LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

No mi czasem wywala gre nie wiem czemu od 2 dni jakoś

Opofiem... (kaszle) Opowiem wam dzisiejsze. Cool rank story mój, znaczy się... już wczorajszy.

Gram sobie rankusia, nowa znajoma, support *o tak* ja w jungli, chociaż chciałem adc, ale ludzie płakali że nie potrafią... no i dobra. gramy! Nie minęło 7minut... a tu na bocie nasza Caitka zginęła, moja droga supp pisała coś na nią (nic obraźliwego) no i nagle... disconnect. Niby nic nowego, ale! Kurka nagle jeszcze 2 dc! mid i top! No to jesteśmy sami... zająłem się topem bo przeciwny jungler tam farmił... drużyna przeciwna? Też 3dcki! support adc top ~~ no cóż, ale mid zdążył się nafarmić, no i naszemu teamowi lekko więcej zajął powrót. :/ Dodać do tego że Cait jeszcze 2-3? Dc (rage'owała że to masakra...) i 15minut przed końcem top dc do końca rundy. Udany ranked :D Jeszcze się nie spotkałem żeby wypadły z rundy więcej jak 4 osoby i nie anulowało meczu... ach te -20pkta ^^.

Takie pytanko:Mają zamiar zreworkować za niedługo Udyra?Ponieważ zagrałbym nim,a jedyny skin który mi się podoba to spirit.(A 8 dych nie wydam na 1 skina )

o.O Znajomy koleżanki dostał tego skina z prezentu. Cena prezentu... a cena tego skina. Tyle wygrać!!

Zreworkować Udyra?

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

To obecnie jedna z najbardziej broken postaci, rżnie niemiłosiernie, taki drugi Jax, tylko lepszy pod każdym względem. Rework Udyra, padłem.

PILNA ODPOWIEDZ

Ile razy w roku otwierany jest skarbiec skórek i w jakim okresie, akurat u mnie teraz z kasą krucho i stać mnie na max 2k rp, więc pytam się taka okazja się jeszcze powtórzy ?

"Skarbiec klasycznych skórek" nie jest otwierany wg. danego schematu. W tym roku go chyba dwa razy otworzyli (no, może ten pierwszy raz był jeszcze w 2012r.). Udyr broken? Hahah, nie żeby coś, ale podaj choć kilka powodów, które sprawiają, że on jest niewiarygodnie lepszy od innych postaci. Co do waszych dumań o ścianie Yasuo. Ezreal skacząc przez tą ścianę, sam siebie skazuje na śmierć, ponieważ potem nie ma jak już uciec (jeśli jest nafeedowany to może jeszcze ujdzie), tak samo z innymi skaczącymi. Ewentualnie, może jeszcze w bok, ale chyba nikt nie jest na tyle głupi, żeby postawić ścianę przed czasem.

Nie to żeby Yasuo także mógł przechodzić przez ścianę i nadal blokować wszystkie projectile. Ale i tak nie uważam że będzie broken - dash ma stosunkowo niski zasięg (mniejszy niż AA większości ranged postaci), jedyne CC natomiast wymaga od niego walki przez pewną chwilę i używania Q kilka razy. Poza tym CC żadnego nie ma (no, może ult przedłuża knockupa, ale Yasuo nie jest untargeted w jego trakcie). Nie wiem co z nim będzie, jak silny/słaby będzie, ale nie jestem przekonany że będzie aż taki OP jak mówicie - chyba że w rękach dobrego gracza (nie mam absolutnie nic przeciwko dużej sile champów w rękach ludzi, którzy ogarną jego mechanikę - o ile to mechanika więcej wymagająca niż ta od Nasusa).

Wow, Udyr. Brak dobrego gapclosera i spora podatność na kite, zwłaszcza jeśli mamy slowa/stuna. Tak bardzo broken...

Wie ktoś czy jest już na pbe ten system dobierania drużyny nowy ? W sensie, że chcesz grać na midzie to zaznaczasz itp. jest powiedziane, kiedy zobaczymy to na lolu ?

Jaka jest teraz najstarsza postać za 6300?

Bo wchodzi ten nowy ziomek i nie wiem jaka postać obniżą do 4,8k

Po za tym zauważyliście też, że teraz ludzie grają annie jako sup i to dosyć często o.O

W tej mecie to obecnie jeden z najlepszych, jeżeli nie najlepszy support w grze.

Jaka jest teraz najstarsza postać za 6300?Bo wchodzi ten nowy ziomek i nie wiem jaka postać obniżą do 4,8k

Mała rada: zawsze możesz wejść w sklep i sprawdzić który z champów za 6300 wyszedł jako pierwszy. To jest możliwe gdy wybierzesz opcję sortowania wg daty wyjścia. Możesz też skorzystać z League of Legends Wiki - tam też można to bardzo szybko znaleźć. Ale żebyś teraz nie musiał sprawdzać - będzie to Graves.

Po za tym zauważyliście też, że teraz ludzie grają annie jako sup i to dosyć często o.O

Ma stuna (nawet AoE), ma fajne dmg i niezłe skalowanie... porządny support.

Mógłby mi ktoś wypisać dokładnie obecne czasy pojawiania się potworków w jungle? Do tego drogi junglowania, jak rozdawać skille WW i jak budować go w early?

1:55 Wszystkie campy w jungli.

Blue i Red się respawnują co 5min.

Dragon 6min.

Baron 7min.

A obecnie junglowanie WW się poprostu nie opłaca. Jego ganki przed 6lvlem są żałosne, cleartime też najlepszy nie jest. Jedynie sustain w jungli jest okej.

Chyba wilki i zjawy się respawnują około 1min/50sec, ale to te mniej ważne campy :D

W aktualnej jungli nie oplaca sie rushowac blue->red/red->blue gank. Startujac w prawym gornym rogu mapy(chyba ci czerowno/fioletowi) zawsze zaczynasz blue niezaleznie jaka grasz postacia ze wzgledu na pomoc bot lane(1 z topa nie pomoze tak bardzo jak 2 z bota, do tego support moze pozwolic sobie na zablokowanie 1-2 uderzen) natomiast w lewym dolnym zaczynasz na red z tego samego powodu co po drugiej stronie.

Zaczynajac u tych fioletowych moim zdaniem najlepiej teraz zrobic smiteless blue, nowy camp ze smitem, wilki/wraithy , red ze smitem.

U niebieskich podobnie tylko, ze w innej kolejnosci.

Dzieki dodaniu tego malego heala do maczety mozna teraz wiele latwiej czyscic campy przez co mamy mozliwosc zrobienia ich wiecej bez straty wiekszej ilosci hp.(mowiac o WW on i tak biega tam caly czas na full dzieki passywce)

Płakać mi się chcę jak czytam psuedoekspertów w tym temacie. Pewnie <1% ludzi ma tutaj diamond na EUW. (EUNE = żart)

warn_ico.png
Cześć, a mi płakać się chcę jak widzę takie bezsensowne i uszczypliwe posty ~ NS

Mniejsze campy spawnują się w 2:05 lub 2:15 (nie pamiętam dokładnie). Warwick dostanie reworka, który zmieni mu wygląd i skille (coś jak miała Sejuani, Master Yi, Katarina) więc może będzie bardziej użyteczny przed 6. NoSuporto, ZZZ na EUW ma G2 (chyba, że w LoLu korzystasz z innego nicku). Jeśli coś wydaje ci się złego, to powiedz co, zamiast od razu rzucać mięsem. Poza tym, ci którzy się tu wypowiadają, raczej dzielą się swoim doświadczeniem, a nie narzucają komuś swoje zdanie.

To jakiego junglera obecnie mi polecicie? Najlepiej do 1350, max 3,3k. A właściwie co mi powiecie o Cho w jungle - jak teraz działa, jak w early zbudować?

Udyr jest wcale niezły jako jungler w cenie 1350 IP. Co do Cho'Gatha, to na początek Aegis of the Legion lub Spirit of the Anicient Golem oraz butki. Potem to już tank, ew. trochę ap z itemków defensywnych. W early musiałbyś się wystrzegać counter-junglerów (Xin, Hecarim, Vi, Shaco itd.) i farmić junglę ew. czasem gank jeśli wróg pushnie. Początkowo jungla będzie trochę wolna, ale potem jest już spoko. Najpierw ulepszasz E (szybszy clear), potem Q. Jak już będziesz miał trochę itemków, to możesz się pobawić w counter-junglę, bo z ultem możesz ukraść prawie wszystko (nie bój się używać go na minionach ;)). Oczywiście musisz być dobry w skillshotach, bo jak nie trafisz Q to z ganka nici. Dlatego najlepiej go brać, kiedy na topie jest np. Riven, Jax (ogółem ci co mają CC). Sustain w jungli ma nawet spoko, ale na początku lepiej się zbytnio nie wychylać. Nigdy nim nie grałem i mówię tak raczej jak mniej więcej to wygląda tak po namyśle. Może gdzieś jest błąd.

Nie kupuj cho >.< Juzles.

Olaf jest teraz konkretny w jungli. Polecam serdecznie.

Jeżeli skórka, którą chciałbym zakupić była w promocji 7 mies. temu, to kiedy mogę się jej spodziewać spowrotem (szacunkowo)?

Link do newsa:

http://eune.leagueof...-przez-freljord

Chodzi o Kayle

Nie ma jakiegoś wzorca wedle którego dają skórki na przecenę. Równie dobrze może to być za tydzień jak i za kilka lat :(

Cho w jungle ma na niezbyt ciekawe ganki- trzeba trafić z Q lub też mieć kogoś, kto zainicjuje na linii.

Co do WW- potrafiłem przed 6 mieć 1 czy 2 udane ganki, wystarczy tylko chcieć a nie krzyczeć "do 6 nie przychodzę, bo nic nie zrobię"...