LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

@UP

To jak zawsze znajdzie się ktoś lepszy, to i tak przegrasz, czy to teemo, czy inna mysz. A tak w ogóle to nawet nie pomyślałem (bo temorona widziałem ~2 miechy temu). To tak samo jak z Eve. Niby tier god, niewidka etc. a nikt nią nie gra. Akali to samo, rzadko ją widuję. A z tym teemosem, to nie łatwiej go dojechac pre-6? Jakiś Jayce, czy cuś.

Ja ciągle widze Teemo mainów którzy grają only Teemo <.> Nieźle im idzie. A Evka to w co drugiej grze jest albo picknięta albo zbanowana.

To albo na premade jest słaba, albo Evka jest tak dobra na D+. Bo w platynach 5v5 też jej nie widzę.

Do kiedy jest wyłączony ten nowy tryb rozgrywki czyli wszyscy tą samą postacią ? Czy myślicie, że zmiana wardów na widzialne pinki i usunięcie oracla to dobry sposób ? Bo ja widzę pewne niedogodności. Przykładowo walcząc na topie przeciwko teemo, który nastawia grzybków i który znacznie kontroluje linie i postawienie pinka, aby zobaczyć grzybki jest równe zniszczeniu go w kilka sekund( bo przeciwnik w tym przypadku teemo znacznie dominuje grę na lini) a każdy pink = 100 złota ewentualnie darmowy vision lub pink, które są raz na 100 sek chyba. Nie sądzicie, że w niektórych przypadkach to po prostu jest dobicie leżącego, który w żaden sposób nie może się zbliżyć do teemo bo go ostro sharasuje a jungler zanim dojdzie do krzaczków będzie miał połowe życia. No nie wiem takie moje są przemyślenia po kilkunastu grach vs teemo co o tym wszystkim sądzicie ? Ofc jak ktoś jest mocno ogarnięty to nie pozwoli sobie zdominować linii, ale czasem i tak znajdzie się ktoś lepszy prawda ?

Trudno powiedzieć, obecnie na PBE zadebiutowało ponoć Magma Chamber. I tak, nie uważam że zmiana w widoczności to problem. Zwłaszcza że Teemo sam od siebie jest marny, a inne trinkety niż żółte w najbliższym patchu dostaną buffa.

@UPTo jak zawsze znajdzie się ktoś lepszy, to i tak przegrasz, czy to teemo, czy inna mysz. A tak w ogóle to nawet nie pomyślałem (bo temorona widziałem ~2 miechy temu). To tak samo jak z Eve. Niby tier god, niewidka etc. a nikt nią nie gra. Akali to samo, rzadko ją widuję. A z tym teemosem, to nie łatwiej go dojechac pre-6? Jakiś Jayce, czy cuś.

Eve zdarza się gdzie indziej i może pomóc carrować swój team. Inna sprawa, że to tylko Eve i sama od siebie nie wygra.

Króciutkie pytanie czy malphite mogę zrobić pod off tanka ale ad. Zawsze go budowałem pod tanka ap, ale moje zasadnicze pytanie i tu kieruje do zaawansowanych graczy czy pod ad tank albo off tank działał jakby nie patrzeć z w bije z normalnych ataków. (Na customie sobie zbudowałem bulid i miałem 4000 hp, 250 dmg od ataku, 200 amora, 140 amora pod Magic Resistance 150 czy 160 nie pamiętam). Jednak statystki są nie ważne bo to jest mój main na topa jest dokuczliwy dla przeciwnego teamu :), jednak pytanie czy może pójść w ad ?.

@UP

nie, jest uselessem i jego build by kosztował miliardy.

Ale można go zbudować pod AP na midzie, fajnego ma poke-a.

Maska, Abbysal, Czapka, DFG, Athene's i Laczki GG.

@UP

Silverowy Amumu też jest uslessem, a mimo to go banują. Może być i ad Malph (Dyrus chyba tak trolował), ale sensu to nie ma.

Na midle wiem iż może iść, spoko wiedzieć tak się pytałem tylko :).

Zastanawia mnie co myślicie o "Sword Of The Divine"(Boski Miecz po polsku chyba). Bo według mnie to wyśmienity item na taką Riven/Zeda. Riven krytuje za miliard(z ultem oczywiście <3), Zed ma dodatkowe bursty(3x) do combo z Markiem.

Tak, to jest ten itemek który chyba daje 45% AS ale się go kupuje dla Active-a.

Serio\, item pod attack speed na postaciach bazujących na skilach i przelicznikach pod AD? Jak tak bardzo rajcują cię kryty na takich championach, to i tak 100 razy lepszym wyborem będzie infinite blade, SOTD to obecnie useless item na wszystkim.

Według mnie dla Zeda jak najbardziej. Często widzę jak ludzie go składają czy to w grze, czy też na streamach d+ Na riven bym raczej tego nie widział, bo ona nie jest assasinem jak zed i ma za zadanie wytrzymać trochę dłużej niż on.

Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalk

Na Zedzie to może dać niesamowite wyniki, biorąc pod uwagę ulta. Na Riven... sam nie wiem, to kwestia poświęcenia innych statów na rzecz trzech krytów raz na jakiś czas. Nie do końca to widzę.

AD Malph? Może zadziałać. W połączeniu z Hydrą ma potężny clear minionów :) wczoraj udało mi się tak zagrać ze znajomym na duobot Malph-Rengar i udało nam się zdominować linię, więc widać coś w tym jest :)

Na Zedzie to może dać niesamowite wyniki, biorąc pod uwagę ulta. Na Riven... sam nie wiem, to kwestia poświęcenia innych statów na rzecz trzech krytów raz na jakiś czas. Nie do końca to widzę.AD Malph? Może zadziałać. W połączeniu z Hydrą ma potężny clear minionów wczoraj udało mi się tak zagrać ze znajomym na duobot Malph-Rengar i udało nam się zdominować linię, więc widać coś w tym jest

Tylko jeżeli koledze chodzi o rankedy solo-duo to weźmy pod uwagę to iż inni gracze takiego ustawienia na bocie nie przyjmą.

Co do samego ad malph-ja go wole nawet po ad, ale nie takiego jak riven, tylko 1-2 itemy pod jakiś dmg, a reszta tank.

Serio\, item pod attack speed na postaciach bazujących na skilach i przelicznikach pod AD? Jak tak bardzo rajcują cię kryty na takich championach, to i tak 100 razy lepszym wyborem będzie infinite blade, SOTD to obecnie useless item na wszystkim.

Kryty rajcują czy nie, Infinity daje tylko szanse na uderzenie takiego, to loteria. SOTD daje ci 100% na uderzenie 3 krytyków. Przypuśćmy Riven na ulcie ma ~450 AD, 0% krytyka(jeszcze zawsze można youmuu zapodać na tej kobietce czego nie polecam ale... MOŻNA) i sotd. Wlatuje w ciebie, odpala Ulta i SOTD + W, AA(kryt za ok. 1000), Q, AA(kryt za ok. 1000), Q, AA(kryt za ok.1000), Q, I można jeszcze na dobitkę hydry użyć.

Kto coś takiego przeżyje?

Build Riven na której testowałem ten item :

LW, TBC, Hydra, SOTD, Spirit Of The Ancient Golem(nie, nie grałem w jungli ale chciałem item na tentacity + CDR, a hp to bonusik :3), Ioniany

Kroiłem ich jak chciałem, oneshoty były. Jasne, że na normalu ale jednak z Platynami/Diamentami w przeciwnej drużynie. Dla mnie ten item jest jak najbardziej viable, lecz nie we wszystkich przypadkach.

Na Rengarze też daje rade.

@Panowie wyżej.

Właśnie z Riven zrobił się taki bursting - assasin. Nie była nim kiedyś, lecz teraz taka właśnie jest. I chyba to jedyna słuszna droga budowania jej w tym momencie.

n4 grałem rankeda pod malphite ad i nie było tak tragicznie ;p

Z tego co mówisz, aver, brzmi to całkiem sensownie. Warto przetestować - mój wczorajszy build na Rengo niewiele się różnił, a składaliśmy wroga co najmniej nieźle.

@NoPainNoGain - no tak, bo dzieci na rankach muszą - po prostu MUSZĄ - grać wg mety. Połowa z nich nie wie, że łamiąc metę można osiągnąć coś świetnego tylko dlatego, że przeciwnik nie ogarnia rzeczywistości.

Brak ogarnięcia rzeczywistości - czyli składać armor na 5 ap, powinno się perma banować za takie coś. A i tak jakikolwiek byście build nie wymyślili - i tak znajdzie się kontr-build co to zniszczy :c

No ale tak czy siak ad malph jest i tak lepszy od ap :)

Właśnie meta... Coś czego nienawidze ale i jest potrzebne. Drażni mnie ze na rankedach, a nawet i normalach nie poeksperymentujesz. Dajmy na to Lux pod ad, kazdy wyzywa, ludzie uciekaja z lobby, a pozniej widza mnie ze statami 20/4/16 a i tak wyzywaja ze jestem usseles pomimo zadawania najwiekszej ilosci dmg w grze calej :) Ludzie mniej wyzywaja na poppy supp, albo soraka mid niz na Lux adc co mnie dziwi bo jest ona swietnym adc kontrującym niemal wszystkich dzisiajszych z tier1. A tak ogólnie polecam wszystkim co lubią adc ale znudzily im sie standardowe picki... Grajcie lux adc! Naprawde jest to powiew swiezego powietrza w tej nudnej mecie ktorej wszyscy sie kurczowo trzymaja :) nie pozalujecie.

Ja na malphite składam Blade of the Ruined King albo jeszcze lepiej hydre, potem ładnie to się komponuje z warmog's armor. 80% adc składa Last Whisper jako piąty albo czwarty przedmiot więc w początkowej fazie nam pancerz nie potrzebny. Wtedy już mam ok 2000 hp coś z hakiem na pewno niezły dmg, nieźle komponujące się 2 itemki ze sobą. Do tego buff dla niego i jestem na topie jak skała. Potem 2 defensywne przedmioty pod amora i magic resist (Tutaj znowu można pójść w hp albo jakiś ofensywny przedmiot typu maw of malmortius ale najczęściej na malphite on bije ze skili skazane jest sprit visage). A butki wiadomo. Jak idę w hp to kupuję jeszczę atmę i finisch.

A coś takiego ostatnio miałem ale hydre sprzedałem oraz atmę i kupiłem GA, bo były lagi i nie byłem pewien czy zagram dobrze i nie padnę. Przez opóźnienie gry. Więc poszedłem w full hp i amora :

t281z3jvvblr.jpg

Meta ma nam ułatwiać ogarnięcie setupu teamu, ludzie jednak zaczeli ją traktować jak mantrę/biblię/koran, kurczowo się trzymając aby przypadkiem ktoś gdzieś nie poszedł z nietypowym pickiem bo przecież ,to nie meta. Bardzo kibicuje tym, którzy grają inaczej i nigdy nie mam obiekcji, gdy ktoś oświadcza, że bierze jakieś AD Malphy i inne cuda, które są grywalne bo ja tak grałem w sezonie pierwszym AD Malphem, i naprawde o wiele lepiej mi się nim grało niż pod AP. Czasem gram Malzaharem AD na 3v3 i nigdy nim nie miałem negatywnych statystyk. Dobrze, że jednak zdarzają się tacy ludzie, którzy olewają metę, bo dzięki temu mamy teraz popularnego Annie supporta, która moim zdaniem spełnia się genialnie w roli wspomagacza na bocie. Btw czy tylko ja nadal sądze iż Riot trochę przesadził wydając Riven? Moim zdaniem to postać, która ma wszystko bo i dash i tarcze i stuna i cone semi ranged op dmg, boosty do wszystkiego na ulcie i jest mega mobilna, teraz widze ją co drugi mecz albo na midzie albo na topie i jest bardzo efektywna. Od samego początku pamiętam jak narzekałem na Riven iż to champ, na ktorego nie miał Riot zbyt wielkiego pomysłu więc dał jej wszystko co najlepsze. Mam nadzieję iż Rivcia nie dostanie żadnych nerfów, bo tak naprawdę, to fajna postac ale zbyt przesadzona moim zdaniem.