LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Teraz pozostaje pytanie... Czy jutro już wejdą nowe przedmioty dla supportów? Pi patch zapowiada się całkiem ciekawie. Trza będzie zagrać z 2 normale przed rozpoczęciem rankeda :D

Co ile dni jest wyprzedaż bohaterów i skórek ?

Takie męczące mnie pytanie mam: offtank MUSI być pod AD?

We wtorki i piątki.

@UP

Nie wiem, to jest gówno a nie stwierdzenie. Wg. mnie nie musi być AD :D

Dla mnie powinien mieć ofensywne przedmioty (off tank).

Tank defensywne przedmioty i tona cc.

Offtank może być także pod AP (np Cho'gath, Elise)

Co do zmian w runach i reszcie- dowiemy się jutro;]

Wie ktoś czy rework nasusa dotyczy również jego skinów ? Tak jak np. miało to miejsce w przypadku Garena

Chyba tylko skin w wersji free i tego nowego legendarnego piekielny nasus.

Co sądzicie o nowych masterkach ? I czy mi się wydaje czy teraz nie można z masterków zrobić typowego offtanka czyli w ataku punkty do ataku+a.pene i w obornie punkty w hp,def ...teraz chyba trzeba albo w tą albo drugą

Offtank, czy jak kto woli Fighter, ma dmg, ale jest też tankowaty. Na przykład Garen, Darius, Udyr. Jestem pewien, że postacie AP mogą być offtankami. Wydaje mi się, że Diana jest takim AP offtankiem lub Rumble. Vladimir też by uszedł.

Co sądzicie o nowych masterkach ? I czy mi się wydaje czy teraz nie można z masterków zrobić typowego offtanka czyli w ataku punkty do ataku+a.pene i w obornie punkty w hp,def ...teraz chyba trzeba albo w tą albo drugą

Denerwuje mnie, że muszę wszystko ustawiać od nowa, dodatkowo wszystko muszę po parę razy przeczytać dla pewności, że dobrze rozumiem (ang. client) i musiałem znaleźć miejsce dla smartcasta na trinketa. Za to Nasus jest pierwsza klasa.

Denerwuje mnie, że muszę wszystko ustawiać od nowa, dodatkowo wszystko muszę po parę razy przeczytać dla pewności, że dobrze rozumiem (ang. client) i musiałem znaleźć miejsce dla smartcasta na trinketa. Za to Nasus jest pierwsza klasa.

Ja miałem 10 masterków stron i teraz trzeba wszystko na nowo zmieniać. Zauważyłem tylko iż nie ma bonusów do zaklęć, czy mi się wydaje ?. (np. w supporcie była redukcja flasha i teleportu itd.).

Nie, bonusy do spelli zostały całkowicie usunięte.

Mi tam osobiście się nowe masterki nawet podobają i zdaje mi się że tak jak sezon 3 kochał assasynów tak w tym sezonie za sprawą masteries będą kochani tankowie wystaczy spojrzeć na ich drzewko toż to po prostu cud miód orzeszki dla takich championów jak np. Mundo Garen i Voli :)

Czy wy również macie lagi ? Bo np. u mnie co jakiś czas ping skacze do 200+ co mnie bardzo denerwuje a co najlepsze żadne programy nie obciążają łącza ani nic

No mi czasem wywala gre nie wiem czemu od 2 dni jakoś

1.Posiada ktoś OP / Troll bulid Shaco pod ad?

2.Do robienia solo gangów lepszy jest ad czy ap?

Widziałem jak koleś nastawiał 5 pacynek po 200dmg każda, ded na miejscu.

Czy wy również macie lagi ? Bo np. u mnie co jakiś czas ping skacze do 200+ co mnie bardzo denerwuje a co najlepsze żadne programy nie obciążają łącza ani nic

Też zauważyłem ten problem, siedząc na skype z kolegą wczoraj grając na OfA. Jego rwało w tym samym momencie co mnie, ktoś nawet z enemy wyzywał RIOT za lagi, więc to raczej u nich znowu się powaliło.

@up tak, ostatnio musiałem patchować lola, wybrałem chempa i z 20 minut próbowałem się znów połaczyć to ten nowy ptach powoduje te problemy.

Masteriesy są ciekawe, większość ludzi teraz narzeka na masterki bo wszystkie buildy z lolkinga i mobafire idą w dużej mierze do kosza, a ludziom się myśleć nie chce. Wiele zmian, które wprowadzono są naprawde ciekawe, np gold za dobicie wieżyczki, za smoka, trinkety i itemki dla supporta, który w końcu będzie moim zdaniem bardziej popularnym pickiem a nie tym niechcianym. Dziwne są dla mnie podzielone krzaki, bo teraz łatwiej zobaczyć gdzie jest ukryty przeciwnik , bo pole do manewru w nich jest mały bardzo. Wraith jest moim zdaniem postawiony ot tak, troche mi przeszkadzał ostatnio gdy gankowałem topa junglerem. Ten wraith w early jest za silny aby go załatwić przez topa, a potem i tak jeżeli jest top bardziej tanky niż ofensywny, to czasu mu zajmie nieco zbicie duszka i creepy straci. Jungler napewno narzekać nie będzie na dodatkowego moba, ale moim zdaniem mogli bardziej przemyśleć jego położenie na mapie.