LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

1.Posiada ktoś OP / Troll bulid Shaco pod ad?2.Do robienia solo gangów lepszy jest ad czy ap?

@UP

1. Buildów jest sporo na necie, wystarczy poszukać, chociaż ostatnio przez zmiany w masterkach część może być nieaktualna, ale i tak warto przeglądać.

2. Moim zdaniem pod AP

Buildy na Shaco można poszukać ma Mobafire, LolKingu, Solomidzie itd. Shaco pod AD ma dobre ganki, dobrze splitpushuje, w walkach może prędko zabić carry kilkoma krytykami i zniknąć. Nie popieram grania nim pod AP. Może i ma wtedy duży dmg z laleczek, ale dla drużyny jest kompletnie bezużyteczny. Taki AD Shaco jeśli jest w tyle to może przynajmniej pushować, a AP nic nie będziesz mógł zrobić.

@UP

Prawda, AD Szako - Pako jest lepszy sam w sobie. AP nic nie wnosi do drużyny + jego skille mają pół godziny cooldownu więc mało co zrobi.

Jakieś porady co do Ireli?

@up

Robisz borka i trinity,maxujesz W i tyle.

@upRobisz borka i trinity,maxujesz W i tyle.

Nie nie i jeszcze raz k!@#a nie ile razy widze taka papierową irelie to mam ochotę rzygać bo co z tego że ma w cholerę dmgu skoro pada w 2 sekundy poza tym na cholerę jej dożo więcej dmgu skoro i tak ma true dmg lepiej na start trochę defa w mid game trochę itemów ofensywnych i na koniec w zależności od tego jak wygląda sytuacja albo więcej itemów ofensywnych (i tak nigdy nie mam więcej niż 2 itemy ofensywne) albo defensywnych. Przykładowy build Randuin albo Spirit visage (w zależności przeciwko komu jesteśmy na topie później i tak dokupujemy drugi itemek no chyba że grasz przeciwko full ad albo full ap teamowi) buciki berki/tabi/swiftness (albo w ostateczności merce jeśli nie planujesz budować zephyra) Zephyr , Warmog i ostatni item sytuacyjny jeśli czujesz potrzebe większej ilości dmgu kup Botrka albo trinity jeśli więcej defu to GA jeśli coś pomiędzy to możesz wziąć frozzen mallet który daje ci naprawdę ładne ilości hp i dodatkowo trochę dmgu i jeszcze spowalnia wrogów.

@UP

Warmog jest gównem.

Zephyr tak jak wyżej(no może jak sprzedasz buty i kupisz jako ostatni item >.

Build Trinity + Botrk na dominacje lane-a jest świetny. Logiczne, że późniejsze itemy będą nastawione na przeżywalność ale to potem

I ta twoja Irelia jest zwykłym chodzącym uselessem który nawet rady nie da zone-ować Carry bo nie będzie mu nic biła.

Przykładowy build : Botrk, Trinity, Mercury, Omen, SV, GA

Po zagraniu Irelią jeden mecz powiem że miło się grało.Trinity to dobry item,albo przeciwnicy byli noobami bo ciełem ich jak chciałem.Powiedzcie mi jeszcze co to te botrk?

Blade of the ruined king, po polsku Ostrze Zniszczonego Króla

Jaki build doradzicie na Renektona? Jutro będzie w rotacji i chciałbym wiedzieć jakie rzeczy mu się buduje :)

Zawsze buduj się zależnie od drużyny przeciwnej...

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/s3-top-lane-god-renekton-solorenektononly-326482

Wyżej masz guide do renectona z którego sam czasami korzystam.

Wiem, że należy się zawsze budować sytuacyjnie, ale jakiś wzór by się przydał. Z tego co widzę to się go buduje prawie jak Garena.

Renek ma być tankowaty,jedyny dmg jaki może mieć to z peleryny i black cleavera,nic więcej.

Renek ma być tankowaty,jedyny dmg jaki może mieć to z peleryny i black cleavera,nic więcej.

Jeśli nie ma nikogo innego w drużynie, kto zadaje dmg (czytaj: adc i apc się opierniczają, a ty robisz steamrolla) to można pokusić się o itemy pod AD/CDR. W przeciwnym wypadku - zgadzam się z tobą w zupełności.

Ładne skiny się szykują, jeden dla Singeda, a drugi dla Lulu :) Yasuo też będzie miał niezłego, Desperado. Eh, on będzie OP z tą ścianą.

Ładne skiny się szykują, jeden dla Singeda, a drugi dla Lulu Yasuo też będzie miał niezłego, Desperado. Eh, on będzie OP z tą ścianą.

Tak sobie myślę, czy może go Ez nie będzie kontrował. Przeskoczy obok i stuknie z tego, z czego ma stuknąć i tyle ze ściany. Takie moje dumania.

Takie pytanko:Mają zamiar zreworkować za niedługo Udyra?Ponieważ zagrałbym nim,a jedyny skin który mi się podoba to spirit.(A 8 dych nie wydam na 1 skina )

Ja myślę iż wszystkie jumpery (np. aatrox przeskoczy ścianę i może go w tym czasie podrzucić), albo atak od z tyłu.

Jego ściana będzie zbyt mocna w walkach drużynowych. A raczej jeszcze przed. Amumu zarzucił bandażem? - nie ma sprawy, ściana i inicjacja zepsuta. Tak samo ze strzałą Ashe, rakietą Jinx i salwą Ezreala. Jak narazie, Riot nie planuje reworka Udyra (tak właściwie, to mu zrobili małego reworka skilli na premierze tej skórki), ale ma zamiar wziąć się za Ryze, Warwicka, Poppy i wielu innych, zarówno starszych jak i tych trochę nowszych bohaterów, z czego się bardzo cieszę, szczególnie że na ich liście jest Sion. Dostanie od dość dużego reworka (podobnego do reworka Trundla i Karmy) :P Szkoda, że porzucili Omena :l