Co do Rumble'a to polecam ci ten poradnik http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/quot-scrapyard-tactics-quot-a-guide-to-rumble-by-staaf-212346 (co do buildu to lepiej ten defensywny, chyba że wiesz, że będziesz miał łatwo na linii lub masz tankowatego mida/jungle). Warto jest chociaż poczytać, ponieważ jest tam kilka wskazówek. Sam się z tego uczyłem Nasus jest teoretycznie dobry na każdego, kto opiera się na AD (ta rękawica lodowa jest teraz zazwyczaj budowana na Nasusa), ale granie nim przeciw Garenowi lub Riven (i innym ad casterom) może się skończyć fatalnie. Shen tak pół na pół, ponieważ mniej mu zadasz dmg z Q przez armora, ale też nie powinien ci bardzo przeszkadzać w farmieniu.
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Kogo polecićie do rankedów na topa?
Wiem że to niezbyt pomocna odpowiedź, ale... to, czym potrafisz grać. Garen, Shen, Zac, Renekton to jedne z moich obecnie najczęstszych picków na top, ale często eksperymentuję na normalach w celu znalezienia czegoś innego ciekawego (solotop Viktor radził sobie wcale przyzwoicie, ale ostatecznie odpada z mojego rostera).
Jeśli ktoś w przeciwnej drużynie wybrał już kogoś na topa, to najlepiej jest brać kontrę. Jednak ważne jest to, że jeśli masz jakąś kontrę, a nie potrafisz nią grać to lepiej wybierz kogoś kim umiesz grać, dobrze farmić itd. Tak samo z wybieraniem innych np. Amumu jungle. W niższych dywizjach jest on często brany tak: "Nie umiem nim grać, ale jest często banowany, więc musi być OP". Tak więc pytanie "kto najlepszy na topa" to pytanie trochę trudne do odpowiedzenia. Jeśli pierwszy wybierasz topa, to chyba najlepiej będzie jeśli weźmiesz kogoś kim umiesz grać. No i trzeba zachować balans AD/AP jeśli się da.
Umiem grać morganą 1 v5 i penta
dzięki za odpowiedz
Jeśli ktoś w przeciwnej drużynie wybrał już kogoś na topa, to najlepiej jest brać kontrę. Jednak ważne jest to, że jeśli masz jakąś kontrę, a nie potrafisz nią grać to lepiej wybierz kogoś kim umiesz grać, dobrze farmić itd.
This. Just this.
Oczywiście, porządny Garen powinien być w stanie wyłaczyć z gry Riven i to bez większych problemów. Jeśli jednak nie gracie nim porządnie, to ta kontra wam się na nic nie zda i lepiej zagrać czymś innym, co będzie mieć mniejsze lub większe szanse, ale czym nie oddacie kilku killi bez sensu.
Garena da się skopać Rivenką, dość luźno. Wystarczy poczekać aż użyje swojego Q i silence minie po czym robimy ALL-IN, flesze ignajty i inne bajery.
PS: DIAMOND wbity Huragan Doktora Mundo ;c (paskudne)
Też się teraz nie możecie zalogować, ani do gry, ani na strone?
Jeśli napisałeś to zaraz potem, jak miałeś problem to chyba było wszystko OK. W prawdzie nie logowałem się wtedy, ale gra przebiegała bez zarzutu, a nawet bardzo fajne rankedy z kumplem wykręciliśmy, ja na ADC on supp (strzeżcie się Zileana...).
Mam takie pytanie odnoście kontr: na ile wiarygodne są oceny graczy na championselect.net? Kiedyś picknąłem Garena na Renektona (wg chsel. counter) i albo się nie zgadzało, albo zbyt cienki bolek Garenem ze mnie na to, by wyjść cało z takiego meczu.
Oni już pracują nad tym jest info na stronie głównej w server status na eu west.
Ma ktoś jakieś pomysły co do jungle Teemo? Narazie gram na tym http://www.lolking.net/guides/161622 .
Jeśli napisałeś to zaraz potem, jak miałeś problem to chyba było wszystko OK. W prawdzie nie logowałem się wtedy, ale gra przebiegała bez zarzutu, a nawet bardzo fajne rankedy z kumplem wykręciliśmy, ja na ADC on supp (strzeżcie się Zileana...).Mam takie pytanie odnoście kontr: na ile wiarygodne są oceny graczy na championselect.net? Kiedyś picknąłem Garena na Renektona (wg chsel. counter) i albo się nie zgadzało, albo zbyt cienki bolek Garenem ze mnie na to, by wyjść cało z takiego meczu.
Twój skill dodać ogarnięcie postaci odjąć ogarnięcie przeciwnika dzielone przez siła kontry. Lol, za dużo herbaty... pomiń.
Za dużo czynników wpływa na to żebym od tak mógł kurka zgadnąć twoje błędy. Ale zapewne mało co harrasowałeś, czekałeś (olałeś renka) aż renek nabije sobie furię do 100 i zrobi (o wiele) mocniejsze kombo. Tak kilka fal później straciłeś całkiem ogarnięcie linii i stało się.
Garena da się skopać Rivenką, dość luźno. Wystarczy poczekać aż użyje swojego Q i silence minie po czym robimy ALL-IN, flesze ignajty i inne bajery.
Zakładając że Garen mający choć pół mózgu nie użyje Q będąc dość blisko by do ciebie dobiec. A jeśli użyjesz odskoku, to i tak jakiś sukces, bo odsunął się od farmy. Kluczem do wygrania Garenem jest po prostu trafiać w Riven z Q i uciekać z trade'ów z E, wtedy wychodzimy na plus. Oczywiście, jeśli Riven wskoczy nam na głowę żeby nas ubić skillami i będzie miała okazję to będzie nam bardzo smutno, ale właśnie o to chodzi żeby nie miała okazji ogólnie mogę się zgodzić że to skillmatch, ale nadal uważam że na korzyść Garena - kilkusekundowy silence wraz z dmg jest dla niej bardzo przykrym zjawiskiem.
Mam takie pytanie odnoście kontr: na ile wiarygodne są oceny graczy na championselect.net? Kiedyś picknąłem Garena na Renektona (wg chsel. counter) i albo się nie zgadzało, albo zbyt cienki bolek Garenem ze mnie na to, by wyjść cało z takiego meczu.
Renekton ma dość duże CD, a Garen ma Q z silencem. Ma też sustain. Oczywiście, jak to w przypadku Renka, trzeba uważać na jego early, bo ma spore dmg, zwłaszcza z furią. Inna sprawa, że Garen się tym nie przejmuje w takim stopniu jak inne postaci - o ile oczywiście ogarnia. To raczej skillmatch niż pełna kontra... chociaż trzeba przyznać że ult krokodylka tylko trochę pomaga mu z ultem Garena (chyba że użyje go do walki a nie uniknięcia killa, tak jak powinien).
Kontry są wiarygodne gdzieś tak w 50%. Można czasami przeczytać tam wierutne bzdury, a ludzie dają + tylko dlatego że im się zdaje że tak jest. Warto czytać komentarze, bo nagle okazuje się że wbrew powszechnej opinii Fizz wcale nie jest taki bezradny przeciw Malzaharowi, jeśli wie co robi. Pamiętajcie, skill > kontra. Poza tym ta strona nie uznaje żadnych zmian w champach, nie ma resetów kontr, więc i można napotkać na takie kwiatki jak Udyr będący kontrą na solotop na kogośtam, bo może leczyć sobie HP i manę na żółwiu.
Kontrom, tak jak już pisałem nie można wierzyć w 100%. To, że kogoś kontrujesz nie znaczy, że wygrałeś linie. Jeśli ktoś wie co robi, to może nawet swoją największą kontrę pokonać. N4zArh, nie wiem czemu uznajesz Udyra za jakiś ewenement. Ja sobie czasem nim gram, nawet Phoenix Udyr na topie. A i Udyr już nie odnawia sobie hp i many na żółwiu, dali mu po prostu lifesteal teraz.
Ja garenem ogaraniam Riven bez problemu... Go trzeba po prostu lubieć i ogarniać bo to strasznie łysa postać, że tak powiem. Ale w każdym bądz razie ulti garena to jeden z tych skili w tej grze które wali się z zaskoczenia. Trzeba korzystać z tego, że przeciwnicy na za dużo sobię pozwalają momentami, a garen jest do tego by z takiego momentu skorzystać. Ostatni meczyk z Riven na lini jak garenem leciałem to w 30 minucie dopiero moje staty zmieniły sie z 0/0/0 na 1/0/0 bo tak dobrze grała... tylko różnica była taka , że ja miałem wszystkie wieże , a ona nie... No i mi topa nikt nie gankował z mojej strony, a z jej strony cały czas wylatywał Jax który był bezradny co do ucieczki moim Q.
No ale z każda postacią tak chyba jest ogarniasz to wygrywasz. Ale mecz tak czy siak wygrałem bo jak mozna bylo wywnioskowac z braku ganków to nikt z mojej drużyny nie ogarniał. A i przez takich właśnie spadne za raz do brązu 2...
Potrzebuje postaci które mogę przeskakiwać ściany ew. się na nie wspinać
Np. Vayne. Renekton, Shacko, Nidalle, LeeSinn( ale muszą być wardy)
Err.. postacie "wspinające" się na ściany? Podaj jakiś przykład, bo albo ty coś pokręciłeś, albo ja nie zrozumiałem o co chodzi ze wspinaniem się po ścianach.
Potrzebuje postaci które mogę przeskakiwać ściany ew. się na nie wspinaćNp. Vayne. Renekton, Shacko, Nidalle, LeeSinn( ale muszą być wardy)
DAMN DUDE! To są Nidalee, Shaco, Lee Sin a nie Lee Sinn, Shacko i nidalle >.<
@UP
Pewnie chodziło mu o E fizza czy coś takiego, że jesteś od strony rzeki i do tribusha jest taka jakby wyższa ściana. Może to to je wspinaczka.
@Up tak
Wspinaczka, przeskakiwanie ścian taki wiecie Paarkour w lolu
A i Udyr już nie odnawia sobie hp i many na żółwiu, dali mu po prostu lifesteal teraz.
Wiesz, właśnie chyba o to chodziło, że już sobie nie odnawia. Jak jeszcze raz przeczytasz to odkryjesz, że było powiedziane, że można jeszcze takie różne nieaktualne cusie znaleźć z S2 czy wcześniej
Dzięki n4zArh