Serio\, item pod attack speed na postaciach bazujących na skilach i przelicznikach pod AD? Jak tak bardzo rajcują cię kryty na takich championach, to i tak 100 razy lepszym wyborem będzie infinite blade, SOTD to obecnie useless item na wszystkim.
Kryty rajcują czy nie, Infinity daje tylko szanse na uderzenie takiego, to loteria. SOTD daje ci 100% na uderzenie 3 krytyków. Przypuśćmy Riven na ulcie ma ~450 AD, 0% krytyka(jeszcze zawsze można youmuu zapodać na tej kobietce czego nie polecam ale... MOŻNA) i sotd. Wlatuje w ciebie, odpala Ulta i SOTD + W, AA(kryt za ok. 1000), Q, AA(kryt za ok. 1000), Q, AA(kryt za ok.1000), Q, I można jeszcze na dobitkę hydry użyć.
Kto coś takiego przeżyje?
Build Riven na której testowałem ten item :
LW, TBC, Hydra, SOTD, Spirit Of The Ancient Golem(nie, nie grałem w jungli ale chciałem item na tentacity + CDR, a hp to bonusik
), Ioniany
Kroiłem ich jak chciałem, oneshoty były. Jasne, że na normalu ale jednak z Platynami/Diamentami w przeciwnej drużynie. Dla mnie ten item jest jak najbardziej viable, lecz nie we wszystkich przypadkach.
Na Rengarze też daje rade.
@Panowie wyżej.
Właśnie z Riven zrobił się taki bursting - assasin. Nie była nim kiedyś, lecz teraz taka właśnie jest. I chyba to jedyna słuszna droga budowania jej w tym momencie.