LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Bulid ok ale jak już komponujesz hydre to zamień Sunfire Cape na Warmorg's Armor (hydra i Warmorg's Armor) to niezłe combo jak dla mnie. W międzyczasie jeszcze jak by była potrzeba dmg na tank'a to atm'ę można wcisnąć ale nie koniecznie (bo nauczyłem się na rankedach iż tank też musi mieć jakiś mały dmg ale jednak).

Moje przedmioty na tanka kolejność nie ma znaczenia : http://www.mobafire.com/league-of-legends/item-purchase-planner#&item=102-81-57-61-43-135-36-56-135-136-76-43-38-82-53

Iceborn Gauntlet obowiązkowy przedmiot na tanka ap.

kuźna a nomalnego lola usunełem, odnowa pobierać trzeba dzięki nazarachuEdit: Ile czeka się na 30lvl i darmowe riotki?Przepraszam za double posta, nie wiem jak to się stało

Po rozegraniu jednej gry dostajesz 30 lvl 10k IP i bodajże 4k RP.

czy zielan to w ogóle postać warta uwagi ?

Zapowiadają rework dla Zileana, więc jak już to zrobią to na pewno będzie ;) Na normalach można nim się pobawić jako midder bądź support :)

Dzięki wielkie za build. Czy opłaca się grać teraz Jarvanem IV, pamiętam że mu zmniejszyli dystans przyciągania się.

Cos pewnie ugrasz ale w aktualnej jungli ksieciunio za wolno czysci campy. Aktualnie najlepszym junglerem jest shyvana, rammus i eve (nie wiem jak rammus po tym nerfie na taunta). Eve ze wzgledu na to, ze pink wardy sa teraz useless i kazdy moze go znisczyc bez problemu przez co eve moze gankowac jak tylko jej sie podoba.

jeśli chodzi o jungle to koniecznie spróbuj Sejuani, moja ulubiona Jungla ma wszytko czego trzeba a i w late game jej ulti potrafi wygrać TF

czy zielan to w ogóle postać warta uwagi ?

Najbardziej denerwujący champ na early, ale tylko gdy mamy po niego build na mana regen. Na mid-game także robi swoje, ale late jest raczej bezużyteczny (to co, że speed/slow, że ulti, skoro najpierw zejdzie zilean w TFach - przy buildzie bez hp czy def- a potem team nie ma ważnego wsparcie do którego się tak bardzo przyzwyczaił we wcześniejszych etapach gry). Oczywiście to wszystko jako zielan support, nie inaczej.

Jeżeli będzie jego re-wrok, to w sumie nie wiadomo jak mu to wyjdzie, bo gdyby tak ciut re-work z buffem, to szykował by się powrót na scenę.

Najlepszy jungler? Lee Sin... Wymaga skilla i to niemałego... Ja po około 150-200 grach nim na jungle/top jestem w stanie powiedzieć, że jeszcze go kompletnie nie ogarnąłem. Mimo to daje mnóstwo frajdy a przy ogarniętym gameplay'u robi miazgę... Z każdego... Powaga.

Najlepszy jungler jak dla mnie i ulubiony jest vi no powaga nie mały dmg szybkie dostanie do adc ze skila. Aura czy bariera (troszeczkę potem długo ją naładować) ale przydatne. Darmowy flash z q czego chcieć więcej. Szybkie czyszczenie obozów z q i e.

"Free flash" to bonus każdej postaci z dashem/skokiem/ przyciągnięciem. Najlepszy jungler? Zależy kim lubisz grać. Bardzo dobrze sprawują się np WW czy też Fiddle.

Lee wszyscy zachwalają że jest super na każdą pozycję, ale wg starego przysłowia "Co jest dobre do wszystkiego, jest do d...

" :)

Ja ze swojej strony polecę np Trundla. Bardzo ładnie czyści jungle i ma niezłe ganki.

Co powiecie o jaxie jako support?Chciałbym go masterować,a jego jedyne linie to top i jungla.Zagrałem przed chwilą jeden mecz jako support (ale bez typowych buildów pod suppa jak np. sona)i powiem szczerze że ja jak i adc wyszliśmy nafeedowani,tyle że nie wiem czy jest to dobry pomysł na dalszą grę bo mogłem mieć po prostu szczęście.

Co powiecie o jaxie jako support?Chciałbym go masterować,a jego jedyne linie to top i jungla.Zagrałem przed chwilą jeden mecz jako support (ale bez typowych buildów pod suppa jak np. sona)i powiem szczerze że ja jak i adc wyszliśmy nafeedowani,tyle że nie wiem czy jest to dobry pomysł na dalszą grę bo mogłem mieć po prostu szczęście.

na suporta Voli jest dobry

dla zabawy na bocie możesz jeszcze grać np. GP z buildem na crit, na mid/late game jak nie nafeedujesz jednym hitem z crit zabierasz np. dla tagiego eza ponad 80% hp, oczywiście GP jako ADC

Jax jako supp sie monstrualnie, bo wymaga masy snowballu by robić coś w późniejszej grze, natomiast w early przeciwko normalnem,u supportowi jest po prostu słaby. Można się pobawić na normalach.

Jax jednak potrzebuje farmy i itemów aby działać, sam stun nie czyni z niego supporta :<

thresh to najelpszy support w grze, sry

Bynajmniej. Jeśli chodzi o najlepszego... Annie, Leona i Janna chyba na czele stoją, do niedawna z Tariciem (obecnie nie wiem jak go nerfy dotknęły). A Jaxa... na duo-bot bez normalnego ADC bym go widział, ale jako supporta - nie. Za bardzo nastawiony na late.

Janna jest słaba i potrzebuje buffa. ._. Taric, Leona, Thresh są spoko. Nami też jest niezła.

Szykują się trzy nowe skiny na chiński nowy rok! Dla Tryndamere'a, Riven i Diany. Całkiem ładne są, ale twarz Diany na nowym skinie trochę mnie odrzuca :|

Janna jest słaba i potrzebuje buffa. ._. Taric, Leona, Thresh są spoko. Nami też jest niezła.

Nie widziałem Janny po zmianach w 3.13 (nie licząc ARAMa, ale tam ciężko określić jej siłę), ale zawsze była świetna jeśli chodzi o trzymanie przeciwnika z dala od własnych carry (czytaj: bardzo irytujący pick dla Leony w przeciwnej). Dlatego też założyłem że nadal jest mocna. Z Nami się zgodzę, jest super na chwilę obecną.

Martwią mnie słowa ludzi z PBE (forum z bugami i opiniami), gdzie mówili coś o zmianie dmg u Evelynn na E z magical na physical. Jeśli tak będzie, to jej popularność może gwałtownie spaść...