Szykują się trzy nowe skiny na chiński nowy rok! Dla Tryndamere'a, Riven i Diany. Całkiem ładne są, ale twarz Diany na nowym skinie trochę mnie odrzuca :|Diana wygląda jak ludzka soraka :F Riven cała w pancerzu,a trynda dostaje kolejny skin,ileż można?
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Taric dostał nerfa, ponieważ miał ogromny burst po złożeniu 2 itemków- za duży przelicznik z armora oraz jego max hp.
Co do "najlepszego" supporta- nie ma takiego. Każdy ma jakieś plusy i minusy i mniej lub bardziej współgra z różnymi championami.
Mi najbardziej przypadła do gustu Leona (przy agresywnym adc) oraz Sona (przy bardziej pasywnym). Janna nie potrzebuje buffa, tylko trzeba wiedzieć jak nią grać
Co mi powiecie na temat Kogiego? Mam na myśli w dużej mierze poważną grę na rankedach. Zwracam na niego uwagę, ponieważ jest najmniej popularnym adc (so hipsta) i ludzie prawdopodobnie nie będą mieli w wielu przypadkach pomysłu, jak na mnie grać - tak, jak to objawia się u moich licznych przeciwników, gdy gram Kayle.
Chciałbym wiedzieć, czemu zawdzięcza tak niską popularność + opis ogólny.
Co mi powiecie na temat Kogiego? Mam na myśli w dużej mierze poważną grę na rankedach. Zwracam na niego uwagę, ponieważ jest najmniej popularnym adc (so hipsta) i ludzie prawdopodobnie nie będą mieli w wielu przypadkach pomysłu, jak na mnie grać - tak, jak to objawia się u moich licznych przeciwników, gdy gram Kayle.Chciałbym wiedzieć, czemu zawdzięcza tak niską popularność + opis ogólny.
powiem jedno, BRAK UCIECZKI
Tak jak up, bardzo łatwo burstować takie postacie, w dodatku opiera się na auto atakach(w krótkich wymianach Kog obrywa od pozostałych ADC). Postać ta wymaga bardzo dobrego pozycjonowania i współpracy drużyny. Chyba najlepszy support dla niego to Thresh lub Janna. Supporty te nadrabiają jego brak możliwości obronnych. Jeżeli uda Ci się wygrać linie z dobrą farmą to Kogiem można samemu wycarować całą grę(kupa DMG z Auto Atacków), robi się z niego tzw. Hyper Carry.
Hyper Carry brzmi smakowicie. Spytam inaczej: bardzo musiałbym być na niego zaawansowany?
To ja powiem tak: jak bardzo nie cierpię Vayne, tak uważam że jest jego lepszą wersją. Kogmaw na chwilę obecną jest zdecydowanie zbyt słaby w early, więc w większości przypadków do pokazania ci jego potencjału w late nie dojdzie. Jeśli chcesz zjadać tanków, to lepiej już wziąć Vayne. A najlepiej kogoś innego, bo przy obecnym stanie gry LW daje wystarczające przebicie, by kompletnie zlać każdego przeciwnego champa jeśli chodzi o same zadawanie mu obrażeń.
Tylko do czasu bo LW ma zostać znerfione ale kiedy to nie wiem czytałem w jakimś newsie.
Hyper Carry brzmi smakowicie. Spytam inaczej: bardzo musiałbym być na niego zaawansowany?
Kog Maw to strasznie trudna postać, raczej bym nie polecał. Jeżeli chcesz carrować sam gry musisz wymasterować 1 postać najlepiej junglera. Musisz wiedzieć wszystko o twojej postaci i zrobić specjalne runy pod nią. Najlepszą rzeczą w każdej grze jest pewność siebie i zdecydowanie (zawachasz się=dead). Robić gank za gankiem jak tylko wróg za bardzo popchnie linie(zawsze ale to zawsze focus na APC albo ADC w przeciwnym wypadku możesz dostać counter ganka, gdy ty zużyłeś wszystko na supporta, przeciwnik wykorzysta to przeciw tobie). Mnie moja Vi wycarowała z tych wszystkich lig Polecam jeszcze składać runy na penetracje. AD można nabyć w grze.
Jeśli faktycznie jungle najlepiej sprawdza się w carrowaniu gier, to chyba jeszcze w tym silver posiedzę, bo to jedyna pozycja, którą jeszcze tan na prawdę kaleczę straszliwie Nie, raczej mam kumpla, który mnie może wprowadzić w tajniki, tylko trochę brak czasu. Może po świętach. To na razie dam na wstrzymanie, kupię innego champa, albo lepiej, uzbieram sobie na rune page i same runy.
Polecam jeszcze składać runy na penetracje. AD można nabyć w grze.
To zależy od champa. Czasami te kilka AD da więcej niż runki (zwłaszcza dla junglera), zwłaszcza że przeciwko penetracji i tak buduje się LW.
Najlepiej sobie zrobic jakies hybrydowe runy bo nie kazdy gracz moze zmieniac runy tak jak mete. Ja bym polecal zawsze miec troche dmg - pen - armora i to praktycznie nam wystarcza przy kazdej mecie.
No ja coś takiego sobie zrobiłem oprócz standardowych run :
Jeszcze by się przydało 2 dodatkowe strony run ;p. Poczekam znowu na promocję 2 w cenie 1.
Mimo wszystko wypróbuję tego Koggiego, chciałbym bowiem coś w jego deseń. Pierwsze gry mam już zagrane i wychodzi tak w zasadzie średnio dobrze rzekłbym. W szczególności jednak jego ulti mi się spodobało.
Mam takie częste w temacie pytanie: jak go zbudować? Szczególnie chodzi mi o early aż do 2 "pełnych" itemów.
Ja pierwszy raz grałem kog'oszkiem i miałem staty 10 3 10. Ma bardzo łatwą farmę.
Czy waszym zdaniem po wprowadzeniu systemu ligowego nie jest zbyt łatwo rosnąć w rankingu?
Czy waszym zdaniem po wprowadzeniu systemu ligowego nie jest zbyt łatwo rosnąć w rankingu?
Moim zdaniem jest znacznie łatwiej wbić się na to 2000+ ELO po wprowadzeniu lig, do tego nie ma możliwości (chyba że ktoś nie gra przez długi czas) spadnięcia z danej ligi (z diamentu do platyny itp.) przez co więcej trolli na progowych poziomiach. Pamiętam jaki problem zrobiło mi wbicie z platyny 1 na diament 5, a jak już wbiłem to diament 1 wpadł bezproblemowo (praktycznie zerowy opór). Nadal wszystko zależy od twojego indywidualnego skilla, masz-wygrywasz / niemasz-przegrywasz (szczególnie wbijając challangera)
No właśnie przez to mam zero satysfakcji, wybicie się z tieru 5 do 1 to jazda z górki, w 1 tylko po te +5 ale to też nie jest problem a poziom graczy owszem jest lepszy ale ciągle spotykam ludzi "omg he flame me i afk". Powinni dorobić więcej lig bo zapewne od czasu ich wprowadzenia ludzie bardzo szybko awansowali na wyższe "elo".
No właśnie przez to mam zero satysfakcji, wybicie się z tieru 5 do 1 to jazda z górki, w 1 tylko po te +5 ale to też nie jest problem a poziom graczy owszem jest lepszy ale ciągle spotykam ludzi "omg he flame me i afk". Powinni dorobić więcej lig bo zapewne od czasu ich wprowadzenia ludzie bardzo szybko awansowali na wyższe "elo".
Może nie więcej lig ale spadanie z tych lig nie byłoby takim złym pomysłem. Ilość rang do challangera jest moim zdaniem wystarczająca i nie potrzeba dodawać żadnych nowych.
Dlatego też w przyszłym sezonie będzie można spaść z ligi, jeśli nasze MMR będzie na zbyt niskim poziomie (dokładniej: jeśli będziemy np. w Gold 5, a nasze MMR będzie spadać aż do okolic niższych Silverów, możliwe że Silver 5 - dostajemy warning, a po jakimś czasie spadamy do tego Silvera).