadnego topiku (topic=temat)

2. Chciałem pomóc, ale jak nie rozumiesz co piszę...

3. Umiem czytać.

4. Przy tobie serio mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem (jak większość ludzi z tego forum).

Btw.

"nie chcesz mi pomóc nie rób mi tego". Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem.

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked

Przestańcie się bić dzieci...

MMR to takie stare ELO. Za grę z "lepszymi" graczami je dostajemy, za grę z "słabszymi" tracimy. Bez względu na to czy jest lose czy win. Wyższy MMR= kolejka dobiera nam "lepszych" graczy (nie raz miałem tak, że w Bronze II grałem z ludźmi Silver IV/II. (kilka meczy rozegrałem z kolegą z Platyny, co wywindowało mi MMR do wysokiego poziomu).

Pod koniec dywizji (czyli w x I) twój MMR wyrównuje się powoli do poziomu jaki powinieneś mieć na przejście do kolejnej dywizji (np. Do Gold V potrzebujesz 1350 MMR. Jesteś w Silver I i masz 1500 MMR-> gry będą dawać Tobie mało LP, a Twój MMR będzie powoli spadał tak, byś miał około te 1350 po zakończeniu serii- oczywiście jest to zawsze +/-, ponieważ nikt nie powiedział że masz wygrać 3 mecze w serii pod rząd)

1. Ciekawe czy pisałeś na temat.

2. Mhm.

3. Ja umiem pisać.

4. Nie obchodzi mnie co kto o mnie myśli, z forum <_< .

Nie no k**wa, trzymajcie mnie. DeimonD, błagam cię kolejny raz. Nie, tym razem napiszę to wprost - zamknij się, jesli nie potrafisz się wypowiedzieć. Nie znasz się na LoLu na tyle, żeby dawać "pr0 tipsy", ale masz dobre chęci. Ok, to zrozumiem. ALE ŻEBYŚ NIE POTRAFIŁ SKLECIĆ JEDNEGO, ZROZUMIAŁEGO ZDANIA? Tego już nie pojmuję. Dlatego wróć, kiedy nauczysz się składać proste zdania. I nie kłuć się z kimś, kto ma rację i przewyższa cię wiedzą oraz doświadczeniem.

Tak przy okazji, mógłby mi ktoś w jednym poście opisać konkretne, potwierdzone zmiany odnośnie 4 sezonu? Nie gram już tyle, ani nie śledzę codziennie informacji, więc jestem trochę w tyle. A chciałbym mieć jakieś info. Z góry dzięki.

warn_ico.png
Mogło być bez tego przekleństwa. - crracked

Sorka crracks, ale ile można.

A rage DeimonDa bezcenny.

Nie no k**wa, trzymajcie mnie. DeimonD, błagam cię kolejny raz. Nie, tym razem napiszę to wprost - zamknij się, jesli nie potrafisz się wypowiedzieć. Nie znasz się na LoLu na tyle, żeby dawać "pr0 tipsy", ale masz dobre chęci. Ok, to zrozumiem. ALE ŻEBYŚ NIE POTRAFIŁ SKLECIĆ JEDNEGO, ZROZUMIAŁEGO ZDANIA? Tego już nie pojmuję. Dlatego wróć, kiedy nauczysz się składać proste zdania. I nie kłuć się z kimś, kto ma rację i przewyższa cię wiedzą oraz doświadczeniem.Tak przy okazji, mógłby mi ktoś w jednym poście opisać konkretne, potwierdzone zmiany odnośnie 4 sezonu? Nie gram już tyle, ani nie śledzę codziennie informacji, więc jestem trochę w tyle. A chciałbym mieć jakieś info. Z góry dzięki.

W jungli zawitamy jeden nowy camp z mobem który nie daje żadnego buffa, ma mniej hp od reda i blue, ale większy dmg, wyglądem przypomina dużego wraitha, następna zmiana to dodatkowy slot na trinket, kolejną jest ograniczona ilość wardów, nowy system wyszukiwania meczów, rework nasusa, xeratha i heimera, zmieniony wygląd pasków życia (o ile teraz nie ma, też dosyć dawno nie grałem :D) i być może będą nowe tryby gry.

A co z naszymi pozycjami w rankingu? od 0 leci czy jak z tym będzie?

Prawdopodobnie tak jak w poprzednim sezonie kończyłeś z powiedzmy 1400 elo to następnie startowałeś z podobnego pułapu i pierwsze 10 gier było decydujące. 2xUP będzie na pewno jeden nowy tryb gry, ASAM (all same all mid) aczkolwiek będzie się inaczej nazywał . 6xUP Podpunkt 4 popieram całym sercem :)

n4 a masz gdzieś stronkę iż można poczytać o tym spadku z tieru ?. Bo ja sobie gdzieś poczytałem na angielskiej stronie iż przed spadkiem - najpierw dostanie się na konto ostrzeżenie , jeśli użytkownik nie poprawi gry dostanie spadek z ligi. Bo oni chcą w ten sposób pozbyć ludzi boostujących .

Po sprawdzeniu źródeł: po awansie do nowej ligi przez 10 pierwszych meczów nasze MMR nie będzie mogło spaść poniżej wymogów do grania w tej lidze. Wylecieć z ligi nie będzie jednak tak łatwo - nasze MMR będzie musiało spaść do piątej dywizji poprzedniej ligi (np. jeśli grasz w Gold V, to MMR musi spaść do Silver V). Wtedy otrzymasz ostrzeżenie, a wkrótce po nim wylecisz (o ile się nie poprawisz). W dodatku minimalne LP które można zdobyć wynosi 1 - zabraknie więc meczów, w których będziemy "zdobywać" 0LP za wina. Swoją drogą, challenger powiększy się do 200 miejsc na serwer, ale sądzę że 99% naszego forum nawet nie myśli o trafieniu tam, więc to tylko ciekawostka.

No ale u mnie to dziala odwrotnie... Bo jak mam np z 80/90 to dostaje na + mniej niż jak mam 40/50 a wiecej dostaje wtedy na minus jeszcze. A na pczatku wlasnie wiecej dostawalem na + niz na minus wiec jest to pogmatwane jakies

Jeśli zbliżasz się do awansu do wyższej ligi, to gra zaczyna rzucać ci kłody pod nogi, tak żebyś mógł udowodnić że naprawdę należysz np. do golda, a nie do silvera. Nie wiem jak to działa z samymi dywizjami - nigdy nie miałem awansu do wyższej dywizji, tylko do wyższej ligi.

Prawdopodobnie tak jak w poprzednim sezonie kończyłeś z powiedzmy 1400 elo to następnie startowałeś z podobnego pułapu i pierwsze 10 gier było decydujące. 2xUP będzie na pewno jeden nowy tryb gry, ASAM (all same all mid) aczkolwiek będzie się inaczej nazywał . 6xUP Podpunkt 4 popieram całym sercem

One-for-all ma być trybem na SR, ale nie sądzę żeby ludzie chcieli chodzić 5x mid. Gdyby Riot chciał to narzucić, dałby ten tryb na Howling Abyssa. Zresztą, polecam inny topic tutaj na forum, ludzie pisali na ten temat.

A co z naszymi pozycjami w rankingu? od 0 leci czy jak z tym będzie?

Czym wyższa pozycja po zakończeniu sezonu, tym większa dywizja po zakończeniu dziesięciu meczy. I vice versa.

Nie no k**wa, trzymajcie mnie. DeimonD, błagam cię kolejny raz. Nie, tym razem napiszę to wprost - zamknij się, jesli nie potrafisz się wypowiedzieć. Nie znasz się na LoLu na tyle, żeby dawać "pr0 tipsy", ale masz dobre chęci. Ok, to zrozumiem. ALE ŻEBYŚ NIE POTRAFIŁ SKLECIĆ JEDNEGO, ZROZUMIAŁEGO ZDANIA? Tego już nie pojmuję. Dlatego wróć, kiedy nauczysz się składać proste zdania. I nie kłuć się z kimś, kto ma rację i przewyższa cię wiedzą oraz doświadczeniem.Tak przy okazji, mógłby mi ktoś w jednym poście opisać konkretne, potwierdzone zmiany odnośnie 4 sezonu? Nie gram już tyle, ani nie śledzę codziennie informacji, więc jestem trochę w tyle. A chciałbym mieć jakieś info. Z góry dzięki.

Ogólnie zazwyczaj śledzę info na bieżąco, ale dość konkretnie opisane zmiany znajdziesz na wiki: http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/User_blog:Emptylord/PBE_Status :) można tam poczytać zarówno o zmianach które już uderzyły w PBE (jak wspomniany przez kogoś camp, zmiany w spellach czy zmiany w zdobywanym goldzie, zwłaszcza za kille między pierwszą a czwartą minutą), jak i tymi planowanymi (zmiana w runach - marki offence, seale defense, glyphy utility, 3 quinty = 9 run dowolnego koloru).

Adwokat się znalazł który ma gówno do powiedzenia, bym napisał tu niecenzurowane słowo ale oczywiście ja bym dostał wana a ty nie. Nie będzie mi jakieś dziecko srało pod nosem, ile ty masz w ogóle lat aby mnie pouczać. Następnym razem weź się trochę ogarnij zanim cokolwiek ty napiszesz.

ps : zdanie mnie innych nie obchodzi, ale nie pozwolę sobie sr** pod nosem - ja nie pies.

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked

Nowy sezon zaczynamy na podobnym poziomie- MMR będzie prawdopodobnie ustalony na 1200 czy coś koło tego (czyli około Silver II), a każda gra będzie dawała nam możliwość podskoczenia lub spadnięcia. Znając życie pierwsze 2-3 dni to będzie wysyp ludzi którzy będą specjalnie przegrywali mecze by ludzie spadali do Bronze V- a kto jest dobry to z tego wyjdzie wyżej ;)

Do najważniejszych zmian zaliczyłbym zmiany run, masteries, jungle oraz co bardzo ważne- limit 3 wardów na mapę na gracza. Więc koniec z płaczem "czemu support nie warduje", ponieważ będzie mógł postawić max 3 wardy, z czego jeden widoczny dla przeciwników (o tym również warto sobie poczytać)

Dla ludzi którzy chcą wiedzieć więcej:

http://dpatti.com/s4/ -kalkulator Masteries