LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

A tak z innej beczki : nie uważacie że zmniejszenie czy skrócenie krzaków to taki ukryty nerf dla rengara ? Kociak ma jeszcze mniej możliwości skakania , nawet nie mówiąc o gankowaniu topa , bo bez ulta to (który ma dość sporo CD) sobie nie zgankujesz...

Co o tym myślicie? bo jak dla mnie to powinni wydłużyć zasięg skoku rengara o jakieś 150 jednostek , tyle ile daje buff z naszyjnika , a w to miejsce wsadzić coś innego .

Rengar jest wystarczająco silny i przy takich krzakach, jemu na chwilę obecną nie trzeba żadnego buffa.

Dokładnie rengar to maszynka do zabijania w dobrych rękach, a krzaki tak czy siak musiały być skrócone ze względu na wizję wardów. czy przypadkiem shyvanna teraz nie miała spaść cenowo do 4800 ? wyszedł już kolejny bohater i nadal stoi 6300 :(

Kogo mam banować na rankedach drużynowych 3 na 3?

Czy ktos moze wie czy weszla juz opcja spadku z 5 dywizji ? Tzn jak sie przegra 10 gier pod rzad w silver 5 mozna spac do bronze 1... nie mam pojecia czy juz wprowadzili to do gry :D. Ktos sie orientuje?

Prawdopodobnie gdy się zacznie s4. O ile się orientuję, to obecnie "spadanie" jest wyłączone, z resztą chyba n4zArh pisał, że wprowadzone ma to zostać, kiedy właściwie rozpocznie się sezon.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Czy alistair to postać, którą dzisiaj nadaje się na suporta po tych wszystkich zmianach itp ? Czasami widziałem alego robionego pod ap to swoim combo zjadał dosłownie wrogich carry itp

Czy alistair to postać, którą dzisiaj nadaje się na suporta po tych wszystkich zmianach itp ? Czasami widziałem alego robionego pod ap to swoim combo zjadał dosłownie wrogich carry itp

Pod AP jest bez sensu, polecam zrobić go pod speed i HP. Gdy go focusują uruchamia ulta i ma wszystkich w d*pie :D Trzeba jak najszybciej złożyć speeda żeby dogonić przeciwników.

Jaki speed. O czym ty mówisz.
Supportem jest dobrym ciągle. Mało granym, ale dobrym. Popróbuj na normalach. Nie wiem jak teraz z junglą u niego. Kiedyś była znośna.

Czy granie samych rankedów zwiększy w znaczączym stopniu skilla?Bo pamiętam jak z rankedów się przerzuciłem (po wbiciu gV) na normale i przez jakiś czas grałem na wyższym poziomie.

Rankedy uczą gry widzę poprawę skila u mnie o jakieś 60-75% :).

Na rankedach grasz inaczej niż na normalach. Czy polepszysz się grając? Pewnie tak, tylko później będziesz zły na to jak spadniesz ;)

Oczywiście, że w draftowym picku więcej się nauczysz, w lobby zaczynacie składać drużynowe combo(uczycie się taktyk, kontr itd.). Blind pick to blind pick albo dostaniesz kontre albo nie, a na czacie piszecie tylko to gdzie kto idzie i w normalu każdy chce jak najwięcej killi, zwycięstwo to sprawa drugorzędna.

Jest taka sprawa. Ostatnim czasem zacząłem grać twisted fate i sprawa wygląd następująco jak gram pod AP to czuje, że zadaje ,że tak powiem spory wp***dol ale to nie jest to gdyż czuje, że jestem papierowym ludzikiem i wszyscy mnie klepią :/ Za to jak gram pod AD to idzie mi w miarę spoko ale nie zadaje konkretnego damage ale za to attack speed robi swoje. I tu pytanie do was, JAK MAM GRAĆ bo czuję, że to naprawdę ok postać poradzili byście jakie itemy brać pod AD i szybko zgniatać ludzi :)

Nie jestem ekspertem, jednak TF ma taki potencjał w burstowaniu w late, że chyba nie warto go robić w ad. Po prostu trochę pozycjonowania, ogarnięcia mechaniki i powinno być w porządku. Jeśli chodzi o ad to zapewne będą ważne itemki pod attack speed, powinno się to dobrze skalować z twoim bodajże E. Jednak jeśli koniecznie go chcesz w ad musisz liczyć na innych.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Jak dla mnie TF pod AD nie powinien w ogóle występować. Z jego potencjałem pod AP... Jest wiele lepszych postaci na adc od TFa. Właściwie to wszystkie.

TFem trzeba sie nauczyc grac, poki nie dostaniesz sie do high elo nie bierz TFa, bo twoj team nie bedzie umial tego wykorzystac...

Jesli jednak lubisz bardzo TFa bierz go w grach 5v5 ranked bo wtedy masz najwieksze szanse na wygrana :)

Jakieś porady/buildy do yasuo na top/mid?Za każdym razem nim przegrywam i mam już tego dość.

Toe nie graj Yasuo, poczekaj az ktos z pro sceny zacznie nim grac. Zobaczysz jakiegos dobrego gracza co koxi to odrazu bedziesz chcial znowu grac Yasuo a bedziesz wiedzial jak :)

Jaki build na thresha tanky suppa?