Dobrze zrozumiałem? W przedsezonie będę mógł jeszcze walczyć o golda? Jeśli uda mi się go wbić w tym okresie czasu, dostanę też nagrody, czy tylko informacja o goldzie na moim profilu?
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Kiedy można grać te rankingi od nowa? już po 12 w nocy dzisiaj? czy czekamy nie wiadomo ile?
Dobrze zrozumiałem? W przedsezonie będę mógł jeszcze walczyć o golda? Jeśli uda mi się go wbić w tym okresie czasu, dostanę też nagrody, czy tylko informacja o goldzie na moim profilu?
Nie zrozumiałeś. Preseason 4 - jak nazwa wskazuje - jest okresem między sezonami, kiedy dochodzi do największych zmian w samej grze. W tym czasie ludzie mogą walczyć o jak najlepszy ranking do startu w czwarty sezon. Nagrody natomiast dostaje się na zakończenie sezonu za to, co w trakcie tego sezonu zdobyliśmy. Jeśli zdobędziesz golda w preseason 4, to będziesz mieć wyższego seeda przy soft resecie na start czwartego sezonu, a co za tym idzie - będziesz mieć większą szansę na wyższą ligę po meczach rozstawieniowych. Po prostu.
Riot w przeciwieństwie do poprzednich preseasonów nie robi soft resetu już teraz, bo nie chcą żeby ludzie wbijali wyższe ligi niż na to zasługują ze względu na niedorobione mechaniki przed sezonem (Black Cleaver był najlepszym przykładem na to jak poważnie zaburzyć cały balans). Dlatego też, gdy rankedy zostaną wznowione, nadal będziecie w tej samej lidze i dywizji. Sezon jednak już się zakończył, więc i nie macie szans na nagrody.
EDIT:
@up: serwery Oceanii wznowiły ranki po jakichś 3-4 godzinach, sądzę że rankiem wszystko u nas będzie w porządku.
Nagrody już rozdane ;p Dziwna sprawa jestem w silver IV a mam ikonkę oznaczającą silver III albo jest tak pogmatwana, że nie wiem
Kiedy wchodzi patch riot jeszcze nie dał info ?
Ja już nie kumam o co chodzi... rankingi moge juz grać ale dalej jestem w dewizji w której byłem i nic się ogólnie nie zmienilo
Dobrze zrozumiałem? W przedsezonie będę mĂłgł jeszcze walczyć o golda? Jeśli uda mi się go wbić w tym okresie czasu, dostanę też nagrody, czy tylko informacja o goldzie na moim profilu?
Nie chyba nie, przed sezon ma minimalny wpływ chyba na nasze mmr. (Tak przynajmniej czytam na innych forach). Głównie
liczy się, to co osiągnąłeś w s3. Sam jak zauważyłeś rankedy tej chwili są wyłączone. Więc jeśli mniemam jesteś w silver I, to w nowym sezonie twoje mmr będzie liczyć od tego miejsca gdzie skończyłeś. Chociaż każdy będzie musiał potem rozegrać te 10 rankedów, jednak riot w tej sprawie nic nie mówi.
Wagnonik bez urazy, ale n4 pisał iż dopiero hard reset będzie po nowym roku w 2014, jak oficjalnie wystartuje nowy s4.
Jednak jak pisałem twoje mmr będzie zależne tam gdzie skończyłeś s3. Moim zdaniem przed sezon jest na sprawdzenie zmian
jakie Riot planuje wprowadzić na nowy s4.
Teraz mają inne sprawy, więc trochę cierpliwości .
A ja z innej beczki wiecie może kiedy nowy obóz będzie dostępny na mapce ?. Czytałem iż jak wyjdzie patch, i kiedy
dostaniemy ramki ?.
@up
Ramki już powinny być, ale widzę informację, że naprawiają jakiś problem z nimi i wyłączyli rankedy.
Olaf czy nidale?
Gram top i bot.
@Ile tak na oko będę zbieral 3150ip gram około 1-2h/day
Jak chcesz grać głównie topem to polecam olafa , jest w miarę niezły tylko teraz już się do jungli nie nadaje bo nie może ,rzucić toporem sobie pod nogi :C Nidalee to bardzo uniwersalny czempion - możesz nią iść na topa / mida / supp i nikt nie powie ,że troll pick .
A co do drugiego pytania to - skoro za przeciętny mecz dostajemy ok 70 ip + 120 za pierwszą wygraną dnia to 70 + 70 + 120 = 260 dziennie +/- w zależności od długości rozgrywek , ew. dodatkowych gier (aram / dominion /3vs3 ).
@ to jest +/- 12 dni grania .
Ja dostaje średnio 40ip i 150 za first win
a powzyje 30 min max 60
Wszystko zależy od tego, jakie mecze grasz- za grę na boty dostaje się mniej (max jest chyba 100 albo 120 minut dziennie, płacone około 1 ptk/min)
I do tego im wyżej i dłuższa- oraz bardziej zacięta gra- tym więcej IP. Mój rekord? Prawie 350 z first winem. Ale gra miała ponad 80 minut i skończyła się na 2 gołych nexusach
Ja bym polecił wstrzymać się z championami do wtorku następnego- kiedy wejdzie nowy patch- a co za tym idzie zmiany w runach, refundy tych które nie będą istnieć etc. Taka akcja na pewno wyciągnie z graczy po kilka tysięcy dodatkowego IP na uzupełnienie stronek run na wszystkie postacie.
Olaf czy nidale? Gram top i bot.@Ile tak na oko będę zbieral 3150ip gram około 1-2h/day
czyli 2 czy 3 mecze. Więc te 500 IP powinieneś wyciągnąć na dzień (ok 6 dni może krócej).
ja za first wina dostaje powyżej 240 IP ;p.
Ja mam takie pytanie.
Ile jest bohaterów którzy nie mają many tak samo jak Garen. ( Którym wyjątkowo świetnie mi się gra ) ?
I czy byłby jakiś dosyć tani jego odpowiednik także prosty w "Obsłudze"
Postacie nie korzystające z many to: Garen, Riven, Katarina, Shyvana, Renekton, Tryndamere, Rengar, Rumble, Lee Sin, Kennen, Shen, Akali, Zed, Aatrox, Mundo, Mordekaiser, Vladimir, Zac. Garen, Riven i Katarina nie używają niczego do używania umiejętności. Shyvana, Renekton i Tryndamere opierają się na furii, ale nie potrzebują jej do wszystkich umiejętności. Rengar używa wściekłości (czy jak to się tam zwie). Rumble używa systemu przegrzewania. Lee Sin, Kennen, Shen, Akali i Zed używają energii. Aatrox zamiast many ma (tak jakby) krew używaną przez pasywkę. Mundo, Vladimir, Zac i Mordekaiser używają zdrowia zamiast many do używania umiejętności, przy czym trzeba zauważyć, że Mordekaiser część obrażeń zadanych przez umiejętności konwertuje na tarczę. No, to chyba wszystko. Polecam ci spróbować Riven dopóki jest w rotacji. Taka trochę bardziej ofensywna wersja Garena
Ok ^^ Jeżeli chcecie pomóc n00bowi to dodajcie Plicza na LoLu
Helloł helloł helloł! Leniwiec przybywa głosić dobrą nowinę!
Ekhem, ekhem. Otóż, jak głosi FAQ (którego większość osób pewnie nie czytała), w trakcie preseasonu Riot postanowił wyłączyć kary za brak aktywności w meczach rankingowych. Nie musicie obawiać się, że spadniecie niżej tylko dlatego, że nie będzie się wam chciało grać.
I drugie info. Patch "gdzieś w przyszłym tygodniu".
Helloł helloł helloł! Leniwiec przybywa głosić dobrą nowinę!Ekhem, ekhem. Otóż, jak głosi FAQ (którego większość osób pewnie nie czytała), w trakcie preseasonu Riot postanowił wyłączyć kary za brak aktywności w meczach rankingowych. Nie musicie obawiać się, że spadniecie niżej tylko dlatego, że nie będzie się wam chciało grać. I drugie info. Patch "gdzieś w przyszłym tygodniu".
A trolle na rankingowych jak były, tak nadal są. Kij że nie ma już po co - i said mid 1st i mid i mid i gramy po staremu. :c
Riot powinien zrobić testy na IQ - im mniejszy wynik tym wyższe kary za wykroczenia.
Kiedyś wymyślałem setki sposobów, jak walczyć z Trollami, ale po latach pojąłem jedno - NIE DA SIĘ zwalczyć trolli w taki sposób, by jednocześnie nie skrzywdzić normalnych, uczciwych graczy, nie ma i nie będzie takiego sposobu. To dlatego Riot nic z tym nie robi. Mają system reportów, mają trybunał. Testy na IQ, biorąc pod uwagę że naprawdę to napisałeś, to albo naprawdę tak nie myślisz, albo sam byś miał mniej niż 100.
Kiedyś wymyślałem setki sposobów, jak walczyć z Trollami, ale po latach pojąłem jedno - NIE DA SIĘ zwalczyć trolli w taki sposób, by jednocześnie nie skrzywdzić normalnych, uczciwych graczy, nie ma i nie będzie takiego sposobu. To dlatego Riot nic z tym nie robi. Mają system reportów, mają trybunał. Testy na IQ, biorąc pod uwagę że naprawdę to napisałeś, to albo naprawdę tak nie myślisz, albo sam byś miał mniej niż 100.
Poprzez same te durne testy, można by zawyżyć wskaźnik IQ graczy, dopasować "poziom zagrożenia" gracza do rygoru nałożonego przez zasady nałożone przez Riot.
W dzisiejszych czasach, nawet inteligentna osoba (pozdrawiam drogiego profesora ) ) czasem woli użyć jakiegoś mało wybitnego stwierdzenia, zamiast tłumaczyć komuś, że to nie ma sensu, prościej jest uciszyć, no ale nie każdy jest na tyle obojętny na głupotę innych ludzi... i myślę że "ty" jako osoba (mam nadzieję) z raczej średnim/ponad przeciętnym IQ byłbyś zadowolony, że "siła" raportu - już zatwierdzony, na twoją osobę byłaby "słabsza", a takowy cwaniaczek miałby dostać pochwalony raport o mocy "zawsze" silniejszej od normy. Mniejsza ilość raportów, szybszy ban. Szybszy perma blok. I zapewne więcej wydanej kasy na następne konta...
Można by było mniej zważać na to iż i ty, i troll - jesteście sobie równi wedle zasad.
Kilka razy zaprosiłem takiego trolla na ts'a... ach głosy przed mutacją.
Pegi 12? No proszę... dziewięcioletni syn mojej koleżanki ma lepszą składnię zdania, jak gra na mamy koncie z nami od czasu )